Artikelen uit de voorraad verwijderen voor gebruik in de winkel

Voordat je artikelen uit de voorraad verwijdert voor gebruik in de winkel, maak je een bedrijfsonkostenrekening aan door de winkel toe te voegen als een van BTW vrijgestelde klant met een grote kredietlimiet. Telkens wanneer je vervolgens een artikel verwijdert voor gebruik in de winkel, registreer je dit als een verkoop aan je winkel. Genereer een rapport over de klantverkoopgeschiedenis als je wilt weten hoeveel artikelen uit de voorraad er in je winkel worden gebruikt. Je kunt beter artikelen uit de voorraad verwijderen dan een voorraadaanpassing doen: omdat je de artikelen toevoegt aan een verkooptransactie, worden ze als bedrijfsonkosten geregistreerd.

Een bedrijfsonkostenrekening maken

1. Klik op het hoofdmenu op Klanten > Klanten > Nieuwe klant.
  2. Geef de gegevens voor je winkel op en wijzig de instelling Standaard/Geen voor BTW in een instelling voor BTW-vrijstelling. Gebruik Instellingen BTW om een instelling voor BTW-vrijstelling te maken als deze nog niet bestaat.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.
  4. Klik in het menu links op Account > Account aanmaken.
  5. Geef een groot bedrag op voor de kredietlimiet op en klik op Wijzigingen opslaan.

Registreren van artikelen die uit de voorraad zijn verwijderd

1. Klik in het hoofdmenu op Verkopen > Nieuwe verkoop.
  2. Voeg je bedrijfsonkostenrekening als klant toe aan de verkooptransactie.
  3. Voeg de artikelen die je uit de voorraad verwijderd toe aan de verkooptransactie.
  4. Klik op Betaling en klik naast Account op Max.
  5. Klik op Verkoop voltooien.