Creditcards handmatig verwerken met triPOS

Tijdens een verkoop kun je indien nodig handmatig de creditcardgegevens van een klant op de terminal invoeren. Dit is handig bij telefonische betalingen en afhaalbestellingen.

1. Start op je computer een verkoop in Lightspeed Retail.
    2. Selecteer Betaling Betaalkaart/Creditcard.
    3. Het veld Voer bedrag in is standaard ingesteld op het resterende saldo van de verkoop. Je kunt het bedrag in het veld aanpassen als je wilt.
    4. Klik op Handmatige invoer.
    5. Voer het nummer van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    6. Voer de vervaldatum van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    7. Wanneer het te betalen bedrag op het scherm verschijnt, kun je:
      • het bedrag bevestigen.
      • de betaling annuleren.
    8. Voer de postcode in die aan de creditcardrekening gekoppeld is en druk op enter.
    9. Als het op jouw terminal kan, laat je je klant op het scherm van de terminal tekenen en druk je op het scherm op de knop Done (Klaar).
    10. De terminal gaat weer over op het inactieve scherm nadat de betaling gelukt is. Voltooi de verkoop in Lightspeed.
  • POS-modus

1. Start een verkoop in de POS-modus in je Retail POS-app.
    2. Tik op Meer  BetalingenCreditcard.
    3. Selecteer Handmatig in de rechterbovenhoek van het scherm.
    4. Voer het nummer van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    5. Voer de vervaldatum van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    6. Wanneer het te betalen bedrag op het scherm verschijnt, kun je:
      • het bedrag bevestigen.
      • de betaling annuleren.
    7. Voer de postcode in die aan de creditcardrekening gekoppeld is en druk op enter.
    8. Als het op jouw terminal kan, laat je je klant op het scherm van de terminal tekenen en druk je op het scherm op de knop Done (Klaar).
    9. De terminal gaat weer over op het inactieve scherm nadat de betaling gelukt is. Voltooi de verkoop in Lightspeed. Tik op Done (klaar).

Als je de Kaart-optie voor snelle betalingen selecteert, verschijnt de optie Handmatig niet op het betaalscherm. De terminal zet dan onmiddellijk een standaard kaartbetaling door. Annuleer je de transactie vanaf de terminal, dan wordt de optie Handmatig beschikbaar in Lightspeed.

Retail Manager-modus

1. Start een verkoop in de Retail Manager-modus in je Retail POS-app.
    2. Selecteer Betaling Betaalkaart/Creditcard.
    3. Selecteer Handmatig in de rechterbovenhoek van het scherm.
    4. Voer het nummer van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    5. Voer de vervaldatum van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    6. Wanneer het te betalen bedrag op het scherm verschijnt, kun je:
      • het bedrag bevestigen.
      • de betaling annuleren.
    7. Voer de postcode in die aan de creditcardrekening gekoppeld is en druk op enter.
    8. Als het op jouw terminal kan, laat je je klant op het scherm van de terminal tekenen en druk je op het scherm op de knop Done (Klaar).
    9. De terminal gaat weer over op het inactieve scherm nadat de betaling gelukt is. Voltooi de verkoop in Lightspeed.

Als er onvoldoende krediet of saldo op de kaart van je klant staat om de betaling te kunnen dekken, zal Lightspeed Retail de betaling gedeeltelijk goedkeuren. Mits Allow Partial Approvals (Gedeeltelijke goedkeuringen toestaan) ingeschakeld is in je Lightspeed Payments-gatewayinstellingen, wordt dan het maximaal beschikbare bedrag op de kaart in rekening gebracht. Vervolgens kun je op Terug naar verkoop klikken en kan je klant het resterende bedrag met een andere betaalmethode voldoen. Als ze liever helemaal niet met hun creditcard/pinpas betalen, kun je die verwijderen en een andere betaalmethode gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie over het inschakelen van gedeeltelijke goedkeuringen het artikel over de configuratie van jouw hardwaretype.