Release notes van 1 september 2021 t/m 30 september 2021

Lightspeed Retail POS (Web)

Update: We hebben onze API op de volgende manieren verbeterd:

• Behaalde verkoop omvat nu ook de fooien, mits het geven van fooi is geactiveerd in de account.
  • Gebruikers kunnen nu aangepaste prijsniveaus aanmaken door een bestaand prijsniveau te kopiëren en de naam aan te passen.
  • Werknemers kunnen worden aangemaakt via de API en de relevante basisinformatie kan hier worden opgegeven.
  • Aangepaste matrixopties kunnen via de API worden aangemaakt.

Bugfix: De Lightspeed Retail POS-app versie 3.11.2 (voor iOS) zorgt ervoor dat de app niet meer hoeft te worden bijgewerkt. Deze update lost het volgende op:

• De noodzaak om items te scannen bij transfers.
  • Inkooporders of inventarisering worden niet automatisch toegevoegd aan transfers wanneer scanners met MFi op iPads worden gebruikt.

Bugfix: Voor Lightspeed Hub hebben we de volgende problemen opgelost:

• De bewaarstatus van de prijsselectie in het geavanceerde labelprintvenster.
  • De rij voor beschrijvingen ontbrak op kleine labels.
  • De applicatie liep vast wanneer een kassabon werd geprint op een Epson-printer in slaapstand.
  • Speciale voorraadorders werden niet chronologisch op status gesorteerd.
  • Het was mogelijk om een nieuwe leverancier toe te voegen door bij het aanmaken van nieuwe items 'geen' te selecteren als leverancier.
  • Bij het toevoegen van bulkitems via transfers op basis van een nieuwe order werden items alleen aan de voorraad toegevoegd, waardoor transfers tussen winkels geen negatieve voorraad konden veroorzaken wanneer de automatische optie voor opnieuw bestellen werd gebruikt.

Bugfix: Voor rapporten hebben we de volgende problemen opgelost:

• De totalen per betaalmethode in het ontvangen rapport en in het einde-dag-rapport kwamen niet overeen en ontvangen betalingen werden naar boven afgerond met 1 cent.
  • Geannuleerde verkopen werden als 'in uitvoering' weergegeven in het verkoopgeschiedenisrapport.
  • Het rapport 'geretourneerde voorraad' werd aangemaakt voor een onjuiste datum.
  • In het rapport 'voorraadactiva' werden de standaardprijs en marges ten onrechte als 0 weergegeven bij accounts inclusief btw.
  • Het rapport 'voorraadactiva' kon niet worden geopend bij sommige accounts inclusief btw.

Bugfix: We hebben het maximum van 100 locaties voor kortingsregels opgeheven.

Bugfix: We hebben het probleem opgelost waarbij gebruikers soms twee keer moesten inloggen.

Bugfix: We hebben het probleem opgelost waarbij btw-inclusieve of Retail POS R-Series-accounts leidden tot productbeloningen die niet btw-vrij waren.

Lightspeed eCom

Nieuwe functie: Je kunt nu meerdere winkels toevoegen aan dezelfde domeinnaam door verschillende subdomeinen te gebruiken zonder contact op te hoeven nemen met Support.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost waarbij de dubbele opt-in-links voor de nieuwsbrief URL's van '.shoplightspeed' weergaven.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost om ervoor te zorgen dat merken nu altijd op de homepagina worden weergegeven bij de thema's met een selectie van uitgelichte merken.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost dat het verzenden van e-mails over winkelactiviteit verhinderde.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost waardoor wisselkoersen niet ieder uur werden bijgewerkt.

Bugfix: Pop-ups kunnen nu worden gesloten tijdens het bewerken van een thema. We hebben deze instructies naar thema- en appontwikkelaars gestuurd zodat zij pop-ups/overlays aanklikbaar kunnen maken binnen de Thema editor.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost waarbij producten met bepaalde ID's voor een foutmelding zorgden wanneer de productpagina werd geopend.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost bij contentsjablonen waarbij afbeeldingen die via een externe URL waren geladen niet werden weergegeven in de pdf van facturen, offertes/aanbiedingen en het sjabloon voor pakbonnen.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost om ervoor te zorgen dat het verzendadres juist is wanneer de digitale portemonnee wordt gebruikt als betaalmethode.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost om ervoor te zorgen dat Lightspeed Payments beschikbaar is voor alle ondernemers die deze betaalmethode hebben geselecteerd.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost om inloggen via Facebook te corrigeren.

Bugfix: We hebben een probleem opgelost waarbij matrices die in Retail werden geïmporteerd soms als andere items werden weergegeven in eCom.