De Mailchimp-integratie configureren

Door je Lightspeed Retail-account te verbinden met een Mailchimp-account, kun je jouw klanten snel en eenvoudig bereiken, op voorwaarde dat zij hun toestemming hebben gegeven voor e-mailcontact. (Je kunt de toestemmingsinstelling van elke klant bekijken en aanpassen in zijn of haar klantprofiel.) Om hiermee aan de slag te gaan, heb je zowel een Lightspeed Retail- als een Mailchimp-account nodig.

Opmerking: In overeenstemming met de vereisten van de AVG worden klanten die geen toestemming hebben gegeven voor contact per e-mail, in Mailchimp gesynchroniseerd met hun opt-in-status ingesteld op nee. Volg deze stappen om de toestemming van je klant aan te geven:

1. Navigeer naar KlantenKlanten.
  2. Voer de naam van de betreffende klant in en klik op Zoeken.
  3. Klik op de naam van de klant om zijn of haar klantprofiel te openen.
  4. Vink het selectievakje Ja, ik heb toestemming van mijn klant aan.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Lightspeed Retail en Mailchimp met elkaar verbinden

Maak voordat je begint een Mailchimp-account aan. Log vervolgens in op je Mailchimp-account en verbind deze met je Lightspeed Retail-account. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, wordt je klantenlijst van Lightspeed Retail gesynchroniseerd met Mailchimp.

Raadpleeg de sectie Guides and Tutorials (handleidingen en instructies) op de website van Mailchimp voor meer informatie.