Over catalogi

Lightspeed Retail biedt leveranciercatalogi uit tal van verschillende sectoren. Wij helpen je tijd en kosten voor het handmatig invoeren en bijwerken van productgegevens te besparen doordat je de artikelgegevens rechtstreeks in je voorraad kunt importeren. Selecteer de sector van je leverancier in de wizard Account Settings als je toegang wilt hebben tot de Lightspeed Retail-leveranciers en -leveranciercatalogi.

Je kunt informatie over een artikel uit een Lightspeed Retail-catalogus toevoegen wanneer je een artikel maakt of wanneer je een nieuw artikel vanuit een inkooporder maakt.

Nadat je een artikel in Lightspeed Retail hebt gemaakt, kun je de artikelgegevens bijwerken door met Voorraad > Item het artikel op te zoeken in de Lightspeed Retail-catalogi en het artikel opnieuw te importeren. Dit is handig als je een van onze ingebouwde leveranciers gebruikt en er een bijgewerkte versie van de leveranciercatalogus aan Lightspeed Retail wordt toegevoegd. Als je wilt dat de kostprijs, prijs en beschrijving van een bestaand artikel samen met de andere gegevens worden bijgewerkt, selecteer je Bijwerken vanuit catalogus in de instellingen voor de leverancier.

OPMERKING: Catalogusresultaten worden gescheiden gehouden van de voorraadartikelen van je bedrijf. Selecteer in Voorraad > Item zoeken het selectievakje Catalogusresultaten, zoek het artikel en klik op Catalog Matches om de catalogusartikelen weer te geven.

Beschikbare Lightspeed Retail-leveranciercatalogi

Lightspeed Retail biedt verschillende ingebouwde leveranciercatalogi. Klik hier voor een lijst met ingebouwde leveranciercatalogi in Lightspeed Retail. Lightspeed Retail biedt ook de mogelijkheid om ingebouwde leveranciercatalogi automatisch te synchroniseren.

Een leveranciercatalogus aan ons systeem toevoegen

Als je een catalogus aan ons systeem wilt toevoegen, vraag je je leverancier om de catalogus te e-mailen naar cloudsupport@lightspeedretail.com. We geven de voorkeur aan bestanden met een door komma's of tabs gescheiden indeling (.csv), maar accepteren ook Excel-bestanden. Catalogi moeten artikelbeschrijvingen en leveranciernummers bevatten. Aanvullende informatie zoals adviesprijs, kostprijs en UPC leveren je nog meer voordeel en tijdbesparing op. Voor informatie over het versturen van catalogi van je leveranciers aan Lightspeed Retail, ga je naar Catalogi verzenden