Probleemoplossing voor de Zebra-labelprinters

Wanneer je met je Zebra ZD410-, ZD420- of ZD421-labelprinter print, is Retail POS ontworpen om je te helpen bij de probleemoplossing van de onderstaande fouten.

Als je vanaf je computer met Lightspeed Hub print, wordt de status van de printer ook in Lightspeed Hub en op de pagina Apparaten in Retail POS geüpdatet.

Als je printer nog steeds niet correct werkt, kun je hem ook resetten naar de standaard fabrieksinstellingen.

De fout de printer is niet verbonden oplossen

Als de verbinding met je printer is verbroken, krijg je het onderstaande foutbericht in Retail POS te zien:

Zorg dat je printer correct is verbonden om deze fout op te lossen:

1. Verbind de voedingsadapter met de achterkant van je labelprinter.

2. Verbind de voedingskabel met de voedingsadapter en een stopcontact.

3. Verbind het ene uiteinde van de USB-kabel met je labelprinter.

4. Verbind het andere uiteinde van de USB-kabel met je computer.

Nu zou je weer labels moeten kunnen printen. Als je vanaf je computer met Lightspeed Hub print, wordt de status van je printer in Lightspeed Hub en op de pagina Apparaten in Retail POS ook van Niet verbonden naar Verbonden geüpdatet.

Opmerking: we bevelen aan om je printer rechtstreeks met een USB-poort op je computer en een stopcontact te verbinden. Als je een USB-hub of een snoer of stekkerdoos gebruikt, kan dat problemen in de verbinding met Retail POS en Hub veroorzaken.

De fout de printer is open oplossen

Als het deksel van je printer open is, krijg je het onderstaande foutbericht in Retail POS te zien:

Zorg dat het deksel van je printer goed dichtzit om deze fout op te lossen:

1. Open het deksel volledig.

2. Druk het deksel dicht tot beide gele vergrendelingen dichtklappen.

Nu zou je weer labels moeten kunnen printen. Als je vanaf je computer met Lightspeed Hub print, wordt de status van je printer in Lightspeed Hub en op de pagina Apparaten in Retail POS ook van Deksel open naar Verbonden geüpdatet.

De fout papier is op oplossen

Als je printer geen labels meer heeft, krijg je het onderstaande foutbericht te zien:

Vervang de labelrol in je printer om deze fout op te lossen:

1. Trek de gele vergrendelingen aan beide zijden van de printer naar je toe en open het deksel van de printer.
  2. Trek de gele rolgeleiders uit elkaar en voer de labelrol in met de labels naar boven gericht.
  3. Laat de rolgeleiders los en duw ze naar elkaar toe. Zorg dat de labelrol goed vastzit en vrij ronddraait.

4. Trek de labels voorbij de snijder aan de voorkant van de printer.
  5. Druk de labels onder de rolgeleiders.

6. Kantel de labels omhoog en stel de verplaatsbare sensor af op de middenpositie.

7. Druk het deksel dicht totdat beide gele vergrendelingen dichtklappen.

Opmerking: als je problemen met de Zebra ZD421 labelprinter oplost, zorg dan dat de gele rolgeleiders voor je labels niet te hard op je labelrol drukken, anders kunnen je labels niet goed worden ingevoerd en kunnen ze beschadigd raken tijdens het printen.

Je zou nu weer labels moeten kunnen printen. Als je vanaf je computer met Lightspeed Hub print, wordt de status van je printer in Lightspeed Hub en op de pagina Apparaten in Retail POS ook van Papier is op naar Verbonden geüpdatet.

Je moet je printer resetten?

Je kunt je printer resetten naar de standaard fabrieksinstellingen door deze simpele stappen te volgen:

1. Druk op de aan/uit-knop om je printer uit te zetten.
  2. Houd de knoppen Pause en Feed ingedrukt terwijl je op de aan/uit-knop drukt om je printer aan te zetten
  3. Houd de knoppen Pause en Feed ingedrukt tot de statusindicator de enige brandende indicator is.

Handmatig installeren van de ZD410 in Windows

De onderstaande stappen kunnen worden gebruikt voor het installeren van de Zebra LP2824 Plus, dit model wordt echter niet meer ondersteund door Lightspeed.

De installatie van de Zebra ZD410 labelprinter bestaat uit twee delen:

1. Bevestigen dat de printer een niet-gespecificeerd apparaat is
  2. Bijwerken van de driver vanuit Apparaatbeheer

Bevestigen dat de printer een niet-gespecificeerd apparaat is

1. Sluit de gecertificeerde USB-kabel (versie 2.0) van de printer aan op de USB-poort van de computer.

2. Druk op de aan-/uitknop van de printer en wacht totdat het groene lampje met ruit constant brandt.

OPMERKING: het is normaal dat het netwerklampje (meest rechtse symbool) bij een USB-aansluiting rood is.

3. Klik op Windows Startmenu > Configuratiescherm om het Configuratiescherm te openen.

OPMERKING: Als je Windows 8 of 10 gebruikt, rechtsklik dan op het Windows startmenu in plaats van links te klikken.

4. Klik in de sectie Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven

5. Bevestig in de sectie Niet-gespecificeerd dat de ZDesigner ZD410-203dpi ZPL is toegevoegd.

Bijwerken van de driver vanuit Apparaatbeheer

1. Klik op Windows startmenu > Apparaatbeheer om Apparaatbeheer te openen.

OPMERKING: Als je Windows 8 of 10 gebruikt, rechtsklik dan op Windows startmenu in plaats van links te klikken.

2. Klik in het venster Apparaatbeheer op de vervolgkeuzelijst Overige apparaten
  3. Rechtsklik op de Zebra ZD410 printer en klik Drivers bijwerken..

4. Klik in het venster Drivers bijwerken op Automatisch naar bijgewerkte drivers zoeken.
  5. Windows werkt de driver bij zodra de zoekopdracht is voltooid.
  6. Bevestig in het venster Apparaten en printers dat de Zebra ZD410 zich in de sectie Printers bevindt.

7. Als je op normale, kleine of alternatieve labels afdrukt, ga dan naar De driver-instellingen voor de Zebra ZD410 printer aanpassen in Windows voordat je doorgaat naar sectie 6. Formatteren van de computerinstellingen of het artikel De Zebra ZD410 installeren op computers.

De driver-instellingen voor de Zebra ZD410 printer aanpassen in Windows

De onderstaande stappen kunnen worden gebruikt voor het installeren van de Zebra LP2824 Plus, die niet meer wordt geleverd. We hebben opmerkingen toegevoegd waar de stappen aanzienlijk verschillen.

De Zebra ZD410 vereist afhankelijk van de labelgrootte een ZPL- of EPL-driver:

• Normale, alternatieve en kleine labels: vereisen de EPL-driver.
  • Sierradenlabels: vereisen de ZPL-driver.

In de meeste gevallen installeert de Zebra ZD410 automatisch de ZPL-driver. Volg onderstaande stappen om de driver te wijzigen van ZPL naar EPL:

1. Klik op Windows Startmenu > Configuratiescherm om het Configuratiescherm te openen.

OPMERKING: Als je Windows 8 of 10 gebruikt, rechtsklik dan op het Windows startmenu in plaats van links te klikken.

2. Klik op Apparaten en printers weergeven
  3. Klik op in de ZDesigner ZD410-203dpi ZPL.
  4. Klik op Printereigenschappen.

5. Klik in het tabblad Geavanceerd op Nieuwe driver...
  6. Klik in de Wizard Driver toevoegen op Volgende.
  7. Selecteer de volgende items:
    • Fabrikant: ZDesigner
    • Printers: ZDesigner ZD410-203dpi EPL

8. Klik op Volgende > Voltooien.
  9. Klik in het venster Eigenschappen van de printer op OK
  10. Klik op Printereigenschappen.

11. Controleer in het tabblad Printerinstellingen dat het vakje Gebruik altijd de driver instellingen is aangevinkt.

12. Klik op OK.
  13. Sluit het venster Apparaten en Printers. De Zebra ZD410 moet nu de EPL-driver gebruiken.

OPMERKING: Als je de driver wijzigt van ZPL naar EPL, dan worden de labels juist geformatteerd, maar kunnen ze ondersteboven worden afgedrukt.