Redenen maken voor retouren leverancier

Als je artikelen retourneert aan een leverancier, kun je óf een van de standaard redenen kiezen, óf zelf een aangepaste reden maken.

OPMERKING: De machtiging Admin - Inventory Setup is vereist om deze functie te kunnen gebruiken. Zie Medewerkersmachtigingen configureren voor meer informatie.

• Een aangepaste reden maken
  • De volgorde wijzigen in de lijst met redenen
  • Een aangepaste reden verwijderen of de naam ervan wijzigen

Een aangepaste reden maken

Je kunt een onbeperkt aantal aangepaste redenen voor orders voor leverancierretouren maken.

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Leverancier retour reden.
  2. Klik op Nieuwe reden leveranciersretour.
  3. Geef een beschrijvende naam op en een numerieke waarde om de volgorde van de reden in de lijst met redenen voor leverancierretouren te bepalen. Hoe lager het nummer, hoe hoger in de lijst de reden wordt weergegeven. 0 komt bijvoorbeeld voor 1.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

De volgorde wijzigen in de lijst met redenen

Je kunt de volgorde van de redenen voor leveranciersretouren wijzigen, zodat ze in de volgorde van jouw keuze worden weergegeven. Geef elke reden een numerieke waarde. Hoe lager het nummer, hoe hoger in de lijst de reden wordt weergegeven. 0 komt bijvoorbeeld voor 1.

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Leverancier Retour reden.
  2. Wijs nummers toe aan je redenen voor leverancierretouren

Een aangepaste reden verwijderen of de naam ervan wijzigen

Je kunt je aangepaste redenen beheren door ze te verwijderen of de naam ervan te wijzigen. Redenen die je hebt verwijderd, worden niet langer weergegeven in de lijst met redenen voor leverancierretouren. Je kunt systeemstandaard redenen niet verwijderen.

OPMERKING: Als er een aangepaste reden is toegewezen aan een order voor leverancierretouren, en deze reden wordt verwijderd of de naam ervan wordt gewijzigd, dan wordt in het veld Reason in de order voor leverancierretouren None weergegeven.

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Leverancier Retour reden.
  2. Selecteer de reden die je wilt bewerken uit de lijst.
  3. Wijzig de naam of klik op Verwijderen om de reden te verwijderen.
  4. Als je de naam hebt gewijzigd, klik je op Wijzigingen opslaan.