Werknemersaccounts toevoegen

Het aantal werknemeraccounts dat je kunt toevoegen aan je Retail-account is afhankelijk van je abonnement op Lightspeed Retail. Als je je werknemerslimiet hebt bereikt en Nieuwe werknemer niet meer wordt weergegeven in Instellingen> Werknemersconfiguratie, raden we je aan een werknemersaccount te archiveren dat je niet langer gebruikt. Als je al je huidige werknemersaccounts actief moet houden, kun je een verzoek om je werknemerslimiet te verhogen rechtstreeks mailen naar je Sales Account Manager of naar de verkoopafdeling op sales@lightspeedhq.com. Alternatief kun je contact opnemen met Support, zij kunnen je doorverbinden of zorgen dat je wordt teruggebeld.

Voordat je begint

Als je van plan bent om werknemersrollen te gebruiken, raden we je aan dat je de machtigingen van elke werknemersrol configureert voordat je je werknemersaccounts aanmaakt. Gezien het feit dat een aangepaste rol alleen kan worden aangemaakt en geconfigureerd nadat een werknemersaccount is aangemaakt, raden we je aan dat je in elk geval vooraf plant welke machtigingen je inschakelt voor die specifieke werknemer.

Zie voor meer informatie over werknemersmachtigingen ons artikel werknemersrollen configureren.

Een werknemersaccount toevoegen

1. Klik in het Hoofdmenu op Instellingen > Configuratie van werknemers > + Nieuwe werknemer.

2. Voer de voor- en achternaam in voor de werknemer.

3. Wijs een werknemersrol toe.

4. Als je een multi-shop-account hebt, kun je de toegang van de werknemer beperken tot een specifieke winkel door deze winkel te selecteren uit de lijst Limiet voor winkel.

Opmerking: indien je deelneemt aan de openbare bèta voor werknemersrestricties voor meerdere locaties, kan jeBewerkenselecteren om ze alleen toegang te geven tot bepaalde locaties. Je kunt ook de schakelaar Toegang toestaan aan iedereeninschakelen om ze toegang te geven tot alle locaties. Raadpleeg voor meer informatie Werknemersinstellingen instellen voor accounts met meerdere locaties (bèta).
  5. Voer in de sectie telefoons de telefoonnummers van je werknemer in:
    • Thuis
    • Werk
    • Mobiel
    • Pieper
    • Fax
  6. Voer in de sectie adres het postadres van je werknemer in:
    • Land
    • Adres
    • Adres 2 (bijv. 3e verdieping)
    • Stad
    • Provincie/Regio
    • Postcode
  7. Voer in de sectie overig de volgende gegevens in:
    • Website
    • E-mail 1 (wordt gebruikt als de contactmethode e-mail is geselecteerd)
    • 2 (tweede e-mailadres van werknemer)
    • (bijv. werknemersnummer 13)
  8. Selecteer in de sectie contact de voorkeurscontactmethode van je werknemer (E-mailen, post versturen of bellen) voor software-updates en belangrijke berichten van Lightspeed Retail. De nadrukkelijke toestemming van je werknemer is vereist om contact met hem/haar op te nemen via deze methoden.

Opmerking: Als je een omnichannel-gebruiker bent, hebben klanten die zich in je eCom-winkel hebben ingeschreven voor je nieuwsbrief het selectievakje e-mail in je Retail-account aangevinkt.

9. Klik op wijzigingen opslaan.

De werknemer is nu officieel aangemaakt in je Lightspeed Retail-account.

Wat is de volgende stap?

1. Stel inloggegevens in voor het nieuwe account via het tabblad aanmelden in het linkermenu (aanmeldnaam, wachtwoord en toegangspincode). Zie voor meer informatie ons artikel Aanmeldingsreferenties instellen.

2. Klik, als je een aangepaste rol aan het werknemersaccount hebt toegewezen op rechten in het linkermenu en schakel een aangepaste set machtigingen in. Omdat aangepaste rollen niet worden weergegeven in Instellingen Werknemersrollen, moet je ook de machtigingen van de aangepaste rol in de toekomst op dezelfde manier wijzigen. Zie voor meer informatie ons artikel Het bewerken van werknemersrollen.