Reserveringen maken

Een reservering maken

1. Klik in het hoofdmenu op Verkopen > Reservering en koppel een klant aan de verkooptransactie.
  2. Zoek naar het artikel waarvoor je een reservering wilt maken.
  3. Klik op de knop Reservering.
    Het artikel wordt verplaatst naar het venster voor reserveringen. Je kunt dit op elk gewenst moment openen door in het hoofdmenu te klikken op Verkopen > Reservering.

Artikelen reserveren tijdens een verkooptransactie

1. Als je artikelen aan een verkooptransactie hebt toegevoegd en je wilt voor al deze artikelen reserveringen maken, klik je onderaan de lijst met artikelen op Alle reserveringen.
    of
    Als je voor bepaalde artikelen tijdens een verkooptransactie reserveringen wilt maken, klik je op de desbetreffende artikelen en selecteer je Verplaatsen naar:  Reservering.
  2. Als je klaar bent met het toevoegen van artikelen aan de reserveringen, klik je op Betaling.
  3. Klik op Verkoop voltooien.

Geld storten voor een reservering of deze betalen

1. Gebruik de barcode van het artikel of de naam van de klant om naar de reservering van een klant te zoeken.
    • Als de klant een bon of een bon van een aanbetaling heeft, scan je de barcode op de bon naar het veld Item.
    • Koppel een nieuwe verkooptransactie aan de klant. Bovenaan de pagina zie je hoeveel reserveringen de klant heeft.
  2. Klik op de knop Reservering om de gereserveerde artikelen te bekijken.
  3. Klik op Betaling.
  4. In het venster Betaling zie je hoeveel geld de klant al op de klantrekening heeft staan.
  5. Klik op Aanbetaling toevoegen of Betalen en voer het bedrag in.
  6. Voer het aanbetalingsbedrag in.
  7. Klik op Toevoegen.
  8. Voer het betalingsbedrag in onder de juiste betaalmethode (of splits het bedrag over meerdere betaalmethoden).
  9. Klik op Verkoop voltooien

Zorg dat je de klant zijn/haar kassabon verstrekt door deze te printen of per e-mail te verzenden.