Online verkopen vanuit eCom (E-Series) bekijken

Voor je gemak worden afgeronde eCom-verkopen (E-Series) gesynchroniseerd met je Retail POS-account. Verkopen die in eCom (E-Series) de status In afwachting van betalinghebben, worden niet gesynchroniseerd met Retail POS totdat de betaling is voltooid. Dit is een eenrichtingssynchronisatie, wat betekent dat verkopen in de winkel niet zichtbaar zijn op je eCom-dashboard (E-Series).

Om je eCom-verkopen in Retail POS te bekijken:

1. Klik op Rapporten in het hoofdmenu.
  2. Selecteer Totalen onderaan de kolom Verkopen & terugbetalingen.
  3. Helemaal rechts in de tabel staat de kolom Bron. In deze kolom gebruiken we het label eCom om jouw online verkoop te identificeren. De kolom Bron verschijnt ook op geëxporteerde rapporten.

Opmerking: Je kunt je online verkopen ook bekijken in de rapporten Lijnen, Verkopen per categorie en Alle transacties in Retail POS.

Desgewenst kun je je Retail POS-verkopen uitfilteren door op het vervolgkeuzemenu Geavanceerd te klikken en het vakje Alleen verkopen van externe kanalen weergeven. Als dat vakje is aangevinkt, worden je Retail POS-verkopen uit het rapport uitgesloten en alleen je eCom-verkopen (E-Series) weergegeven.

Zodra een verkoop volledig is betaald of handmatig in je eCom-dashboard (E-Series) is gemarkeerd als betaald, wordt het record van de verkoop gesynchroniseerd met Retail POS. Het afhandelen van orders moet worden beheerd in eCom (E-Series) door te klikken op het vervolgkeuzemenu 'orderstatus'.