Voorraad voorspellen met Lightspeed Analytics

Geautomatiseerde herbestellingspunten helpen Lightspeed Analytics-gebruikers de tijd die ze aan voorraadbeheer besteden optimaal te benutten. Op basis van je eigen verkoopstatistieken, zoals verkoopvolume, periode voor afgehandelde verkopen en aanpasbare elementen zoals de levertijd van leveranciers uit het Rapport dynamische herbestelling, geeft geautomatiseerde herbestelling je suggesties voor bestelpunten van je voorraaditems. Dit is een efficiënte manier om je voorraadstrategie te optimaliseren en je voorraad te maximaliseren.

Herbestellingspunten voor je items

Ga in Retail POS naar Voorraad en selecteer je item. Onder Opnieuw bestellen zie je de aanbevolen herbestellingspunten voor dit item. Item

Daarnaast kun je herbestellingspunten bekijken voor items die je op meerdere locaties verkoopt. Klik vanuit het geselecteerde item op Herorderingspunten in het zijmenu. In de sectie "Demand Forecasting" (Vraagvoorspelling) worden aanbevelingen weergegeven voor hoeveel van dit item je op elk van je locaties opnieuw moet bestellen. multi-location

Om een van je aanpasbare herbestellingselementen te bewerken, klik je op "Edit Settings" (Instellingen bewerken). In het Rapport dynamische herbestelling kun je je "trailing sales days" (dagen voor afgehandelde verkopen), "forcast period" (prognoseperiode) en "lead vendor time per category" (levertijd per categorie) instellen.Dynamisch

Raadpleeg ons artikel Rapport dynamische herbestelling voor meer voorraadvoorspellingen.

Herbestellingspunten in inkooporders

Op basis van je verkoopstatistieken wordt er een voorspelling over de vraag naar items gedaan. Met suggesties voor hoeveel je van welk item moet bestellen, kun je snel en efficiënt je inkooporders opstellen.

1. Ga in Retail POS naar Voorraad > Nieuwe inkooporder. In de sectie Gegevens selecteer je je leverancier. Klik vervolgens op Wijzigingen opslaan en scrol naar beneden naar de sectie Items toevoegen.
  2. Selecteer hoe je je items en de aantallen wilt toevoegen:

Items toevoegen met behulp van vraagvoorspelling

Met deze optie kun je gebruikmaken van voorgestelde herbestellingspunten die zijn gegenereerd op basis van je vraagvoorspelling. Deze voorgestelde items en aantallen worden gegenereerd aan de hand van patronen in je verkoopgeschiedenis en voorraad. Ze worden voorspeld op basis van de vraag naar je items. Deze getallen komen overeen met de aantallen onder de kolom "Suggested need" (Voorgestelde behoefte).Vraagvoorspelling en voorgestelde behoefte kolom

Items toevoegen door handmatig opnieuw te bestellen

Met deze optie genereer je een lijst waarin staat hoeveel je van welk item moet bestellen op basis van de herbestellingspunten en -niveaus die je handmatig in Retail POS hebt ingevoerd. Deze getallen komen overeen met de hoeveelheden onder de kolom "Need" (Behoefte).Handmatig bestellen en Need kolom

3. Nadat je je optie hebt geselecteerd, klik je op "Generate PO" (Inkooporder genereren) om de items met hun benodigde aantallen aan je inkooporder toe te voegen. Bestelling genereren

Nu je items aan de inkooporder zijn toegevoegd, raden we aan om de leveranciers-ID's bij je items te controleren en in te vullen als deze nog niet zijn ingevuld, evenals de kosten van de items.

Als je je inkooporder in eerste instantie op begint te stellen met behulp van de handmatige herbestellingsoptie, maar je wilt dan overschakelen naar de voorspelde vraagcijfers, klik je op "Use suggested quantities" (Voorgestelde hoeveelheden gebruiken). De kolom Te bestellen hoeveelheid wordt bijgewerkt met de aantallen uit de voorgestelde behoeften.Hoeveelheden voorgestelde behoefte en aantal te bestellen
  4. Zodra je tevreden bent over de hoeveelheid items je wilt bestellen, klik je op de knop Besteld bovenaan de pagina om je bestelling naar je leverancier te sturen.

Klik hier voor meer informatie over wat te doen wanneer je je inkooporder ontvangt.

Wat nu?

Over Lightspeed Analytics

Hier staat alles wat je moet weten over Lightspeed Analytics.

Meer informatie

De voordelen van Lightspeed Analytics begrijpen

Leer meer over de voordelen van Lightspeed Analytics