BTW instellen

Wanneer je voor het eerst inlogt bij een Retail-account, bepaalt de omzetbelasting die je instelt op de Welkomstpagina de omzetbelasting van je eerste locatie. We hebben het hier over "eerste" locatie, omdat, als je een multistoreretailer bent, je je andere locaties moet toevoegen en de omzetbelastingen van die locaties in moet stellen om te voldoen aan je bedrijfsbehoeften. Om deze reden hebben we handige instructies gemaakt voor singlestore- en multistore-Retail-accounts.

• Omzetbelastingen instellen in een singlestoreaccount

Om je omzetbelasting in te stellen in een singlestore-Retail-account, is het handig om je Retail-account te zien als een dossierkast met een lade voor jouw locatie.

Wanneer je voor het eerst inlogt bij een Retail-account (dossierkast), bepaalt de omzetbelasting die je instelt op de Welkomstpagina de omzetbelasting van je locatie (lade). Deze omzetbelasting bepaalt op haar beurt het standaard belastingtarief dat wordt toegepast wanneer je belastbare items verkoopt op je locatie.

Bv. Als je Retail-account (dossierkast) "Dingenwinkel" heet, je locatie (lade) zich in New York bevindt en de omzetbelasting van je locatie is ingesteld op 8,875%, worden al je belastbare items belast tegen 8,875%.

Als je meerdere omzetbelastingen nodig hebt voor je locatie, kun je deze aanmaken en ze ofwel van tevoren toepassen in je instellingen of op het moment van de verkooptransactie.

Bv. Als je een Retailer bent in de Verenigde Staten en je klanten hebt die items kopen per telefoon vanuit een andere staat, moet je een Out-of-State-omzetbelasting (buiten de staat) aanmaken.

Een omzetbelasting toevoegen

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Instellingen > BTW op verkopen.
    2. Klik op + Nieuwe BTW.
    3. Voer een BTW-naam in.
    4. Voer een BTW-tarief in.
    5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een omzetbelasting instellen in je locatie-instellingen

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Instellingen > Locaties.
    2. Klik op Aanpassen.
    3. Klik in het submenu op Instellingen.
    4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu BTW een omzetbelasting.
    5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een omzetbelasting instellen tijdens een verkoop

1. Klik in een verkoop in uitvoering op BTW instellen.
    2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu BTW een omzetbelasting.
    3. Klik op BTW opslaan.

• Omzetbelastingen instellen in een multistoreaccount

Om je omzetbelasting in te stellen in een multistore-Retail-account, is het handig om je Retail-account te zien als een dossierkast met een lade voor elke locatie.

Wanneer je voor het eerst inlogt bij een Retail-account, bepaalt de omzetbelasting die je instelt op de Welkomstpagina de omzetbelasting van je eerste locatie. Om de omzetbelastingen van je andere locaties te bepalen, moet je handmatig je locaties toevoegen en een omzetbelasting instellen voor elk van de locaties. Deze instellingen voor omzetbelastingen bepalen op hun beurt het standaard btw-tarief dat wordt toegepast wanneer je belastbare items verkoopt op je verschillende locaties.

Bv. Als je Retail-account (dossierkast) "Dingenwinkel" heeft, je locaties (lades) in zowel New York als Austin hebt en de omzetbelastingen van je locaties zijn ingesteld op respectievelijk 8,875% en 8,25%, worden al je belastbare items belast tegen 8,875% in New York en 8,25% in Austin.

Als je meerdere omzetbelastingen nodig hebt voor een locatie, kun je deze aanmaken en ze ofwel van tevoren toepassen in je instellingen of op het moment van de verkooptransactie. Je kunt omzetbelastingen ook instellen in klantenaccounts en klanttypes om te zorgen dat specifieke klanten automatisch juist worden belast.

Bv. Als je een Retailer bent in de Verenigde Staten en je klanten hebt die items kopen per telefoon vanuit een andere staat, moet je een Out-of-State-omzetbelasting (buiten de staat) aanmaken. Op deze manier kun je deze klanten juist belasten door de Out-of-State-omzetbelasting (buiten de staat) toe te passen in hun verkopen, in hun klantenaccounts of hun klanttypes.

Omzetbelastingen toevoegen

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Instellingen > BTW op verkopen.
    2. Klik op + Nieuwe BTW.
    3. Voer een BTW-naam in.
    4. Voer een BTW-tarief in.
    5. Klik op Wijzigingen opslaan.
    6. Herhaal de bovenstaande stappen totdat je alle omzetbelastingen hebt toegevoegd die je nodig hebt voor al je winkels.

Omzetbelastingen instellen in je locatie-instellingen

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Instellingen > Locaties.
    2. Klik op Aanpassen naast een locatie in de lijst.
    3. Klik in het linker menu op Instellingen.
    4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu BTW een omzetbelasting.
    5. Klik op Wijzigingen opslaan.
    6. Herhaal de bovenstaande stappen totdat je een omzetbelasting hebt ingesteld voor al je locaties.

Een omzetbelasting instellen tijdens een verkoop

1. Klik in een verkoop in uitvoering op BTW instellen.
    2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu BTW een omzetbelasting.
    3. Klik op BTW opslaan.

• Wat nu?

• Als een of meerdere van je items worden belast tegen een ander btw-tarief dan je omzetbelasting, raadpleeg dan ons artikel BTW-klassen toevoegen.
    • Om te leren hoe je omzetbelastingen kunt instellen in klantenaccounts of klanttypes, raadpleeg je onze artikelen Klanten toevoegen en Klanttypes toevoegen.