Gegevens opnieuw laden in Lightspeed Accounting

Om de gebruiker meer zelfstandigheid te geven en om te voorkomen dat het nodig is om contact op te nemen met Retail-support voor problemen met Lightspeed Accounting, zijn er nu knoppen ingeschakeld om zelf verkoopgegevens opnieuw te laden en genereren.

De knoppen voor het opnieuw laden van verkopen gebruiken

De knoppen om verkopen opnieuw te laden zijn tools om problemen mee op te lossen en dienen niet te worden gebruikt in je normale workflow.

De knoppen om verkoopgegevens opnieuw te laden mogen alleen worden gebruikt wanneer de geboekte gegevens de status FAILED (mislukt) hebben of wanneer specifieke datums van Retail POS-gegevens (uitsluitend Verkopen, Betalingen, KVVG of Inkooporders) zijn veranderd en je de boeking van die dag moet bijwerken.

Opmerking: Je kunt slechts één dag tegelijk opnieuw laden. Het is alleen mogelijk om al afgeronde dagen van ten minste één dag nadat je Lightspeed Accounting-abonnement is gestart opnieuw te laden.

Problemen moeten worden opgelost voordat je opnieuw laadt, genereert of boekt.

De indeling en winkelverbinding controleren

Zorg ervoor dat voordat je de gegevens opnieuw laadt, de indeling is voltooid en bevestig dat je winkel als Connected (Verbonden) wordt weergegeven onder Settings (Instellingen) > Stores (Winkels) > View Details (Details bekijken).

Gegevens opnieuw laden

Je moet je gegevens misschien opnieuw laden als:

• de verkoop- of andere gegevens zijn veranderd (verkoop geannuleerd, itemcategorieën enz.);
  • de indeling van Lightspeed Accounting is bijgewerkt;
  • de Retail POS-rapporten niet overeenkomen met de cijfers in Lightspeed Accounting voor dezelfde dag (bijv. verkopen, KVVG, belasting, betalingen).

Zo laad je je gegevens opnieuw:

1. Ga in Lightspeed Accounting naar Reports (Rapporten) > Sales Totals (Verkooptotalen).

2. Stel de datum in en klik op Refresh(Verversen).

3. Open de datum onder de Sales Totals (Verkooptotalen).

4. Klik in het tabblad Accounting op Reload (Opnieuw laden, het ververs-pijlpictogram) om de gegevens van Retail POS in Lightspeed Accounting te zetten.

5. Zodra dit opnieuw is geladen, klik je op Post (Boeken, bliksemschichtpictogram) om de gegevens van Lightspeed Accounting naar je boekhoudsoftware te sturen.

Bij Quickbooks Online, Xero en Sage moet je een paar minuten wachten voordat je gegevens gesynchroniseerd zijn. Bij Quickbooks Desktop moet je de webconnector handmatig uitvoeren.

Gegevens opnieuw genereren

Door gegevens opnieuw te genereren, kun je boekproblemen of fouten oplossen doordat je mislukte boekingen door een onjuiste indeling bijwerkt.

Je kunt gegevens opnieuw genereren wanneer de grootboekgegevens onjuist zijn, zijn bijgewerkt of zijn veranderd in je boekhoudsoftware of wanneer verkoopgegevens of inkooporders fouten bevatten en de status FAILED (mislukt) hebben.

1. Kies de gegevens die opnieuw gegenereerd moeten worden en klik dan op het rekenmachinepictogram.

2. Als je gegevens opnieuw genereert die al geboekt en gesynchroniseerd zijn en er worden indelingswijzigingen gedaan, dan zal de status worden aangepast van POSTED (geboekt) naar UPDATE (bijwerken).
  3. Klik op Post (Boeken, bliksemschichtpictogram).

Door de knoppen voor het opnieuw laden en regenereren van verkopen te gebruiken wanneer nodig zijn je gegevens altijd nauwkeurig en bijgewerkt. Als je problemen ondervindt, kun je contact opnemen met Retail-support voor hulp.