Verkopen aan cadeaubonnen terugbetalen

Bij het terugbetalen van een verkoop voer je in wezen dezelfde stappen uit als bij een omruiling. Namelijk:

• Voeg het item dat/de item(s) die je klant wilt teruggeven toe aan het tabblad TERUGBETALEN
  • Voeg een cadeaubon met dezelfde waarde toe aan het tabblad VERKOOP

Zodra je de verkoop hebt voltooid, worden de bedragen op de tabbladen VERKOOP en TERUGBETALEN gelijkgetrokken en wordt de terugbetaling op de cadeaubon gezet. Ter verduidelijking vind je hier stap-voor-stapinstructies:

1. Selecteer vanuit het hoofdmenu Verkoop Terugbetalen.
  2. Scan de kassabon van je klant. Als alternatief kun je de oorspronkelijke verkoop zoeken in de weergave verkoopgeschiedenis.
  3. Op het tabblad TERUGBETALEN selecteer je Terugbetalen  naast de items die je klant retourneert.

4. Op het tabblad VERKOOP selecteer je Cadeaubon.
  5. Voer in het veld Aangepast bedrag hetzelfde bedrag in als de terugbetaling.
  6. Je kunt ook een cadeauboncode scannen of invoeren en/of het e-mailadres van je klant invoeren. De naam van de klant verschijnt onder Gift Card Results (Cadeaubonresultaten), zodat je kunt controleren of je de juiste gegevens hebt ingevoerd. Als je Opnieuw opladen ziet naast dit veld, weet je dat het geld op die cadeaubon wordt gestort. Bij een nieuwe cadeaubon zie je de knop Aanmaken.
  7. Als je een e-mailadres hebt ingevoerd, kun je de voorkeurstaal van je klant selecteren indien deze afwijkt van de standaard ingestelde taal.
  8. Selecteer Aan verkoop toevoegen.

9. Selecteer Betaling. De kassa berekent het verschil tussen de tabbladen VERKOOP en TERUGBETALEN. Het Totaal komt uit op $ 0,00, omdat het terug te betalen bedrag tegen het cadeaubonbedrag wordt weggestreept.

10. Selecteer Verkoop voltooien.

De verkoop is nu officieel aan de cadeaubon terugbetaald. Er wordt bovendien een e-mail met de code en het bedrag van de cadeaubon naar je klant verzonden als je het e-mailadres van de klant tijdens de checkout hebt ingevoerd.