Creditcards handmatig verwerken met Lightspeed Payments

Met Lightspeed Payments kun je de creditcardgegevens van een klant handmatig invoeren tijdens een verkoop als dat nodig is. Dit kan handig zijn als je een bestelling via de telefoon aanneemt of als de kaart van een klant beschadigd is en niet gelezen kan worden.

Houd er rekening mee dat het handmatig verwerken van een creditcard minder bescherming biedt tegen terugboekingen en hogere kosten met zich meebrengt dan het normaal verwerken van een kaart. Wij raden je aan handmatige invoer alleen te gebruiken wanneer het echt nodig is.

Creditcards handmatig verwerken op de terminal

• De procedure voor het handmatig invoeren van kaartinformatie hangt af van de Lightspeed Payments-terminal die je gebruikt. Op de Verifone MX915, Ingenico iPP320 en Ingenico iSMP4 worden de kaartgegevens rechtstreeks in de betaalterminal ingevoerd.

Om te beginnen:

1. Start een verkoop.
    2. Klik op Betaling.
    3. Klik op Betaalkaart/Creditcard.
    4. Het veld Voer bedrag in is standaard ingesteld op het resterende saldo van de verkoop. Je kunt het bedrag in het veld aanpassen als je wilt.
    5. Klik op Handmatige invoer.
    6. Selecteer Terminal in het vervolgkeuzemenu Een handmatige betaling uitvoeren via.
    7. Gebruik het vervolgkeuzemenu Een terminal selecteren om te kiezen welke terminal je wilt gebruiken.
    8. Klik op Betaling starten.
    9. Voer het nummer van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    10. Voer de vervaldatum van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    11. Wanneer het te betalen bedrag op het scherm verschijnt, kun je:
      • het bedrag bevestigen.
      • de betaling annuleren.
    12. Voer de postcode in die aan de creditcardrekening gekoppeld is en druk op enter.
    13. Als het op jouw terminal kan, laat je je klant op het scherm van de terminal tekenen en druk je op het scherm op de knop Done (Klaar).
    14. De terminal gaat weer over op het inactieve scherm nadat de betaling gelukt is. Voltooi de verkoop in Lightspeed.

De transactie is nu voltooid.

• De procedure voor het handmatig invoeren van kaartinformatie hangt af van de Lightspeed Payments-terminal die je gebruikt.

Op de Verifone MX915, Ingenico iPP320 en Ingenico iSMP4 worden de kaartgegevens rechtstreeks in de betaalterminal ingevoerd.

Om te beginnen:

1. Start een verkoop.
    2. Tik op Meer Betalingen Creditcard.
    3. Selecteer Handmatig in de rechterbovenhoek van het scherm.
    4. Voer het nummer van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    5. Voer de vervaldatum van de creditcard in op de terminal en druk op enter.
    6. Wanneer het te betalen bedrag op het scherm verschijnt, kun je:
      • het bedrag bevestigen.
      • de betaling annuleren.
    7. Voer de postcode in die aan de creditcardrekening gekoppeld is en druk op enter.
    8. Als het op jouw terminal kan, laat je je klant op het scherm van de terminal tekenen en druk je op het scherm op de knop Done (Klaar).
    9. De terminal gaat weer over op het inactieve scherm nadat de betaling gelukt is. Voltooi de verkoop in Lightspeed. Tik op Done (klaar).

Als je de Kaart-optie voor snelle betalingen selecteert, verschijnt de optie Handmatig niet op het betaalscherm. De terminal zet dan onmiddellijk een standaard kaartbetaling door. Annuleer je de transactie vanaf de terminal, dan wordt de optie Handmatig beschikbaar in Lightspeed.

Creditcards handmatig verwerken zonder de terminal

• Op de Verifone P400+, Wisepad 3 en Smart Terminal (WisePOS E) moet de kaartinformatie rechtstreeks in de Lightspeed Retail-interface worden ingevoerd tijdens de verkoop.

Om te beginnen:

1. Start een verkoop.
    2. Klik op Betaling.
    3. Klik op Betaalkaart/Creditcard.
    4. Het veld Voer bedrag in is standaard ingesteld op het resterende saldo van de verkoop. Je kunt het bedrag in het veld aanpassen als je wilt.
    5. Klik op Handmatige invoer.
    6. Voer de naam op de kaart in en de postcode van de kaarthouder
      .

7. Klik op Kaartgegevens invoeren.
    8. Voer het nummer van de creditcard in, de vervaldatumen de CVC.

9. Klik op Betaling starten.
    10. Als er genoeg geld op de kaart van de klant staat, zie je de melding Betaling goedgekeurd. Klik op Terug naar de verkoop.

Je keert dan terug naar het gebruikelijke verkoopscherm en de goedgekeurde betaling verschijnt op het betalingsscherm.

Je kunt nu klikken op Verkoop voltooien  om de transactie af te ronden.

• Op de Verifone P400+, Wisepad 3 en Smart Terminal (WisePOS E) moet de kaartinformatie rechtstreeks in de Lightspeed Retail-interface worden ingevoerd tijdens de verkoop.

Om te beginnen:

1. Start een verkoop.
    2. Tik op Meer Betalingen Creditcard.
    3. Tik op Handmatige invoer.
    4. Voer het bedrag in, de naam op de kaart en de postcode van de kaarthouder.
    5. Tik op Volgende.
    6. Voer het nummer van de creditcard in, de vervaldatum en de CVC.
    7. Tik op Betaling aannemen.

Als de betaling is goedgekeurd, zie je een korte bevestiging en keer je terug naar de verkoop. Tik op Verkoop voltooien om de transactie af te ronden.

Wat nu?

Terugboekingen voorkomen

Meer informatie

Veelgestelde vragen over Lightspeed Payments