De Kostencontrole-instelling begrijpen

De Kostencontrole-instelling bevindt zich onder Instellingen > Algemene Opties. Voor toegang tot dit gedeelte moeten uw machtigingen van Instellingen - Basics in uw medewerkersrol geactiveerd zijn.

De bedoeling van de Kostencontrole-instelling is te bepalen welke kost uw Retail-account zal gebruiken bij het maken van de volgende voorraadaanpassingen aan artikels zonder voorraad of een negatieve QOH.

• Wanneer een verkoop ertoe leidt dat een artikel een negatieve voorraad oploopt (verkoop in de winkel, onlineverkoop of verkoop via API).
  • Bij het verwerken van een ad-hoc terugbetaling die niet verwijst naar de oorspronkelijke verkoop.
  • Wanneer er een grotere hoeveelheid dan u momenteel in voorraad hebt in een transfer wordt verzonden.
  • Wanneer u hoeveelheid toevoegt bij het afstemmen van een voorraadtelling.
  • Wanneer er hoeveelheid wordt toegevoegd via de API.

De Kostencontrole-instelling biedt de volgende twee opties:

1. Standaardkosten (standaardinstelling)
  2. Laatst geregistreerde gemiddelde kosten

Ga naar Voorraad > Artikel zoeken en open een Artikel om beter te begrijpen welke gegevens beide opties zullen gebruiken. In het submenu Details zijn de standaardkosten van het artikel te vinden onder Voorraadstandaarden en de gemiddelde kosten van het artikel onder Voorraad.

De Standaardkosten-optie zal de standaardkosten gebruiken van het artikel dat u hebt gedefinieerd. De Laatst opgeslagen kosten-optie zal de gemiddelde kosten gebruiken die werden gebruikt toen het artikel laatst werd verkocht en uit de voorraad verwijderd werd. Dit is waar, ongeacht of de Kostenmethode-instelling van de Retail-account is ingesteld op Gemiddelde kosten of op First In First Out (FIFO).

Voordat u officieel een Kostencontrole-optie kiest, raden we aan de opties eerst met uw boekhouder te bespreken. In die discussies raden we echter aan de Laatst opgeslagen gemiddelde kosten-optie te overwegen als:

• U moeite hebt tijd te vinden voor het invoeren van standaardkosten voor al uw artikels.
  • De kosten van uw artikels bij het bestellen ervan onderworpen zijn aan regelmatige wijzigingen.

Opmerking: Om de Kostencontrole-instellingen te beheren moeten uw medewerkersmachtigingen Instellingen - Basics in uw medewerkersrol geactiveerd zijn.