Aanbetalingen van klanten beheren

Aanbetalingen kunnen worden gebruikt om geld toe te voegen aan een kredietrekening waaraan je geen kredietlimiet hebt toegekend en om reserveringen of speciale orders van items vooruit te betalen (geheel of gedeeltelijk).

Een aanbetaling toevoegen aan een kredietrekening

Opmerking: voor klanten met een kredietrekening met een limiet tellen aanbetalingen mee als betalingen voor het verschuldigde saldo en worden ze niet weergegeven als een storting in de rekeninggegevens van de klant.

1. Navigeer naar Verkoop Nieuwe verkoop.
  2. Voer de naam van je klant in het veld Klanten zoeken in.
  3. Klik op Zoeken. Je klant wordt aan de verkoop toegewezen als je doorzoekbare gegevens een unieke overeenkomst opleveren.
  4. Als de doorzoekbare gegevens geen unieke overeenkomst opleveren, klik dan op de knop Aan verkoop toewijzen naast je klant.
  5. Klik op Betaling.
  6. Klik op Aanbetaling toevoegen.Retail-R-add-deposit.png
  7. Voer in het nieuwe venster een aanbetalingsbedrag in en klik op Toevoegen.Retail-R-add-deposit-amount.png
  8. Selecteer een betaalmethode in de sectie Betaling.
  9. Klik op Verkoop voltooien als de betaling succesvol is verwerkt.

Een aanbetaling vanaf een kredietrekening terugbetalen

In gevallen waarin je een aanbetaling naar een kredietrekening moet terugbetalen, kun je dit doen in het verkoopscherm.

Deze workflow is bedoeld voor terugbetalingen van aanbetalingen. Als je een verkoop wilt terugbetalen voor winkeltegoed, raadpleeg dan ons artikel Terugbetalen naar een kredietrekening.

1. Navigeer naar Verkoop Nieuwe verkoop.
  2. Voer de naam van je klant in het veld Klanten zoeken in.
  3. Klik op Zoeken. Je klant wordt aan de verkoop toegewezen als je doorzoekbare gegevens een unieke overeenkomst opleveren.
  4. Als de doorzoekbare gegevens geen unieke overeenkomst opleveren, klik dan op de knop Aan verkoop toewijzen naast je klant.
  5. Klik op Betaling.
  6. Klik op Aanbetaling terugbetalen.Retail-R-refund-deposit.png
  7. Selecteer een betaalbron voor de aanbetaling in het vervolgkeuzemenu.
  8. Voer een terugbetalingsbedrag in en klik opOK.Retail-R-refund-deposit-details.png
  9. Klik op Verkoop voltooien zodra de terugbetaling is voltooid.