Werknemersaccounts toevoegen

Je kunt accounts aanmaken voor werknemers die toegang nodig hebben tot Lightspeed Retail. Voor nauwkeurige rapportage en beheer raden we je aan voor elke werknemer een eigen account aan te maken. Zodra je de werknemersrollen hebt gedefinieerd, voeg je werknemers toe onder Instellingen > Configuratie van werknemers.

Voordat je begint

Voordat je een werknemer toevoegt aan je account, moet je je werknemerslimiet en het toegangsniveau voor de werknemer bevestigen. Werknemersrechten kunnen op het niveau werknemersrol worden ingesteld, zodat alle werknemers met die titel hetzelfde toegangsniveau hebben.

Werknemerslimiet bepalen

Voordat je een nieuwe werknemer toevoegt, is het verstandig om te controleren hoeveel werknemersaccounts je hebt. Het aantal werknemers dat je kunt toevoegen aan je Retail-account is afhankelijk van je Lightspeed Retail POS-abonnement. Je kunt als volgt controleren hoeveel werknemersaccounts je beschikbaar hebt:

1. Selecteer vanuit het hoofdmenu Instellingen > Configuratie van werknemers.

De pagina Instellingen, met de knop "Configuratie van werknemers" uitgelicht.

2. Klik op de naam van een werknemer.

Lijst met werknemers.

3. Klik op Inloggen.

De pagina "Werknemer", met het gedeelte "Inloggen" uitgelicht.

Hier zie je de werknemerslimiet van je abonnement (Maximum) en hoeveel werknemers je kunt toevoegen (Verkrijgbaar).

De pagina "Inloggen", met "Werknemerslimiet" uitgelicht.

Als je je werknemerslimiet hebt bereikt, raden we je aan om een werknemer te archiveren die niet meer actief is. Als je alle huidige werknemersaccounts actief wilt houden, e-mail dan een verzoek om je werknemerslimiet te verhogen rechtstreeks naar je salesaccountmanager of naar de verkoopafdeling via sales@lightspeedhq.com. Je kunt ook contact opnemen met support om doorgeschakeld te worden of een terugbelverzoek te registreren.

Werknemersrollen en -rechten instellen

Je kunt werknemersrollen gebruiken om de toegangsniveaus van je werknemers in je Retail-account te groeperen en te beperken. Je kunt werknemersrollen toevoegen en hun rechten configureren, zodat elke werknemer met een specifieke rol identieke rechten heeft. Je kunt ook een aangepaste rol maken om de specifieke rechten van een werknemer in te stellen vanuit het account van de werknemer.

Een werknemersaccount toevoegen

Zo voeg je een nieuwe werknemer toe:

1. Selecteer vanuit het hoofdmenu Instellingen > Configuratie van werknemers.
  2. Klik op + Nieuwe werknemer.

Lijst met werknemers, waarbij + Nieuwe werknemer is uitgelicht.

1. Als deze knop niet zichtbaar is, heb je mogelijk je werknemerslimiet bereikt. Controleer dit aan de hand van de stappen onder Werknemerslimiet bepalen hierboven.
  3. Selecteer de werknemersrol in het vervolgkeuzemenu naast Rol.
  4. (Optioneel voor accounts met meerdere locaties) Je kunt de toegang van de werknemer beperken tot een of meer locaties.

• Klik op Wijzigingen opslaan.
    • Zorg dat Toegang tot alle locaties is ingeschakeld, als je wilt dat je werknemer op al je locaties toegang heeft.

De pagina "Werknemer", met de schakelaar "Toegang tot alle locaties" uitgelicht.

• Om de toegang van een werknemer te beperken, moet de optie Toegang tot alle locaties uitgeschakeld zijn. Klik op Bewerken en vervolgens op Verwijderen om een locatie te verwijderen waartoe je werknemer geen toegang mag hebben. Klik ten slotte op Opslaan.

Pop-upvenster met locaties, met opties om een locatie van de werknemer te verwijderen.

5. Voer de gegevens van de werknemer in de secties Basis, Adres, Telefoonnummers en Overig in.
  6. Selecteer in de sectie contact de voorkeurscontactmethode van je werknemer (E-mailen, post versturen of bellen) voor software-updates en belangrijke berichten van Lightspeed Retail. De nadrukkelijke toestemming van je werknemer is vereist om contact met hem/haar op te nemen via deze methoden.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan.

De werknemer is nu aan je Lightspeed Retail-account toegevoegd.

Wat is de volgende stap?

Inloggegevens en toegangsinstellingen instellen

Stel inloggegevens in voor je werknemers.

Meer informatie

Werknemersrollen en -toegang instellen

Voeg werknemersrollen toe en bewerk deze.