Betalingsverwerking configureren

Je kunt betalingsverwerking in Lightspeed Retail instellen met onze geïntegreerde betalingsverwerkers. Voordat je de betalingsverwerking configureert, moet je een account hebben waarin je betalingsverwerker en de hardware voor betaalverwerking zijn aangesloten en geïnstalleerd.

BELANGRIJK: Als je een niet-geïntegreerde betaalterminal gebruikt, hoef je deze procedure niet uit te voeren want je externe terminal is dan niet aangesloten op je Lightspeed Retail-account. Tijdens een verkoop moet je dan handmatig een bedrag invoeren, de kaart inlezen, en in het betaalscherm van Lightspeed Retail invoeren dat de klant betaalt met PIN of creditcard.

Gekoppelde betalingsverwerker

Lightspeed Retail biedt ondersteuning voor de onderstaande winkelbetaaldienstproviders:

Betalingsverwerkers Hardwareconfiguratie

iZettle
(Brazilië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Noorwegen, Spanje, Zweden, Nederland en het VK)

Wordline
(Nederland, België en Luxemburg)
  • Yomani-terminal met EMV (iPad)
  • Yoximo-terminal met EMV (iPad, enkel België)

Lightspeed Retail integreren met je betalingsverwerker

De onderstaande instructies geven een algemeen overzicht vaan hoe je de betalingsverwerker kunt integreren. Voor specifieke instructies voor uwbetalingsverwerker en -hardware, klik je op de koppeling in de kolom Hardware-configuratie in de bovenstaande tabel.

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Verwerking betalingen.

2. Klik op + Betalingsgateway toevoegen.

3. Kies in de meerkeuzelijst Gateway jouw gateway-type. De opties voor het gateway-type worden getoond.

4. Als dit van toepassing is, vul dan in de gedeeltes Inloggegevens gateway en Gegevens bon de POS inloggegevens in die je hebt ontvangen van je gateway-leverancier (zie de bovenstaande tabel - Engelstalig):
  5. Als je een multi-store-account hebt, kies dan onder Selecteer winkels alle winkels waarop je de gateway wilt toepassen.
  6. In sommige gevallen kun je onder Beveiligingsopties de optie Kredieten toestaan inschakelen als je het mogelijk wilt maken om geld terug te betalen naar een creditcard of betaalkaart als een klant geen verkoopfactuur heeft.

OPMERKING: Als je dit soort terugbetalingen uitvoert, moet je de kaart invoeren om de terugbetaling uit te voeren. Er is geen ondersteuning voor handmatig invoeren van creditcards of betaalkaarten.

7. Selecteer onder Toewijzing creditcardbetaling voor elk type creditcard en betaalkaart hoe de bijbehorende kaart verschijnt op de kassabon en in verkooprapporten. Als je bijvoorbeeld een aangepaste Visa-betaalmethode hebt gemaakt en dit vervolgens selecteert in de Visa-lijst, worden alle Visa-verkopen gemarkeerd als "Visa". Als de de namen van kaarten in Toewijzing creditcardbetaling wilt wijzigen, moet je de betaalmethode instellen in Instellingen > Betaalmethoden, zodat de knop Betaalkaart / Creditcard verschijnt in Lightspeed Retail.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Om te zorgen dat de wijzigingen worden doorgevoerd moet je je afmelden en bij Retail POS en opnieuw aanmelden.

Een betalingsverwerker testen

Nadat je een betalingsverwerker hebt geconfigureerd, test je je geïntegreerde creditcardverwerking door een minimaal bedrag in rekening te brengen en deze betaling weer te annuleren.

1. Klik in het hoofdmenu op Manager > Verkoop > Nieuwe verkoop.
  2. Klik op Misc. om diverse kosten in rekening te brengen en geef een prijs van 0,05 op.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Klik op Betaling.
  5. Klik op Betaalkaart/Creditcard
  6. Klik op Start betaling.
  7. Klik op Verkoop voltooien.
  8. Klik in het hoofdmenu op Rapporten > Alle transacties.
  9. Klik op het ID-nummer voor de transactie van 0,05.
  10. Klik op het tabblad Verkoop tenietdoen.
  11. Klik op de knop Verkoop tenietdoen en bevestig de actie.