De Lightspeed Retail-standaard voor iPad gebruiksklaar maken

Lightspeed heeft drie verschillende standaarden voor je iPad of tablet. Ze zien er strak en modern uit en beschermen je apparaat.

Op dit moment zijn de Lightspeed-standaard voor iPad en de universele standaard voor tablets verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. De Lightspeed-standaard met betaaloptie voor iPad is verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

• Lightspeed iPad-standaard

Lightspeed iPad-standaard

• Een stabiel ontwerp en een moderne uitstraling
    • Magnetische zwenkvoet voor interactie met klanten tijdens het afrekenen
    • Maakt gebruik van een Lightspeed USB-C-kabel en heeft een ingebouwde laadfunctie
    • Compatibel met nieuwere iPad-modellen zonder Home-knoppen en met grotere schermen:
      • iPad 10e generatie
      • iPad Air 5e generatie
      • iPad Air 4e generatie*
      • iPad Pro 11 inch 5e en 6e generatie
      • iPad Pro 1e, 2e, 3e en 4e generatie*

*Er moeten meegeleverde spacers worden gebruikt zodat de iPad in de standaard past.

• Lightspeed standaard voor iPad met Lightspeed Payments

Lightspeed-standaard met betaaloptie voor iPad.

• Lightspeed-standaard met betaaloptie voor iPad.
    • Een stabiel ontwerp en een moderne uitstraling
    • Magnetische zwenkvoet voor interactie met klanten tijdens het afrekenen
    • Maakt gebruik van een Lightspeed USB-C-kabel en heeft een ingebouwde laadfunctie
    • Compatibel met nieuwere iPad-modellen zonder Home-knoppen en grotere schermen:
      • iPad 10e generatie
      • iPad Air 5e generatie
      • iPad Air 4e generatie*
      • iPad Pro 11 inch 5e en 6e generatie
      • iPad Pro 1e, 2e, 3e en 4e generatie*

*Er moeten meegeleverde spacers worden gebruikt zodat de iPad in de standaard past.

De Mobile Tap (Chipper 2xBT)-kaartlezer maakt gebruik van Micro-USB en is dus niet compatibel met de geïntegreerde laadfunctie van deze standaard.

• Universele standaard voor tablets

Universele standaard voor tablets

• Ondersteunt iPad 9e generatie en oudere modellen en andere tablets
    • Magnetische zwenkvoet voor interactie met klanten tijdens het afrekenen
    • Met de optie voor snelle verwijdering kan de tablet eenvoudig van de basis worden verwijderd
    • Maakt gebruik van een Lightspeed USB-C-kabel en heeft een ingebouwde laadfunctie

De Lightspeed-standaard voor iPad gebruiksklaar maken

Als je een iPad Air (4e of 5e generatie) of iPad Pro van 11 inch (1e-4e generatie) gebruikt, bevestig de meegeleverde spacers dan op de behuizing.

Als je een iPad Air (4e of 5e generatie) of iPad Pro van 11 inch (1e-4e generatie) gebruikt, bevestig de meegeleverde spacers dan op de behuizing.

1. Sluit de USB-C-voedingskabel aan op de opening in de basis.

Afbeelding van Lightspeed-standaard met USB-C-voedingskabel die is aangesloten op de linkerzijde van de basis van de standaard.

2. Sluit de kabel aan op een voedingsbron.
  3. Draai de USB-C-connector naar de hoogste stand.

Afbeelding van Lightspeed-standaard met pijl die naar de USB-C-connector wijst.

4. Zorg ervoor dat de iPad is ingeschakeld.
  5. Plaats de iPad op de USB-C-connector. Duw de iPad langzaam op de connector totdat je voelt dat deze vastklikt.

Afbeelding van een iPad die op de Lightspeed-standaard wordt geplaatst. Met een pijl wordt aangegeven dat de iPad naar rechts in de standaard wordt geschoven.

6. Controleer of de iPad wordt geladen. Dit kun je zien aan het bliksemflitspictogram.
  7. Plaats de iPad op de behuizing.

Afbeelding van een Lightspeed-standaard waarin een iPad is geplaatst. Een pijl geeft aan dat de iPad recht tegen de standaard aan wordt geduwd.

8. Plaats de lijst over de behuizing.

Afbeelding van een Lightspeed-standaard. De lijst wordt over de randen van de iPad geplaatst.

9. Druk stevig op de randen om er zeker van te zijn dat de lijst stevig vast zit.

Afbeelding van Lightspeed-standaard met geplaatste lijst. Afbeelding van handen die aangeven dat de lijst met de duimen naar beneden moet worden gedrukt.

De Lightspeed standaard voor iPad met Lightspeed Payments gebruiksklaar maken

Als je een iPad Air (4e of 5e generatie) of iPad Pro van 11 inch (1e-4e generatie) gebruikt, bevestig de meegeleverde spacers dan op de behuizing.

Afbeelding van Lightspeed-standaard met betaaloptie met spacers in het midden en aan de rechterkant van de standaard.

1. Sluit de USB-C-voedingskabel aan op de opening in de basis.

Afbeelding van Lightspeed-standaard met betaaloptie met USB-C-voedingskabel die is aangesloten op de linkerzijde van de basis van de standaard.

2. Sluit de kabel aan op een voedingsbron.
  3. Draai de USB-C-connector naar de hoogste stand.

Afbeelding van Lightspeed-standaard met betaaloptie met pijl die naar de USB-C-connector wijst.

4. Zorg ervoor dat de iPad is ingeschakeld.
  5. Plaats de iPad op de USB-C-connector. Duw de iPad langzaam op de connector totdat je voelt dat deze vastklikt.

Afbeelding van een iPad die op de Lightspeed-standaard met betaaloptie wordt geplaatst. Met een pijl wordt aangegeven dat de iPad naar rechts in de standaard wordt geschoven.

6. Controleer of de iPad wordt geladen. Dit kun je zien aan het bliksemflitspictogram.
  7. Plaats de iPad op de behuizing.

Afbeelding van een Lightspeed-standaard waarin een iPad is geplaatst. Een pijl geeft aan dat de iPad recht tegen de standaard aan wordt geduwd.

8. Plaats de lijst over de behuizing.

Afbeelding van een Lightspeed-standaard met betaaloptie. De lijst wordt over de randen van de iPad geplaatst.

9. Druk stevig op de randen om er zeker van te zijn dat de lijst stevig vast zit.

Afbeelding van Lightspeed-standaard met betaaloptie met geplaatste lijst. Afbeelding van handen die aangeven dat de lijst met de duimen naar beneden moet worden gedrukt.

De mobiele tap-lezer bevestigen en verwijderen

Voordat je de lezer aansluit, moet je de meegeleverde plakstrips aanbrengen. Plaats deze twee strips in de uitsparing van de standaard, in de linker- en rechterbenedenhoek.

Afbeelding van Lightspeed-standaard met betaaloptie met twee plakstrips in de uitsparing voor de lezer.

Bevestig de lezer door deze in de uitsparing in de standaard te plaatsen. De magneet houdt de lezer stevig op zijn plek.

Afbeelding van een Lightspeed-standaard met betaaloptie met een mobiele tap-lezer die in de uitsparing is geplaatst.

Wil je de lezer verwijderen, trek deze dan weg van de magnetische basis.

Afbeelding van Lightspeed-standaard met betaaloptie waarvan de mobiele tap-lezer wordt verwijderd.

De universele standaard voor tablets gebruiksklaar maken

1. Als je wilt dat de standaard 180° kan draaien, draai je de basis naar de gewenste positie.

Als je niet wilt dat de standaard kan draaien, draai je de basis zodat de kabel aan de rechterkant loopt.

Afbeelding van de basis van een universele standaard waarin te zien is aan welke kanten de kabel naar buiten komt.

2. Vergrendel het draaimechanisme door de vergrendelingsschroef aan te draaien.

Afbeelding van de basis van een universele standaard met een vergrendelingsschroef in het midden die wordt vastgedraaid met een schroevendraaier.

3. Haal de kabel door de standaard naar beneden en zorg ervoor dat de 180°-connector aan de bovenkant zit.

Afbeelding van de basis van een universele standaard met kabel die door het middelste gat wordt gehaald.

4. Controleer de lengte van de kabel om na te gaan of deze de poort van de tablet bereikt zonder dat er te veel kabel overblijft.

Afbeelding van de basis van een universele standaard waardoor een kabel wordt gehaald terwijl de kabellengte wordt gemeten die nodig is om de poort van de tablet te bereiken.

5. Duw de kabel in de S-sleuf aan de onderkant van de basis en zorg hierbij voor een correcte kabellengte.

Afbeelding van de basis van een universele standaard met een kabel die in de S-sleuf aan de  onderkant van de basis wordt geduwd.

6. Zet de standaard vast op het montagevlak met de kleefstrippen op de basis of met houtschroeven.

Afbeelding van de basis van een universele standaard waarin de opties worden aangegeven van kleefstrips aan de onderzijde van de basis en houtschroeven die in de bovenkant van de basis worden geschroefd.

7. Verwijder het folie van één kant van de kleefstrip voor de tablet.
  8. Breng de strip aan op de tabletverbindingsplaat en zorg dat de treklipjes los hangen.

Afbeelding van de connectorplaat van de universele standaard voor tablets met kleefstrippen voor een tablet die horizontaal of verticaal wordt gebruikt.

9. Verwijder het folie van de andere kant van de kleefstrip.
  10. Plaats de tabletverbindingsplaat in het midden van de tablet met de kabelsleuf naar de laadpoort van de tablet gericht.

Afbeelding van een verbindingsplaat van een universele standaard voor tablets die is vastgezet aan de achterkant van de tablet, waarbij de richting van de kleefstrippen te zien is voor een tablet die horizontaal of verticaal wordt gebruikt.

11. Sluit de kabel op de tablet aan.

Afbeelding van een universele standaard waarin te zien is dat een kabel op de tablet wordt aangesloten en de tablet op de basis wordt gezet.

12. Zet de tablet op de standaard en stop de kabel in de sleuf.
  13. (Optioneel) Om de tablet vast te zetten op de standaard, duw je de borgpen in het gat aan de bovenkant van de standaard. De pen kan worden verwijderd met een dunne naald of een paperclip.

Afbeelding van een universele standaard met een borgpen die net onder de tablet is aangebracht.

Raadpleeg de configuratiegids van de standaard voor meer informatie.

Wat nu?

Een bonprinter op je iPad instellen

Stel een bonprinter in voor je transacties.

Meer informatie

De Retail POS R-Series-app installeren

Installeer Retail POS op je iPad.