Lightspeed-accounts koppelen

Als je meerdere Lightspeed-producten in je plan hebt, kun je je Lightspeed-accounts koppelen. Zo kun je in één keer bij deze gekoppelde accounts in- en uitloggen en met slechts één klik naadloos tussen producten schakelen.

Opmerking:
  1. Op dit moment wordt het koppelen van accounts en het schakelen tussen producten ondersteund op Lightspeed Retail POS, Lightspeed eCom en Lightspeed Golf.
  2. Als je een bestaande Omni-eigenaar bent, blijft je mogelijkheid om te schakelen tussen Retail POS en eCom hetzelfde. We hebben alleen de uitstraling van het hoofdmenu verbeterd. Als je echter ook het Lightspeed Golf-product hebt, kun je inloggen bij Golf om je Retail POS-account toe te voegen. Hierdoor worden je Retail POS- en eCom-accounts automatisch gekoppeld aan je Golf-account.

Lightspeed-productaccounts koppelen

Om te illustreren hoe je je Lightspeed-accounts kunt koppelen, laten we hier zien hoe je je Retail POS aan je Golf-account kunt koppelen. Dit kun je doen via Retail POS of via Golf - de keuze is aan jou.

Pas simpelweg deze stappen aan, afhankelijk van het Lightspeed-product waar je mee begint:

1. Log in bij Retail POS.
  2. Selecteer Retail in het hoofdmenu. Het vervolgkeuzemenu waarmee je kunt schakelen tussen Lightspeed-producten wordt weergegeven.
  3. Selecteer Accounts koppelen in het vervolgkeuzemenu. Er wordt nu een nieuwe pagina weergegeven.

4. Selecteer Golf in het vervolgkeuzemenu.
  5. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord van Golf in.
  6. Selecteer Account koppelen.

Je Lightspeed-accounts zijn nu gekoppeld! Je zou ze nu allebei in de lijst moeten zien staan en je kunt naar beide gekoppelde accounts gaan via deze pagina.

Als je naar een van je gekoppelde accounts gaat, zou je ook een lijst met al je gekoppelde accounts moeten kunnen zien in het vervolgkeuzemenu in het hoofdmenu. Dit vervolgkeuzemenu is zichtbaar in de hoofdmenu's van al je gekoppelde accounts. Om te schakelen tussen je Lightspeed-producten, selecteer je er simpelweg een uit de lijst.

Uitloggen bij Lightspeed-accounts

Wanneer meerdere gekoppelde producten openstaan in hetzelfde browservenster en je bij één product uitlogt, word je door de eenmalige uitlogfunctie automatisch uitgelogd bij alle producten in dezelfde sessie.

• Bijvoorbeeld: als Retail openstaat in het ene browsertabblad en Golf tegelijkertijd openstaat in het andere browsertabblad, en je uitlogt bij Golf, word je ook uitgelogd bij je Retail-sessie.

Als je Retail-account de functie Vertraging automatisch uitloggen gebruikt, bepaalt de ingestelde tijd in de functie Vertraging automatisch uitloggen de tijd waarna alle gekoppelde producten automatisch worden uitgelogd.

• Bijvoorbeeld: als een gebruiker de Vertraging automatisch uitloggen instelt op 60 minuten en 60 minuten inactief is bij alle openstaande gekoppelde producten, wordt de gebruiker automatisch bij die producten uitgelogd.

Wanneer PIN-vergrendeling wordt gebruikt in Retail worden gebruikers automatisch bij alle openstaande gekoppelde producten uitgelogd. Als de gebruiker de PIN invoert en weer inlogt bij Retail wordt de gebruiker ook weer ingelogd bij de gekoppelde producten in hetzelfde venster na het verversen van de pagina.

1. Klik op de naam van de werknemer in de hoofdnavigatie.
  2. Selecteer Uitloggen in het vervolgkeuzemenu.