Lightspeed eCom installeren

Zodra je je Retail-artikelen hebt voorbereid, kun je beginnen met het maken van je Lightspeed eCom-winkel. Bij een retail-account van eCom kun je tot 15.000 artikelen publiceren naar eCom met maximaal 100 varianten per matrix. Deze varianten tellen mee voor het maximum van 15.000 items. Eenmaal in eCom, wordt de online-zichtbaarheid standaard ingesteld op verborgen. Het is afhankelijke van je abbonnement bij eCom hoeveel daarvan je zichtbaar kunt maken.

Klik hier voor meer informatie over het beheren van de zichtbaarheid van je producten in eCom.

Een demo-account bij eCom omzetten naar een volledig account

Als je nog geen volledig eCom-account hebt gekocht, kunnen alle Retail-accounts een demo-account bij eCom maken. Om het naar een volledig account om te zetten, kunt u mailen naar sales@lightspeedhq.com of je Sales accountmanager. Je kunt ook contact opnemen met eCom Support en zij kunnen regelen dat de telefoon wordt doorgeschakeld of dat je wordt teruggebeld.

Voordat je de eCom-winkel bevoorraad

Pas het volgende aan voordat je begint met bevoorraden:

• Je Retail-belastingmodel in je Retail-account onder Instellingen > Algemene opties.
  • Het e-mailadres in je Retail-account onder Instellingen > Configuratie van winkel > de winkel waarmee de eCom-voorraad wordt gesynchroniseerd > E-mailadres 1 omdat deze wordt gebruikt voor je eCom-winkel.

OPMERKING: Nadat je winkel eenmaal is bevoorraad, moet je met de klantenservice van eCom bellen als je het belastingmodel of e-mailadres wilt aanpassen. Ze kunnen je e-mail veranderen zonder weinig gevolgen, maar als u uw belastingmodel wilt aanpassen moet hiervoor uw eCom0winkel worden verwijderd en een nieuwe gestart.

• Je Retail-logo in Instellingen Huisstijl omdat na het bevoorraden alle wijzigingen worden doorgevoerd op je eCom-facturen en automatische mails.

OPMERKING: Deze instelling voor Retail-logo is niet van invloed op de winkelweergave in eCom. Het logo op de voorkant van je winkel in eCom pas je aan in de aangepaste instellingen van je thema. Klik hier voor meer informatie.

Je eCom-winkel bevoorraden

1. Klik in je Retail-account op eCom.

2. Klik op knop Lightspeed eCom. Je ziet de onderstaande configuratiepagina:

3. Typ de naam van je eCom-winkel in het veld Winkelnaam.

4. Selecteer een winkel in de vervolgkeuzelijst Synchroniseren vanaf locatie. De eCom-voorraad zal worden gesynchroniseerd met deze winkellocatie

5. Controleer of het juiste belastingmodel wordt weergegeven onder Belastingmodel. Als je het belastingmodel moet wijzigen, doe je dit via Instellingen > Algemene opties voordat je verdergaat.

Ga voor meer informatie naar de volgende Webhelp-onderwerpen van eCom:

6. Selecteer een taal onder Taal eCom-winkel. Je selectie bepaalt:

• de taal van je eCom-backoffice.
    • de taal in het taalveld van je productgegevens
    • de taal die je klanten zien wanneer ze je online store bezoeken
  7. Kies bij Welke items wil je online verkopen?, een van de volgende opties:

• Alle items naar eCom publiceren: automatisch al je items naar eCom publiceren.

LET OP: Als het maximale aantal te publiceren items is bereikt, kun je in plaats daarvoor kiezen voor De eerste 15.000 items publiceren. Die worden dan automatisch gepubliceerd.

• Later besluiten welke items te publiceren: handmatig kiezen welke items je wilt publiceren naar eCom.
  8. Klik op Ziet er goed uit, laten we de winkel configureren!

Op dit punt aangekomen maakt omnichannel je nieuwe eCom-winkel. Je ontvangt een e-mail met als onderwerp: Maak je Lightspeed eCom-wachtwoord.

Als je hebt gekozen voor de opties Alle items publiceren naar eCom of De eerste 15.000 items publiceren naar eCom, wordt begonnen met uploaden van je producten, categorieën en merken.  Omnichannel blijft actief op de achtergrond om de gegevens te synchroniseren. Als je hebt gekozen voor Later besluiten welke items te publiceren. klik dan hier voor meer informatie over handmatig publiceren en verwijderen van items op eCom.

Je voor de eerste keer aanmelden bij de eCom-backoffice

Nadat je eCom-winkel is gemaakt via de bovenstaande stappen, controleer je of je een e-mail hebt ontvangen met het onderwerp Maak je Lightspeed eCom-wachtwoord.

1. Open de e-mail en volg de online instructies voor het instellen van je nieuwe eCom-wachtwoord.
  2. Nadat je in de laatste stap op Nieuw wachtwoord maken hebt geklikt, krijg je toegang tot de nieuwe eCom-backoffice. Je kunt direct beginnen met werken en je nieuwe eCom-winkel inrichten.

OPMERKING: We raden je aan een bladwijzer te maken voor de URL yourshop.shoplightspeed.com/admin/setup als je winkel in Noord-Amerika is, en de URL yourstore.webshopapp.com/admin als je een Europese winkelier bent. We raden je ook aan om je nieuwe wachtwoord op te slaan zodat je in het vervolg je makkelijk kunt aanmelden bij je back office. Je kunt ook klikken op de eCom-optie in het hoofdmenu je Retail-account.