Release notes van 1 november 2021 t/m 3 december 2021

Dit zijn de updates die we hebben doorgevoerd voor:

Lightspeed Retail POS (Web)

Update: We hebben een zoekveld toegevoegd aan de itemlijsten met prijsregels.

Update: We hebben de pagina met prijsregels verbeterd door een itemzoekveld toe te voegen. Dit helpt gebruikers specifieke items in specifieke prijsregels te vinden.

Update: We hebben de afdruk van inkooporders verbeterd. Deze bevat nu de SKU van het merk. Ook hebben we de leveranciersprijs op het tabblad 'Artikelnummers leveranciers' bijgewerkt, om ervoor te zorgen dat deze niet de standaardkosten bijwerkt in het tabblad met itemgegevens. Eigenaars kunnen nu zien of een overdracht gedeeltelijk is ontvangen. Verder kan de gebruiker nu meerdere leveranciersprijzen voor een item hebben.

Update: We hebben gedeeltelijk ontvangen overdrachten verbeterd. We hebben een nieuwe kolom in de overdrachtlijst toegevoegd, waarin gebruikers de hoeveelheid voorraad kunnen zien die nog wordt verplaatst.

Update: We hebben de Customer Facing Display (CFD) verbeterd. Het is nu mogelijk om de CFD te gebruiken voor het invoeren van klantgegevens zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en postcode.

Bugfix: We hebben de onderstaande problemen voor nieuwe cadeaubonnen opgelost:

• Verplaatste Omni-cadeaubonnen kunnen niet worden gebruikt in de uitverkoop, maar kunnen worden gezocht in de Klanten-sectie.
  • Verwijderde dubbele OMNI_GC-prefix.
  • Alle gemigreerde verouderde cadeaubonnen zijn nu doorzoekbaar in nieuwe cadeaubonnen.
  • Het saldo van de cadeaubon verscheen niet wanneer de cadeaubon werd gescand voor UPC-A/EAN-13-conforme cadeaubonnen.

Bugfix: We hebben de onderstaande problemen voor werkorders opgelost:

• Eigenaars hadden geen toegang tot de interne opmerkingen van voltooide werkorders zonder het lijnenrapport.
  • Interne opmerkingen verschenen niet bij het printen van werkorder-tags bij gebruik van het aanpasbare werkordersjabloon.
  • Speciale tekens werden niet opgenomen in werkorder-opmerkingen als deze werden opgeslagen.
    Interne opmerkingen waren niet zichtbaar op werkorder-tags.

Bugfix: We hebben de volgende problemen met Lightspeed Hub opgelost:

• Bij UPC-barcodes met voorloopnullen die werden geprint vanuit Hub, werd de voorloopnul weggelaten uit de barcode wanneer deze werd gescand.
  • De geprinte items in de labelprintrij werden alleen ingeschakeld na het verversen van de pagina.
  • Er is een fout opgetreden bij het ophalen van het bonprintermodel bij gebruik van een leverancierstuurpogramma op Windows.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met de Retail API, waarbij ons ratelimiet-schema onverwachts 8 uur werd verschoven van GMT -4 naar GMT +3. We hebben ons ratelimiet-schema gereset naar de juiste tijden. Basis-API-gebruikers kunnen gebruikmaken van de volgende API-rates/bucket-groottes:

Bugfix: We hebben de onderstaande items in onze partner-API opgelost:

• Het ratelimiet-schema van de retail-API verandert nu bij GMT +3 in plaats van GMT -4.
  • Verkopen en terugbetalingen gebruikten niet altijd de gemiddelde kosten van een item. In plaats daarvan werd de prijs gebruikt.

Bugfix: We hebben arbeids-btw-klasse-items gecorrigeerd die foutief waren ingesteld als item-btw-klasse wanneer ze werden toegevoegd aan werkorders.

Bugfix: We hebben de geselecteerde kassa vastgezet bij het schakelen tussen apparaten.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met alles automatisch toevoegen bij inkooporders voor specifieke merken, door een foutmelding te genereren als er items ontbreken in artikelnummers van leveranciers.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost bij item zoeken, waarbij er meerdere resultaten werden weergegeven, ook al was er een precies overeenkomende SKU ingevoerd.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost waarbij het annuleren van een speciale orderverkoop zorgde voor een negatieve voorraad, waardoor het onmogelijk is om de voorraad van het item aan te passen.

Bugfix: We hebben een periodiek probleem opgelost waarbij het inlogscherm om de PIN te verifiëren de PIN niet correct bevestigde, en de gebruiker werd ingelogd als de vorige werknemer.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost waarbij de verkeerde werknemersnaam op de geprinte strookjes met speciale orders stond. Nu wordt de naam van de werknemer geprint die de speciale order heeft aangemaakt, in plaats van de werknemer die print.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost waarbij de gebruiker de leveranciersprijs van een item bijwerkte in het tabblad 'Artikelnummers leveranciers', en de standaardkosten niet overeenkomstig werden bijgewerkt waar dat nodig was.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost waarbij gebruikers niet meerdere itemprijzen van leveranciers konden opslaan.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met de kassabon van speciale orders/reserveringen, zodat de juiste naam van de werknemer wordt geprint op de kassabon.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met de gebruikerstoestemming, zodat gebruikers niet beperkt zijn tot één winkellocatie in omgevingen met meerdere winkels.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost bij het gebruik van de optie voor meerdere valuta's bij leveranciersbeheer. Alle algemene opties werden gereset na het klikken op Beheren.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met de sjabloonlink voor importbestanden voor inkooporders.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost waarbij alle algemene opties werden gereset als men naar de beheerpagina ging van een leverancier met meerdere valuta's.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met de Hub, waarbij het rendervenster buiten beeld onverwachts werd afgebroken en niet automatisch opnieuw werd aangemaakt.

Lightspeed Retail POS (iOS)

Update: Eigenaars kunnen de tekstgrootte instellen en overeen laten komen met de grootte van iOS in de toegankelijkheidsinstellingen.

Update: De POS-modus laat nu meer klantgegevens zien.

Bugfix: We hebben het probleem opgelost dat de verbinding van de Verifone P400-terminal werd verbroken na het upgraden naar versie 3.11.

Lightspeed eCom

Bugfix: We hebben de onderstaande problemen voor nieuwe cadeaubonnen opgelost:

• Eigenaars kunnen nu online cadeaubonnen aanmaken met eCom.
  • Er is geen initiële 'beperkte toegang'-cadeaubonlimiet meer.
  • Bij het inschakelen van eCom-cadeaubonnen in Retail werd er geen cadeaubonfunctie toegevoegd in eCom.

Bugfix: We hebben het onderstaande probleem opgelost voor de nieuwe kassa:

• Vertalingen worden nu ondersteund.
  • ShipStation dupliceerde de service voor USPS priority mail.
  • Webstatistieken werden niet geladen.
  • De minimumberekening voor gratis verzending (voor handmatige methodes) op basis van het ordertotaal (inclusief btw) in NoAm is opgelost.
  • Bij enkele items waarvan de varianttitel Standaard werd getoond, wordt nu de juiste varianttitel getoond.
  • Belastingoverschrijving werd toegepast op alle producten wanneer er een groep items met een filter werd geselecteerd.

Bugfix: We hebben een nieuwe optie toegevoegd voor een order met de status 'In afwachting van betaling' en de bijbehorende tijdelijke productreservering onder Instellingen > Geavanceerd. (Beschikbaar vanaf 9 december 2021).

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met de Facebook-login voor gebruikers.

Bugfix: De Stripe-betaalmethode verstuurde geen informatie over klantfacturering.

Bugfix: Transacties voor Mollie-creditcardbetalingen werkten niet en resulteerden in een fout.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met e-mailnotificaties aan adressen van Deutsche Telekom (t-online.de), zodat deze niet meer worden geblokkeerd.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met orders van gebruikers van Sofort Banking die niet automatisch als betaald werden gemarkeerd.

Lightspeed Analytics

Bugfix: We hebben een probleem opgelost met de optie om een basisrapport te kiezen in Analytics.