Fooien opnieuw toewijzen aan werknemers

Fooien worden toegewezen aan de werknemer die de verkoop verwerkt. Daarom moet je de fooi opnieuw toewijzen als de werknemer die een klant met een fooi wilde belonen niet dezelfde werknemer is als de werknemer die de verkoop heeft verwerkt. Op die manier ben je er zeker van dat de juiste werknemer wordt beloond. Je kunt dit op twee manieren doen:

• Een fooi opnieuw toewijzen aan het einde van een verkoop
  • Een fooi opnieuw toewijzen vanuit je rapportage

• Een fooi opnieuw toewijzen aan het einde van een verkoop

Nadat je een verkoop met een fooi voltooit:

1. Selecteer Fooi opnieuw toewijzen. De werknemer die de verkoop heeft verwerkt, wordt vermeld en is momenteel toegewezen aan de fooi.

2. Selecteer vanuit het vervolgkeuzemenu de juiste werknemer die de fooi had moeten krijgen.
    3. Selecteer Opnieuw toewijzen.

De fooi zou nu aan de juiste werknemer moeten zijn toegewezen.

Een fooi opnieuw toewijzen vanuit je rapportage

Als je al uit de voltooide verkoop bent weggegaan en niet meer de knop Fooi opnieuw toewijzen kunt selecteren, kun je een fooi opnieuw toewijzen vanuit de details van de transactie in je rapportage. Dit is de aanbevolen manier om dat te doen:

1. Ga vanuit het hoofdmenu naar Rapporten Totalen.
    2. Zoek de verkoop met behulp van het zoekveld en filters en selecteer de bijbehorende ID.
    3. Selecteer vanuit het submenu Details.
    4. Selecteer vanuit het vervolgkeuzemenu Werknemer die fooi heeft gekregen de juiste werknemer die de fooi had moeten ontvangen.
    5. Selecteer Wijzigingen opslaan.

De fooi zou nu aan de juiste werknemer moeten zijn toegewezen.

•

• Een fooi opnieuw toewijzen aan het einde van een verkoop

Nadat je een verkoop met een fooi voltooit:

1. Selecteer Fooi opnieuw toewijzen. De werknemer die de verkoop heeft verwerkt, wordt vermeld en is momenteel toegewezen aan de fooi.
    2. Selecteer vanuit het vervolgkeuzemenu de juiste werknemer die de fooi had moeten krijgen.
    3. Selecteer Opnieuw toewijzen.

De fooi zou nu aan de juiste werknemer moeten zijn toegewezen.

Een fooi opnieuw toewijzen vanuit je rapportage

Als je al uit de voltooide verkoop bent weggegaan en niet meer de knop Fooi opnieuw toewijzen kunt selecteren, kun je een fooi opnieuw toewijzen vanuit de details van de transactie in je rapportage. Dit is de aanbevolen manier om dat te doen:

1. Ga vanuit het tabblad Manager naar Rapporten Totalen.
    2. Zoek de verkoop met behulp van het zoekveld en filters en selecteer de bijbehorende ID.
    3. Selecteer vanuit het submenu Details.
    4. Selecteer vanuit het vervolgkeuzemenu Werknemer die fooi heeft gekregen de juiste werknemer die de fooi had moeten ontvangen.
    5. Selecteer Wijzigingen opslaan.

De fooi zou nu aan de juiste werknemer moeten zijn toegewezen.