Ontvangen en resterende items bekijken

Je kunt de voorraadrapporten "Ontvangen" en de doorverkooppercentages gebruiken om je voorraadbeheer te verbeteren. Houd je voorraad bij en hoe je producten verkopen.

Ontvangen en resterende items bekijken

Hier lees je hoe je het rapport over ontvangen items opent, hoe je controleert hoeveel voorraad je hebt ontvangen en hoeveel er nog verkocht moet worden.

1. Log in op je account en selecteer Rapporten.
  2. Selecteer Ontvangen onder Voorraadrapporten.
  3. Stel het datumbereik voor het rapport in.
  4. Klik op Zoeken om het rapport te genereren.
    filter date.png

Doorverkooppercentages analyseren

Volg deze stappen om doorverkooppercentages, een belangrijke statistiek voor het effectief volgen van voorraad, toe te voegen en te analyseren.

1. Klik op Exporteren aan de rechterbovenkant het ontvangen rapport.
  2. Open het geëxporteerde rapport met een spreadsheetprogramma zoals Google Spreadsheets of Excel.
  3. Voeg identieke rijen samen voor nauwkeurigheid.
    • Selecteer het datumbereik in Google Spreadsheets waarin duplicaten staan.
    • Ga naar Gegevens>Gegevensopschoning>Duplicaten verwijderen.
    • Zorg ervoor dat in de pop-up het selectievakje "Gegevens hebben een rij berichtkoppen" indien van toepassing ingeschakeld is en selecteer de kolommen om op duplicaten te controleren.
    • Klik op Duplicaten verwijderen. Google Spreadsheets voegt nu identieke rijen samen en telt de aantallen bij elkaar op.
  4. Voeg een nieuwe titel toe met als naam "Doorverkoop %".
  5. Zorg ervoor dat kolom "B" de ontvangen hoeveelheden bevat en "C" de resterende hoeveelheden. Of je kunt in de volgende stap de formule aanpassen aan de kolommen waarin deze hoeveelheden staan.
  6. Voer in de eerste cel onder deze nieuwe kolom de formule =100%-(C2/B2) in en druk op Enter om deze op te slaan.
  7. Sleep de vulgreep naar beneden vanuit de hoek van de cel om deze formule te repliceren voor alle items in je lijst.
  8. Selecteer de kolom "Doorverkoop %", klik er met je rechtermuisknop op, kies "Cellen opmaken" en selecteer dan "Percentage".