Betalingsverwerking instellen met de Tyro Yoximo-terminal

Functiedisclaimer: Als je de Tyro-integratie met Lightspeed Retail wilt gebruiken, neem dan contact op met deklantenservice van Lightspeed. Zij kunnen de  functie inschakelen in je accent en vragen beantwoorden over de installatie van je gateway.

De Tyro Yoximo-betaalterminal is een EMV-geschikte betaalterminal van Tyro die beschikbaar is voor Lightspeed Retail in Australië. De Yoximo is compatibel met Lightspeed Retail voor desktop en de Lightspeed Retail-app voor iOS. In dit artikel lees je hoe je:

In de doos

• Yoximo-terminal
  • Voedingsadapter
  • Batterij
  • Gebruikershandleiding

De Tyro-gateway configureren

Als Tyro nog niet je standaard gateway in Lightspeed Retail is, moet je je betalingsinstellingen configureren voordat je de betaalterminal aan je account kunt toevoegen. Je hebt daarvoor de inloggegevens van de gateway nodig die je hebt ontvangen van Tyro.

Als je deze informatie niet bij de hand hebt, log in je in bij de merchant portal van Tyro. Als je de informatie niet kunt vinden, neem dan contact op met de klantenservice van Tyro.

• De Tyro-gateway op je computer configureren

1. Log in bij Lightspeed Retail met je beheerdersgegevens.
    2. Navigeer naar Instellingen > Betalingsverwerking.
    3. Klik op + Betalingsgateway toevoegen.
    4. Selecteer Tyro in het vervolgkeuzemenu. De opties voor de gateway zullen nu worden weergegeven.
    5. Voer in het veld Configuratienaam een naam in voor de gateway.
    6. Voer onder inloggegevens gateway de triPOS-inloggegevens in die je van Vantiv hebt ontvangen
      Let op: om fouten te voorkomen, raden we je aan je inloggegevens te kopiëren en plakken in de juiste velden. Bij voorloop- en volgspaties kun je geen verbinding maken.
    7. Als je een multistoreaccount hebt, selecteer dan alle locaties die de gateway zullen gebruiken onder Selecteer winkels.
    8. Selecteer onder Creditcardbetaalmethoden voor alle typen betaalkaarten en creditcards hoe dit type op de facturen en in verkooprapporten moet worden weergegeven. Als je bijvoorbeeld een aangepaste Vista-betaalmethode maakt, selecteer je deze in de Visa-lijst om alle Visa-transacties als Visa te markeren. Als je de kaartnamen in Creditcardbetaalmethoden wilt wijzigen, moet je de creditcardbetaalmethode instellen in Instellingen>Betaalmethoden, zodat de knop Betaalkaart/creditcard wordt weergegeven in Lightspeed Retail.
    9. Klik op Opslaan.
  • De Tyro-gateway op je iPad instellen

1. Log in bij Lightspeed Retail met je beheerdersgegevens.
    2. Tik vanuit het tabblad Manager op Instellingen > Betalingsverwerking.
    3. Tik op + Betalingsgateway toevoegen.
    4. Selecteer Tyro in het vervolgkeuzemenu. De opties voor de gateway zullen nu worden weergegeven.
    5. Voer in het veld Configuratienaam een naam in voor de gateway.
    6. Voer onder inloggegevens gateway de triPOS-inloggegevens in die je van Vantiv hebt ontvangen
      Let op: om fouten te voorkomen, raden we je aan je inloggegevens te kopiëren en plakken in de juiste velden. Bij voorloop- en volgspaties kun je geen verbinding maken.
    7. Als je een multistoreaccount hebt, selecteer dan alle locaties die de gateway zullen gebruiken onder Selecteer winkels.
    8. Selecteer onder Creditcardbetaalmethoden voor alle typen betaalkaarten en creditcards hoe dit type op de facturen en in verkooprapporten moet worden weergegeven. Als je bijvoorbeeld een aangepaste Vista-betaalmethode maakt, selecteer je deze in de Visa-lijst om alle Visa-transacties als Visa te markeren. Als je de kaartnamen in Creditcardbetaalmethoden wilt wijzigen, moet je de creditcardbetaalmethode instellen in Instellingen>Betaalmethoden, zodat de knop Betaalkaart/creditcard wordt weergegeven in Lightspeed Retail.
    9. Klik op Opslaan.
    10. Tik op Klaar en ga terug naar het Managerscherm.

Fysieke installatie

1. Verbind de voedingsadaptor met de poort aan de achterkant van je terminal en verbind het andere uiteinde met een voedingsbron.
  2. Schakel de Yoximo in door op de gele knopop het toetsenbord te drukken.

Let op: Vanwege veiligheidsoverwegingen worden alle terminals gedeactiveerd wanneer ze worden verzonden. Zodra de terminal verbonden is met een voedingsbron en ingeschakeld is, moet je contact opnemen met deklantenservice van Tryoom de terminal te activeren. Je hebt daarvoor je bedrijfsnaam nodig en het serienummer aan de onderkant van de terminal. Zodra de terminal geactiveerd is, kun je deze toevoegen aan Lightspeed Retail.

Om te Yoximo via een wifi-verbinding met je netwerk te verbinden:

1. Voltooi de Network Connectivity Test (Netwerkconnectiviteitstest) van Tyro om er zeker van te zijn dat je netwerk juist geconfigureerd is om met te communiceren met Tyro.
    2. Druk op het toetsenbord van Yoximo op MenuNetwork and Diagnostics (Netwerk en diagnose) Network Setup (Netwerkconfiguratie) WiFi Scan (Wifi-scan). Als dit de eerste keer is dat je een wifi-verbinding op je Yoximo configureert, kan een Sign On Failed - No WiFi Network (Verbinden mislukt - geen wifi-netwerk)-melding op het scherm worden weergegeven.
    3. Selecteer je netwerk.
    4. Voer het wachtwoordvan je netwerk in. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Druk daarom op de Menu-knop op het Yoximo-toetsenbord om te wisselen tussen kleine letters, hoofdletters en getallen.
    5. Druk op Voltooien.
    6. De Yoximo zal opnieuw opstarten en verbinding maken met je netwerk.

De terminal aan Lightspeed Retail toevoegen

• De terminal via je browser aan Lightspeed Retail toevoegen

1. Zorg ervoor dat de terminal is ingeschakeld en verbonden is met het netwerk.
    2. Klik op de pagina Verwerking betalingen (Hoofdmenu>Instellingen>Betaalverwerking) op Betaalterminal toevoegen
    3. Selecteer het Terminaltype: Yoximo
    4. Voer de naam van de terminalin en tik op Volgende.
    5. Druk op het toetsenbord van je terminal op Menu>5(Configuration (Configuratie)).
    6. Voer je beheerderswachtwoordin en druk op OK.
    7. Druk op 1(Geïntegreerde EFTPOS) > 2(Koppelen met POS). De eigenaars-id (MID) van de terminal en terminal-ID (TID) zullen op het scherm worden weergegeven.
    8. Voer in Retail POS de eigenaars-ID en terminal-ID in van je terminal en tik daarna op Volgende.
    9. Druk op de startknop van de terminal. Zo start je het koppelproces tussen de terminal en Retail POS.
    10. Zodra de koppeling voltooid is, wordt de terminal in Lightspeed Retail weergegeven onder Betaalterminals.
  • De terminal via je iPad aan Lightspeed Retail toevoegen

1. Ga naar het scherm Profiel
    2. Tik op betaalterminal
    3. Tik op Betaalterminal toevoegen...
    4. Voer een naam in voor de terminal en tik op Volgende.
    5. Druk op het toetsenbord van je terminal op Menu>5(Configuration (configuratie)).
    6. Voer je beheerderswachtwoordin en druk op OK.
    7. Druk op 1(Geïntegreerde EFTPOS) > 2(Koppelen met POS). De eigenaars-id (MID) van de terminal en terminal-ID (TID)zullen op het scherm worden weergegeven.
    8. Voer in Retail POS de eigenaars-ID en terminal-ID in van je terminal en tik daarna op Volgende.
    9. Druk op de startknop van de terminal. Zo start je het koppelproces tussen de terminal en Retail POS.
    10. Tik op Klaar zodra de koppeling in Retail POS geslaagd is.
    11. Zodra de koppeling voltooid is, wordt de terminal in Lightspeed Retail weergegeven onder Betaalterminals.

Wat nu?

Een verkoop doen

Lees hoe je een verkoop met Lightspeed Retail verwerkt

Verkopen in Lightspeed Retail verwerken

Betalingen verwerken met Tyro

Meer informatie over betalingsverwerking met Tyro

Terugbetalingen en omruilingen verwerken

Rapportage

Lees meer over verkooprapportage en hoe je je opbrengst bijhoudt.

Verkoop- en terugbetalingsrapporten