Betalingsverwerking configureren

Je kunt betalingsverwerking in Lightspeed Retail instellen met onze geïntegreerde betalingsprocessors. Voordat je de betalingsverwerking configureert, moet je een account hebben waarin je betaalprocessor en de hardware voor betaalverwerking zijn aangsloten en geïnstalleerd.

BELANGRIJK: Als je een niet-geïntegreerde processor gebruikt, hoef je deze procedure niet uit te voeren want je externe kaartlezer of terminal is dan niet aangesloten op je Lightspeed Retail-account. Tijdens een verkoop moet je dan handmatig een bedrag invoeren, de kaart inlezen, en in het betaalscherm van Lightspeed Retail invoeren dat de klant betaalt met creditcard.

POS-referenties verkrijgen van je betalingsprocessor

Voor het instellen van geïntegreerde betalingsverwerking in Lightspeed Retail heb je de volgende POS-referenties nodig van je winkelbetaaldienstprovider. Die kun je krijgen bij het account van je betalingsprocessor, of je kunt contact opnemen met je betalingsprocessor.

Betalingsprocessor POS-referenties Hardwareconfiguratie
Cayan (VS)
  • Naam
  • Transactiesleutel
  • Site ID
Element Express (VS)
  • Acceptor ID
  • Account Token
  • Account ID
  • Terminal ID
Mercury Payment Services (VS)
  • Swiped Entry-ID
  • Swiped Entry-wachtwoord
  • Manual Entry-ID
  • Manual Entry-wachtwoord
Vantiv (VS)
  • Vekoper-nummer
  • Web Service-wachtwoord
  • Hosted Checkout-ID
  • Hosted Checkout-wachtwoord
  • Verkoper-ID

Lightspeed Retail biedt ook ondersteuning voor de onderstaande winkelbetaaldienstproviders waarbij niet vereist is dat u uw POS-referenties direct in uw Lightspeed Retail-account invoert:

Betalingsprocessors Hardwareconfiguratie
Vantiv (Canada)

iZettle (Brazilië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Noorwegen, Spanje, Zweden, Nederland en het VK)

Wordline (Nederland, België en Luxembourg)

• Yomani-terminal met EMV (iPad)
  • Yoximo-terminal met EMV (iPad)

Lightspeed Retail integreren met je betalingsprocessor

De onderstaande instructies geven een algemeen overzicht vaan hoe u uw betaalprocessor kunt integreren. Voor specifieke instructies voor uw betalingsprocessor en -hardware, klikt u op de koppeling in de kolom Hardware-configuratie in de bovenstaande tabel.

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Betalingsverwerking.

2. Klik op Betalingsgateway toevoegen.

3. Kies in de meerkeuzelijst Gateway jouw gateway-type. De opties voor het gateway-type worden getoond.

4. Als dit van toepassing is, vul dan in de gedeeltes Inloggegevens gateway en Gegevens bon de POS inloggegevens in die je hebt ontvangen van je gateway-leverancier (zie de bovenstaande tabel):
  5. Als je een multi-store-account hebt, kies dan onder Selecteer winkels alle winkels waarop je de gateway wilt toepassen.
  6. Als je wilt, kun je onder Beveiligingsopties, de optie Kredieten toestaan inschakelen als je het mogelijk wilt maken om geld terug te betalen naar een creditcard of betaalkaart als een klant geen verkoopfactuur heeft.

OPMERKING: Als je dit soort terugbetalingen uitvoer, moet je de kaart invoeren om de terugbetaling uit te voeren. Er is geen ondersteuning voor handmatig invoeren van creditcards of betaalkaarten.

7. Selecteer onder Toewijzing creditcardbetaling voor elk type creditcard en betaalkaart hoe de bijbehorende kaart verschijnt op facturen en verkooprapporten. Als je bijvoorbeeld een aangepaste Visa-betaaltype hebt gemaakt en dit vervolgens selecteert in de Visa-lijst, worden alle Visa-verkopen gemarkeerd als "Visa". Als de de namen van kaarten in Toewijzing creditcardbetaling wilt wijzigen, moet je het betaaltype van de creditcard instellen in Instellingen > Betaalwijzen, zodat de knop Creditcard/betaalkaart verschijnt in Lightspeed Retail.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Om te zorgen dat de wijzigingen worden doorgevoerd moet je je afmelden en bij Retail POS en opnieuw aanmelden.

Een betalingsprocessor testen

Nadat je een betalingsprocessor hebt geconfigureerd, test je je geïntegreerde creditcardverwerking door een minimaal bedrag bij de creditcard in rekening te brengen en deze kosten weer te annuleren.

1. Klik in het hoofdmenu op Verkoop > Nieuwe verkoop.
  2. Klik op Diversen om diverse kosten in rekening te brengen en geef een prijs van 0,05 op.
  3. Schakel het selectievakje Belasting uit.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Betaling.
  6. Klik op Creditcard/betaalkaart en haal een creditcard door je lezer.
  7. Klik op Verkoop voltooien.
  8. Klik in het hoofdmenu op Rapporten > Alle transacties.
  9. Klik op het ID-nummer voor de transactie van 0,05.
  10. Klik op het tabblad Verkoop tenietdoen.
  11. Klik op de knop Verkoop tenietdoen en bevestig de actie.