Probleemoplossing voor de Zebra-labelprinters

Als je vanaf je computer met Lightspeed Hub print, wordt de status van de printer ook in Lightspeed Hub en op de pagina Apparaten in Retail POS geüpdatet.

De fout "Printer is niet verbonden" oplossen

Als de verbinding met je printer is verbroken, wordt het foutbericht "Printer is niet verbonden" in Retail POS weergegeven.

Je kunt de fout "Printer is niet verbonden" oplossen door te controleren of je printer juist is verbonden en alle aansluitingen goed vastzitten:

1. Controleer de aansluiting van de voedingsadapter aan de achterkant van je labelprinter.

Retail - Label printer back.png

2. Controleer of de voedingskabel goed op de voedingsadapter en het stopcontact is aangesloten.

Retail - Label printer power adapter.png

Het wordt aangeraden om de voedingskabel rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten. Het gebruik van een verlengsnoer of stekkerdoos kan voor verbindingsproblemen zorgen.

3. Zorg dat de USB- of LAN-kabel (afhankelijk van het printermodel en verbindingstype) op de juiste manier en op de juiste poort aan de achterkant van je labelprinter is aangesloten.

Retail - Label printer back - USB and LAN ports.png

4. Gebruik je een USB-kabel? Koppel deze dan los en sluit het andere uiteinde van de USB-kabel aan op je computer.

Retail - Label printer and laptop.png

Het wordt aangeraden om de USB-kabel van de printer rechtstreeks op een USB-poort van je computer aan te sluiten. Het gebruik van een USB-hub of -verlengkabel kan voor verbindingsproblemen zorgen.

Je printer is nu verbonden en gereed om labels te printen.

Als je vanaf je computer met Lightspeed Hub print, wordt de status van je printer in Lightspeed Hub en op de pagina Apparaten in Retail POS ook van Niet verbonden naar Verbonden geüpdatet.

De fout "De printer is open" oplossen

Als de klep van je printer open is, wordt het foutbericht "De printer is open" in Retail POS weergegeven:

Zorg ervoor dat de klep van je printer stevig dichtzit om de fout "De printer is open" op te lossen:

1. Open de klep volledig.

Retail - Label printer open 2.png

2. Druk het deksel dicht tot beide gele vergrendelingen dichtklappen.

Retail - Label printer - labels out.png

Je printer is nu verbonden en gereed om labels te printen.

Als je vanaf je computer met Lightspeed Hub print, wordt de status van je printer in Lightspeed Hub en op de pagina Apparaten in Retail POS ook van Deksel open naar Verbonden geüpdatet.

De fout "Het papier is op" oplossen

Als de labelrol van je printer leeg is en deze moet worden vervangen, wordt het foutbericht "Het papier is op" in Retail POS weergegeven:

Vervang de labelrol van je printer om de fout "Het papier is op" op te lossen:

1. Trek de gele vergrendelingen aan beide zijden van de printer naar je toe en open het deksel van de printer.
  2. Trek de gele rolgeleiders uit elkaar en voer de labelrol in met de labels naar boven gericht.
  3. Laat de rolgeleiders los en duw ze naar elkaar toe. Zorg dat de labelrol goed vastzit en vrij ronddraait.

Retail - Label printer open 2.png

4. Trek de labels voorbij de snijder aan de voorkant van de printer.
  5. Druk de labels onder de rolgeleiders.

Retail - Label printer open.png

6. Kantel de labels omhoog en stel de verplaatsbare sensor in op de middenpositie.

Retail - Label printer sensor.png

7. Druk het deksel dicht totdat beide gele vergrendelingen dichtklappen.

Als je problemen met de Zebra ZD421 labelprinter oplost, zorg dan dat de gele rolgeleiders voor je labels niet te hard op je labelrol drukken, anders kunnen je labels niet goed worden ingevoerd en kunnen ze beschadigd raken tijdens het printen.

Je printer is nu verbonden en gereed om labels te printen.

Als je vanaf je computer met Lightspeed Hub print, wordt de status van je printer in Lightspeed Hub en op de pagina Apparaten in Retail POS ook van Papier is op naar Verbonden geüpdatet.

Je printer resetten

Mocht het probleem van je labelprinter aanhouden, kun je de printer terugzetten naar de fabrieksinstellingen:

1. Druk op de aan/uit-knop om je printer uit te schakelen.
  2. Houd de knoppen Pause en Feed ingedrukt terwijl je ook op de aan/uit-knop drukt om je printer aan te zetten.
  3. Houd de knoppen Pause en Feed ingedrukt tot de statusindicator de enige brandende indicator is.

Een Zebra-labelprinter handmatig installeren op een Windows-apparaat

We raden je aan Lightspeed Hub te gebruiken, zodat je je hardware snel en eenvoudig kunt installeren en beheren.

Volg deze stappen als je een Zebra-labelprinter handmatig op een Windows-apparaat wilt installeren:

1. Klik op je computer op het Startmenu > Device Manager (Apparaatbeheer).
  2. Klik in het venster Device Manager op het vervolgkeuzemenu Other devices (Andere apparaten) > klik met de rechtermuisknop op je Zebra ZD410 > klik op Update Driver Software (Stuurprogramma bijwerken).

1. Als je het vervolgkeuzemenu Other devices niet ziet, installeer je het stuurprogramma handmatig. Dit doe je als volgt: download het Zebra Windows-stuurprogramma, open het EXE-bestand en volg de stappen van de installatiewizard.
  3. Klik in het venster Update Driver Software op Search automatically for updated driver software (Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken). Nadat het zoeken is afgerond, verschijnt de melding Windows has successfully updated your driver software (Windows heeft je stuurprogramma bijgewerkt).
  4. Bevestig in het venster Devices and Printers (Apparaten en printers) dat je Zebra ZD410 nu in de lijst met Printers staat en niet meer bij Unspecified (Overige).

Je Zebra-labelprinter is nu op je computer geïnstalleerd.

Het stuurprogramma van een Zebra-labelprinter wijzigen op een Windows-apparaat

Voor je Zebra-labelprinter heb je een ZPL- of EPL-printerstuurprogramma nodig. Dit is afhankelijk van de grootte labels die je gebruikt:

• Voor normale, alternatieve en kleine labels heb je het EPL-printerstuurprogramma nodig.
  • Voor sieradenlabels heb je het ZPL-printerstuurprogramma nodig.

Bij Zebra-labelprinters voor Windows-apparaten wordt doorgaans het ZPL-stuurprogramma automatisch geïnstalleerd. Het kan echter nodig zijn om het stuurprogramma naar EPL te wijzigen als je normale, alternatieve of kleine labels wilt printen:

1. Selecteer op je computer Start(Startmenu) > Control Panel (Configuratiescherm).
  2. Onder Hardware and Sound (Hardware en geluiden) selecteer je View devices and printers (Apparaten en printers weergeven).
  3. Klik in het gedeelte Printers met de rechtermuisknop op ZDesigner ZD410-203dpi ZPL en klik vervolgens op Printer properties (Printereigenschappen).

4. Ga naar het tabblad Advanced (Geavanceerd) en klik op New driver (Nieuw stuurprogramma).
  5. Klik in het venster Add Printer Driver Wizard (wizard Printerstuurprogramma toevoegen) op Next (Volgende) en selecteer de volgende opties:
    • Fabrikant: ZDesigner
    • Printers: ZDesigner ZD410-203dpi EPL

6. Klik op Volgende > Finish (Voltooien). Klik in het venster Printereigenschappen op OK.
  7. Klik in het gedeelte Printers met de rechtermuisknop op ZDesigner ZD410-203dpi EPL en klik vervolgens op Printereigenschappen.
  8. Controleer of op het tabblad Printer Settings (Printerinstellingen) de optie Always use drivers settings (Altijd stuurprogramma-instellingen gebruiken) is aangevinkt.
  9. Klik op OK en sluit het venster Apparaten en printers af.

Je Zebra-labelprinter maakt nu gebruik van het EPL-stuurprogramma

Door het ZPL-stuurprogramma naar de EPL-versie te wijzigen kunnen labels ondersteboven of verkeerd om worden geprint. De labels hebben echter wel de juiste formatting.

Wat nu?

Labels printen

Print de items van een zoekopdracht, po's en overdrachten.

Meer informatie

Labels aanpassen

Pas labels aan en print de aangepaste labels.