Betalingsverwerking met de Tyro Yomani-terminal instellen

Functiedisclaimer: Indien je de Tyro-integratie wilt gebruiken met Lightspeed Retail, neem dan contact op met het Lightspeed Helpcentrum. Zij zullen de functie voor je account inschakelen en kunnen alle vragen over het instellen van je gateway beantwoorden.

De Tyro Yomani-betaalterminal is een EMV-geschikte betaalterminal van Tyro die beschikbaar is voor Lightspeed Retail in Australië. De Yoximo is compatibel met Lightspeed Retail voor desktop en de Lightspeed Retail-app voor iOS.

In de doos

• Worldline Yomani-betaalterminal
  • USB-kabel
  • Voedingskabel
  • Gebruikershandleiding

De Tyro-gateway configureren

Als je Tyro nog niet hebt ingesteld als je standaard gateway in Lightspeed Retail, zul je eerst de betalingsinstellingen moeten configureren voordat de betaalterminal aan je account kan worden toegevoegd. Je zult hiervoor de gateway-gegevens nodig hebben die je van Tyro hebt ontvangen.

Als je deze informatie niet binnen handbereik hebt, kun je inloggen in de Tyro merchant portal (eigenaarsportaal van Tyro). Als je de informatie niet kunt vinden, neem dan contact op met Tyro customer support (klantenservice van Tyro).

• De Tyro-gateway installeren op je computer

1. Log als beheerder in bij Lightspeed Retail met je gebruikersnaam en wachtwoord.
    2. Navigeer naar Instellingen > Betalingsverwerking.
    3. Klik op + Betalingsgateway toevoegen.
    4. Selecteer Tyro in het vervolgkeuzemenu. De opties voor de gateway worden nu weergegeven.
    5. Bij Wijs een naam toe, geef je een naam aan de gateway.
    6. Voer onder logingegevens gateway de triPOS-logingegevens in die je van Tyro hebt ontvangen
      Let op: om fouten te voorkomen, raden we je aan je logingevens te kopiëren en plakken in de juiste velden. Bij voorloop- en volgspaties kun je geen verbinding maken.
    7. Als je een multistoreaccount hebt, selecteer dan alle locaties die de gateway zullen gebruiken onder Selecteer winkels.
    8. Onder Toewijzing kaartbetalingen, geef voor elke type betaalkaart en creditcard aan hoe dit type op de facturen en in verkooprapporten moet worden weergegeven. Als je bijvoorbeeld een aangepaste Visa-betaalmethode maakt, selecteer je deze in de Visa-lijst, zodat alle Visa-transacties als Visa worden gemarkeerd. Als je de creditcardnamen onder Creditcardbetaalmethoden wilt wijzigen, moet je de creditcardbetaalmethode instellen in Instellingen > Betaalmethoden, zodat de knop Betaalkaart/creditcard wordt weergegeven in Lightspeed Retail.
    9. Klik op Opslaan.
  • De Tyro-gateway op je iPad instellen

1. Log als beheerder in bij Lightspeed Retail met je gebruikersnaam en wachtwoord.
    2. Tik vanuit het tabblad Manager op Instellingen > Betalingsverwerking.
    3. Klik op + Betalingsgateway toevoegen.
    4. Selecteer Tyro in het vervolgkeuzemenu. De opties voor de gateway worden nu weergegeven.
    5. Bij Wijs een naam toe, geef je een naam aan de gateway.
    6. Voer onder logingegevens gateway de triPOS-logingegevens in die je van Tyro hebt ontvangen
      Let op: om fouten te voorkomen, raden we je aan je logingevens te kopiëren en plakken in de juiste velden. Bij voorloop- en volgspaties kun je geen verbinding maken.
    7. Als je een multistoreaccount hebt, selecteer dan alle locaties die de gateway zullen gebruiken onder Winkels selecteren.
    8. Onder Toewijzing kaartbetalingen, geef voor elke type betaalkaart en creditcard aan hoe dit type op de facturen en in verkooprapporten moet worden weergegeven. Als je bijvoorbeeld een aangepaste Visa-betaalmethode maakt, selecteer je deze in de Visa-lijst, zodat alle Visa-transacties als Visa worden gemarkeerd. Als je de creditcardnamen onder Creditcardbetaalmethoden wilt wijzigen, moet je de creditcardbetaalmethode instellen in Instellingen > Betaalmethoden, zodat de knop Betaalkaart/creditcard wordt weergegeven in Lightspeed Retail.
    9. Klik op Opslaan.
    10. Tik op Klaar en ga terug naar het Managerscherm.

Fysieke installatie

1. Steek de voedingsadapter in de poort aan de achterkant van de terminal en sluit het andere uiteinde aan op een voeding.
  2. Verbind de ethernetkabel met de ETH-poort aan de achterkant van de terminal. Verbind het andere uiteinde van de ethernetkabel direct met je router.

Opmerking: Om beveiligingsredenen worden alle Tyro Yomani-terminals gedeactiveerd vervoerd. Zodra de terminal verbonden is met een voeding en router, moet je contact opnemen met Tyro Customer Support om deze te activeren. Je hebt hierbij je bedrijfsnaam en serienummer nodig die onder op de terminal te vinden is. Zodra de terminal is geactiveerd, kan deze worden toegevoegd aan Lightspeed Retail.

De terminal aan Lightspeed Retail toevoegen

• De terminal aan Lightspeed Retail toevoegen via de browser

1. Zorg dat de terminal is ingeschakeld en is verbonden met het netwerk.
    2. Klik op Voeg een betaalterminal toe op de pagina Betalingsverwerkingen (Hoofdmenu > Instellingen > Betalingsverwerkingen)
    3. Selecteer het Terminaltype: Yomani
    4. Voer een Terminalnaam in en tik op Volgende.
    5. Druk op de terminal op Menu > 5 (Configuratie).
    6. Voer je beheerderswachtwoord in en druk op OK.
    7. Druk op 1 (Geïntegreerde EFTPOS) > 2 (Koppelen met POS). De Eigenaars-ID (MID) en Terminal-ID (TID) worden op het scherm weergegeven.
    8. Voer in Retail POS de Eigenaars-ID en Terminal-ID in en tik op Volgende.
    9. Druk op de terminal op de startknop. Hiermee wordt het koppelingsproces tussen de terminal en Retail POS gestart.
    10. Zodra de terminal is gekoppeld, wordt deze in Lightspeed Retail weergegeven onder Betaalterminals.
  • De terminal aan Lightspeed Retail toevoegen via iPad

1. Ga naar het scherm Profiel
    2. Tik op betaalterminal
    3. Tik op Betaalterminal toevoegen...
    4. Voer een Terminalnaam in en selecteer Volgende.
    5. Druk op de terminal op Menu > 5 (Configuratie).
    6. Voer je beheerderswachtwoord in en druk op OK.
    7. Druk op 1 (Geïntegreerde EFTPOS) > 2 (Koppelen met POS). De Eigenaars-ID (MID) en Terminal-ID (TID) worden op het scherm weergegeven.
    8. Voer in Retail POS de Eigenaars-ID en Terminal-ID in en tik op Volgende.
    9. Druk op de terminal op de startknop. Hiermee wordt het koppelingsproces tussen de terminal en Retail POS gestart.
    10. Zodra de terminal is gekoppeld in Retail POS, tik op Klaar.
    11. Zodra de terminal is gekoppeld, wordt deze in Lightspeed Retail weergegeven onder Betaalterminals.

Wat nu?

Een verkoop doen

Lees hoe je een verkoop met Lightspeed Retail verwerkt

Verkopen verwerken in Lightspeed Retail

Betalingen verwerken met Tyro

Meer informatie over de verwerking van Tyro-betalingen

Terugbetalingen en omruilingen verwerken

Rapportage

Lees meer over verkooprapportage en hoe je je opbrengst bijhoudt.

Verkoop- en terugbetalingsrapporten