Items importeren vanuit leverancierscatalogi

Bespaar tijd en energie door kant-en-klare leverancierscatalogi te doorzoeken en items direct in je voorraad te importeren in plaats van de details voor elk item (zoals de beschrijving, UPC en adviesprijs) handmatig in te voeren.

Sectoren en leveranciers aan je account toevoegen

Om items uit een leverancierscatalogus te importeren, moet je de leverancier en de sector eerst aan je account toevoegen.

1. Selecteer vanuit het hoofdmenu Voorraad Leverancierscatalogi.
  2. Schakel de sector van de leverancier in. Controleer de verwante sector eventueel in de lijst met voorgeladen catalogi. Als je de leverancier niet op de lijst ziet staan, stuur zijn catalogus dan naar ons Retail Imports-team.

Als je sectoren inschakelt, worden alle gekoppelde leveranciers en hun catalogi toegevoegd aan de vervolgkeuzemenu's voor standaardleverancier en -catalogus in je account.

Leverancierscatalogi

3. Alle leveranciers die zijn gekoppeld aan de sector die je hebt ingeschakeld, worden nu toegevoegd onder Voorraad > Leveranciers. Hun catalogi worden ook standaard ingeschakeld.
    Lijst met ingeschakelde leveranciers

Catalogus-items importeren via inkooporders

Nu de leverancierscatalogus is ingeschakeld in je account, kun je de catalogusitems die je nodig hebt importeren met behulp van een inkooporder. Een inkooporder dient ter documentatie van de catalogusitems die je importeert. Bovendien kun je hiermee snel het voorraadaantal invoeren of scannen.

1. Selecteer vanuit het hoofdmenu Voorraad Nieuwe inkooporder.
  2. Selecteer de winkel waaraan je aantallen wilt toevoegen, selecteer een leverancier en klik op Wijzigingen opslaan.
  3. Zet onder Items toevoegen een vinkje in het selectievakje voor In alle catalogi zoeken als je de catalogi van al je leveranciers wilt doorzoeken, of zet geen vinkje als je alleen wilt zoeken in de catalogus van de geselecteerde leverancier.
  4. In het veld Item zoeken kun je een van de volgende doorzoekbare details van het catalogusitem dat je wilt importeren invullen of scannen: beschrijving, artikelnummer leverancier, UPC, EAN ofSKU merk.
  5. Klik op Zoeken. Je zoekresultaten worden weergegeven in het tabblad Catalogusresultaten.

Selecteer het oog-pictogram om te bevestigen dat het catalogusitem in de zoekresultaten degene is die je nodig hebt.

6. Selecteer Importeren voor individuele items of gebruik de selectievakjes en +Geselecteerde importeren/toevoegen voor meerdere items.
  7. Controleer de vooraf ingevulde itemdetails, zoals Prijs, Standaard inkoopprijs enCategorie. Voer zo nodig aanvullende itemdetails in.
  8. Selecteer Wijzigingen opslaan Item selecteren. Het item is officieel toegevoegd aan je voorraad en de inkooporder met een ORDERAANTAL van 1.
  9. In het veld ORDERAANTAL vul je de hoeveelheid in van het catalogusitem dat je wilt toevoegen aan je voorraad of scan je deze.

Aantallen toevoegen aan je voorraad

Om de aantallen die je hebt ingevuld in ORDERAANTAL aan je voorraad toe te voegen, doe je het volgende:

1. Selecteer bovenaan de inkooporder BesteldCheck-in.
  2. Selecteer onder Items als ontvangen markeren, Alle items ontvangen om automatisch de hoeveelheid in te voeren die je hebt ingevoerd in het veld ORDERAANTAL in het veld # ONTVANGEN.
  3. Selecteer Ontvangen items toevoegen aan voorraad om de ontvangen aantallen aan je voorraad toe te voegen.
    Zoekresultaten catalogus

De catalogusitems worden nu naar je voorraad geïmporteerd.

Andere leveranciers of grote bestanden importeren

Als je de leverancier niet op de lijst met voorgeladen catalogi ziet staan of andere grote of gespecialiseerde bestanden met voorraden, catalogi of leveranciers moet importeren, kun je een importverzoek indienen bij het Retail Imports-team. Zorg dat je de bestanden voordat je het verzoek indient naar behoren voorbereidt voor import.