Betalingen verwerken met offline modus Lightspeed Payments

Deze functie bevindt zich momenteel in de bètafase en is mogelijk nog niet beschikbaar in je account.

Lightspeed Payments heeft een stabiele internetverbinding nodig voor de verwerking van betalingen. Als je internetverbinding instabiel of tijdelijk niet beschikbaar is, kun je doorgaan met het verwerken van betalingen in de offline modus (indien ingeschakeld) totdat de verbinding is hersteld.

Zo werkt de offline modus

Als de offline modus is ingeschakeld, kun je betalingen blijven verwerken, zelfs wanneer de internetverbinding op de terminal tijdelijk niet beschikbaar is.

Wanneer de terminal detecteert dat er geen internetverbinding meer is, word je gevraagd de offline modus in te schakelen om betalingen te verwerken. Je kunt het verkoopbedrag handmatig invullen en klanten zoals gebruikelijk een kaartbetaling laten doen.

De betaling wordt op de terminal opgeslagen totdat de internetverbinding is hersteld. Alle opgeslagen betalingen worden voor verwerking naar Lightspeed overgedragen en de betalingen op het ondernemersportaal worden dienovereenkomstig bijgewerkt.

Als een klant via e-mail een kassabon wil ontvangen, wordt deze verzonden zodra de internetverbinding is hersteld en de betaling door Lightspeed is verwerkt.

De offline modus inschakelen

De offline modus is standaard uitgeschakeld. Om betalingen te verwerken in de offline modus, moet de offline modus zijn ingeschakeld voordat de internetverbinding wordt verbroken.

Als je de offline modus inschakelt, aanvaard je aansprakelijkheid voor transacties die worden geregistreerd terwijl je offline bent en uiteindelijk verlopen of worden geweigerd, en voor de terugboekingen als gevolg hiervan, in overeenstemming met de overeenkomst met je betaalplatform.

1. Ga in Retail POS naar Financiële Services > Lightspeed Payments.
  2. Selecteer Terminals.
  3. Zoek de terminal op waarvoor je de offline modus wilt inschakelen en klik op Instellingen.
  4. Klik op de schakelaar Offline betalingen toestaan.
  5. Bekijk de melding Offline betalingen toestaan en klik op Offline betalingen toestaan om te accepteren.
    Een melding met algemene voorwaarden om door te nemen voordat je accepteert
  6. Controleer de limiet per transactie en de totale transactielimiet, pas deze zo nodig aan en klik op Opslaan.
    De limiet per transactie en de totale transactielimiet, die zo nodig kunnen worden aangepast

De limiet per transactie en totale transactielimiet zijn vooraf ingevuld met de maximaal toegestane limieten. Je kunt deze limieten desgewenst verlagen in overeenstemming met je zakelijke behoeften, maar ze kunnen niet worden verhoogd boven de vooraf ingevulde maximale limieten.

7. Volg de instructies in de melding Volgende stap om je terminal(s) opnieuw op te starten en klik vervolgens op Klaar.
    De melding dat je de terminal(s) opnieuw moet opstarten voordat je doorgaat

Betalingen verwerken in de offline modus

Wanneer een terminal geen verbinding meer heeft met internet, zie je op het scherm een melding dat geen verbinding kan worden gemaakt met het netwerk. Je kunt je internetverbinding controleren en proberen opnieuw verbinding te maken of naar de offline modus gaan om transacties offline te verwerken.

1. Tik op Switch to offline mode (Overschakelen naar offline modus) in de melding Kan niet verbinden met netwerk.

De terminalmelding om de offline modus in te schakelen wanneer er geen internetverbinding meer is

2. Voer het te betalen bedrag in met het pinpad op het scherm en tik op Betalen.

Het scherm voorafgaand aan de betaling waarop handmatig een bedrag kan worden ingevoerd

3. Laat klanten de kaartbetaling zoals gebruikelijk uitvoeren.

Het betaalscherm waarop de klant kan doorgaan met de kaartbetaling

4. Zodra de betaling is goedgekeurd, kun je het e-mailadres van de klant invoeren in het veld E-mail zodat de klant een kassabon kan ontvangen. Tik vervolgens op Ontvangstbewijs e-mailen. Als de klant geen kassabon nodig heeft, tik je op Ontvangstbewijs niet e-mailen.

Het scherm voor een goedgekeurde betaling met een optie om het e-mailadres van de klant in te voeren om de kassabon per e-mail te versturen