Over catalogi

Lightspeed Retail biedt catalogi van leveranciers aan uit tal van verschillende branches. Wij helpen je tijd en kosten voor het handmatig invoeren en bijwerken van itemsgegevens te besparen doordat je de itemgegevens rechtstreeks in je kassasysteem kunt importeren. Selecteer de branche van je leverancier in de wizard Aan de slag (Instellingen) als je toegang wilt hebben tot de Lightspeed Retail-leveranciers en -leveranciercatalogi.

Je kunt informatie over een item uit een Lightspeed Retail-catalogus toevoegen wanneer je een item maakt of wanneer je een nieuw item vanuit een inkooporder maakt.

Nadat je een item in Lightspeed Retail hebt gemaakt, kun je de itemgegevens bijwerken door met Voorraad > Item het item op te zoeken in de Lightspeed Retail-catalogi en het item opnieuw te importeren. Dit is handig als je een van onze ingebouwde leveranciers gebruikt en er een bijgewerkte versie van de leveranciercatalogus aan Lightspeed Retail wordt toegevoegd. Als je wilt dat de kostprijs, prijs en beschrijving van een bestaand item samen met de andere gegevens worden bijgewerkt, selecteer je Bijwerken vanuit catalogus in de instellingen voor de leverancier.

OPMERKING: Catalogusresultaten worden gescheiden gehouden van de voorraaditems van je bedrijf. Selecteer in Voorraad > Item zoeken het selectievakje Catalogusresultaten, zoek het item en klik op Catalog Matches om de catalogusitems weer te geven.

Beschikbare Lightspeed Retail-leveranciercatalogi

Lightspeed Retail biedt verschillende ingebouwde leveranciercatalogi. Klik hier voor een lijst met ingebouwde leveranciercatalogi in Lightspeed Retail. Lightspeed Retail biedt ook de mogelijkheid om ingebouwde leveranciercatalogi automatisch te synchroniseren.

Een leveranciercatalogus aan ons systeem toevoegen

Als je een catalogus aan ons systeem wilt toevoegen, vraag je je leverancier om de catalogus te e-mailen naar cloudsupport@lightspeedretail.com. We geven de voorkeur aan bestanden met een door komma's of tabs gescheiden indeling (.csv), maar accepteren ook Excel-bestanden. Catalogi moeten itembeschrijvingen en leveranciernummers bevatten. Aanvullende informatie zoals adviesprijs, inkoopprijs en UPC leveren je nog meer voordeel en tijdbesparing op. Voor informatie over het versturen van catalogi van je leveranciers aan Lightspeed Retail, ga je naar Catalogi verzenden