Lightspeed Payments instellen

Lightspeed stelt je betalingsgateway voor je in. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de juiste configuratie van de communicatielijnen. De enige stap die je hoeft te nemen is het activeren van de gateway als je klaar bent om Lightspeed Payments te gaan gebruiken.

Je kunt eventueel ook een aantal aanpassingen doen aan de gateway om bepaalde opties in of uit te schakelen, zoals gedeeltelijke betalingen. Je kunt ook de standaardtoewijzingen wijzigen om aan te passen hoe kaartbetalingen worden weergegeven in de rapportage.

De gateway voor Lightspeed Payments activeren

• Voor elke locatie kan een andere betalingsgateway worden geconfigureerd. Als je Lightspeed Payments wilt gaan gebruiken, moet je op elke locatie apart overschakelen naar die gateway.

Dit doe je als volgt:

1. Ga naar InstellingenLocaties.
    2. Klik op Aanpassen naast de locatie waar je Lightspeed Payments wilt gaan gebruiken.
    3. Klik op Creditcard.
    4. Gebruik het vervolgkeuzemenu betalingsgateway om de gateway voor Lightspeed Payments te selecteren.
    5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Herhaal deze stappen voor alle locaties die Lightspeed Payments willen gaan gebruiken.

Als deze stappen zijn voltooid, zullen de locaties die zijn geconfigureerd Lightspeed Payments gaan gebruiken voor kaartverwerkingen met de standaardconfiguratie. Je kunt deze standaardconfiguratie eventueel wijzigen, zodat dit beter bij het bedrijf past.

• Voor elke locatie kan een andere betalingsgateway worden geconfigureerd. Als je Lightspeed Payments wilt gaan gebruiken, moet je op elke locatie apart overschakelen naar die gateway.

Dit doe je als volgt:

1. Tik vanuit het tabblad Manager op Instellingen > Locaties.
    2. Tik op Aanpassen naast de locatie waar je Lightspeed Payments wilt gaan gebruiken.
    3. Tik op Creditcard.
    4. Gebruik het vervolgkeuzemenu betalingsgateway om de gateway voor Lightspeed Payments te selecteren.
    5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Herhaal deze stappen voor alle locaties die Lightspeed Payments willen gaan gebruiken.

Als deze stappen zijn voltooid, zullen de locaties die zijn geconfigureerd Lightspeed Payments gaan gebruiken voor kaartverwerkingen met de standaardconfiguratie. Je kunt deze standaardconfiguratie eventueel wijzigen, zodat dit beter bij het bedrijf past.

Lightspeed Payments aanpassen

• Met de optionele instellingen voor Lightspeed Payments kun je bepalen of je gedeeltelijke goedkeuringen toestaat, automatisch identieke transacties afwijst en meer. Om deze instellingen te configureren:

1. Navigeer naar Instellingen > Betalingsverwerking.
    2. Klik op Configure (Instellen) in de Lightspeed Payments-banner.
    3. Schakel onder Beveiligingsopties Sta Credits toe in als je een terugbetaling wilt kunnen doen aan een credit- of betaalkaart wanneer een klant geen factuur heeft.

Wanneer je dit type terugbetaling doet, moet je de kaart doorhalen of insteken om de terugbetaling te laten plaatsvinden. Het handmatig invoeren van betaalkaart- of creditcardnummers wordt niet ondersteund.

4. Onder Partial approvals (Gedeeltelijke goedkeuringen) moet je Allow partial approvals (Gedeeltelijke goedkeuringen toestaan) inschakelen als je een transactie voor het beschikbare bedrag op de kaart wilt kunnen goedkeuren als er onvoldoende krediet of geld op de kaart van je klant staat om de volledige betaling te dekken. De klant kan dan een ander betaalmiddel gebruiken voor het resterende bedrag.

Deze optie is niet beschikbaar indien je de P400+-betaalterminal of de Mobile Tap gebruikt.

5. Schakel onder Duplicate sales (Identieke verkopen) Prevent duplicate sales (Identieke verkopen voorkomen) in om een tweede transactie met een identiek bedrag binnen een korte tijd automatisch af te wijzen. Deze optie is bedoeld om het risico dat je een klant per ongeluk twee keer laat betalen te beperken.
    6. Geef onder Toewijzing kaartbetalingen aan welke betaalmethode in je account je aan welk type kaart wilt toewijzen. Visa, Mastercard, Discover en American Express worden standaard toegewezen aan Creditcard, en betaalkaarten worden toegewezen aan Betaalkaart. Deze kunnen desgewenst worden toegewezen aan aangepaste betaalmethoden, zodat de verkoopcijfers van creditcards in je rapportage kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten kaarten.

Je blijft de Creditcard/Betaalkaart-knop gebruiken bij elke verkoop. De terminal detecteert automatisch het soort kaart dat gebruikt wordt en registreert de verkoop in je systeem volgens deze indeling.

7. Klik op Wijzigingen opslaan.
  • Met de optionele instellingen voor Lightspeed Payments kun je bepalen of je gedeeltelijke goedkeuringen toestaat, automatisch identieke transacties afwijst en meer. Om deze instellingen te configureren:

1. In de tab Manager  tik je op Instellingen > Verwerking betalingen.
    2. Tik in de Lightspeed Payments-banner op Configure (Instellen).
    3. Schakel onder Beveiligingsopties Sta Credits toe in als je een terugbetaling wilt kunnen doen aan een credit- of betaalkaart wanneer een klant geen factuur heeft.

Wanneer je dit type terugbetaling doet, moet je de kaart doorhalen of insteken om de terugbetaling te laten plaatsvinden. Het handmatig invoeren van betaalkaart- of creditcardnummers wordt niet ondersteund.

4. Onder Partial approvals (Gedeeltelijke goedkeuringen) moet je Allow partial approvals (Gedeeltelijke goedkeuringen toestaan) inschakelen als je een transactie voor het beschikbare bedrag op de kaart wilt kunnen goedkeuren als er onvoldoende krediet of geld op de kaart van je klant staat om de volledige betaling te dekken. De klant kan dan een ander betaalmiddel gebruiken voor het resterende bedrag.

Deze optie is niet beschikbaar indien je de P400+-betaalterminal of de Mobile Tap gebruikt.

5. Schakel onder Duplicate sales (Identieke verkopen) Prevent duplicate sales (Identieke verkopen voorkomen) in om een tweede transactie met een identiek bedrag binnen een korte tijd automatisch af te wijzen. Deze optie is bedoeld om het risico dat je een klant per ongeluk twee keer laat betalen te beperken.
    6. Geef onder Toewijzing kaartbetalingen aan welke betaalmethode in je account je aan welk type kaart wilt toewijzen. Visa, Mastercard, Discover en American Express worden standaard toegewezen aan Creditcard, en betaalkaarten worden toegewezen aan Betaalkaart. Deze kunnen desgewenst worden toegewezen aan aangepaste betaalmethoden, zodat de verkoopcijfers van creditcards in je rapportage kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten kaarten.

Je blijft de Creditcard/Betaalkaart-knop gebruiken bij elke verkoop. De terminal detecteert automatisch het soort kaart dat gebruikt wordt en registreert de verkoop in je systeem volgens deze indeling.

7. Klik op Wijzigingen opslaan.
    8. Tik op klaar.

Je hardware instellen

Nu de gateway is geactiveerd en je voorkeuren zijn opgeslagen, ben je klaar voor het instellen van je betaalterminal.

Wat nu?

Je Lightspeed Payments-hardware instellen

Artikelen over het instellen van ondersteunde terminals.

Meer informatie

Inzicht in PCI-compliance

Richtlijnen voor het werken met gevoelige informatie.