Integratie met MailChimp toevoegen

Je kunt de gebruikersvriendelijke e-mailmarketingservice van MailChimp integreren met Lightspeed Retail. Bij wijzigingen in je klantendatabase wordt je MailChimp-lijst in real time bijgewerkt.

Klanten synchroniseren met MailChimp

1. Registreer je voor een MailChimp-account op http://www.mailchimp.com/signup/.
  2. Meld je aan bij je MailChimp-account.
  3. Klik in het menu Lijsten op Lijst aanmaken. Als naam van de lijst geef je merchantos.com op, zonder aanhalingsteken. Nadat de installatie is voltooid, kun je de naam van de lijst wijzigen.
  4. Klik in de linkerbovenhoek op je gebruikersnaam en dan op Account.
  5. Klik in het venster met de accountinstellingen op Extra en selecteer API-sleutels.
  6. Klik op Sleutel aanmaken > Nieuwe sleutel aanmaken en kopieer de sleutel naar een teksteditor.
  7. Selecteer merchantos.com in het menu Lijsten.
  8. Klik in de lijstweergave op Instellingen > Namen en standaarden opnoemen. De Lijst-id wordt rechts van de Lijstnaam weergegeven. Kopieer de Lijst-id naar de teksteditor die de API-sleutel bevat.
  9. Ga in Lightspeed Retail naar Instellingen > Configuratie van integratie > MailChimp.
  10. Plak de sleutel in het veld API Key en de lijst-id in het veld List ID.
  11. Schakel het selectievakje Ingeschakeld in en sla de wijzigingen op.

De klantenlijst in Lightspeed Retail synchroniseren met MailChimp

Ga als volgt te werk als je merkt dat het integratieprogramma is gestopt met het synchroniseren van je klanten met MailChimp:

1. Ga in Lightspeed Retail naar Instellingen > Configuratie van integratie > MailChimp.
  2. Controleer of het selectievakje Ingeschakeld is ingeschakeld.
  3. Klik op Upload klantgegevens van Lightspeed Retail naar MailChimp > OK.

De tijd die nodig is voor het exportproces kan variëren van een paar minuten voor een kleine hoeveelheid gegevens tot een paar uur voor accounts met duizenden gebruikers.

WebHooks instellen voor Lightspeed Retail en MailChimp

Gebruik WebHooks als je wilt dat MailChimp de klantendatabase van Lightspeed Retail informeert wanneer klanten zich afmelden bij MailChimp en automatisch de e-mailmarketingvoorkeuren van de klanten aanpast in hun Lightspeed Retail-klantprofiel.

1. Ga in Lightspeed Retail naar Instellingen > Configuratie van integratie  > MailChimp en klik op Webhook-adres opnieuw genereren.
  2. Kopieer het webadres onderaan het gedeelte MailChimp-webhooks.
  3. Meld je aan bij je MailChimp-account op http://www.mailchimp.com.
  4. Selecteer de lijst merchantos.com, klik op Instellingen en selecteer WebHooks.
  5. Klik op Nieuwe webhook toevoegen.
  6. Plak het webadres dat je hebt gekopieerd van de pagina MailChimp-webHooks in het veld Callback URL.
  7. Selecteer Abonnement beëindigen onder Wat voor soort updates moeten wij sturen? en schakel de andere opties in dat gedeelte uit.
  8. Selecteer Een abonnee en accountbeheer onder Alleen updates versturen als een wijziging is gemaakt door en schakel de andere opties in dat gedeelte uit.
  9. Klik op Webhook toevoegen. Het bericht Webhook bijgewerkt! wordt weergegeven.

Neem contact op met Lightspeed als je problemen hebt bij het instellen van de integratie met MailChimp.