Geldlade gaat niet open/ontvangstbewijzen worden niet gesneden (Mac)

De geldlade krijgt stroom van de printer voor ontvangstbewijzen. Zorg ervoor dat alle kabels goed zijn aangesloten. Als de printer voor ontvangstbewijzen geen stroom heeft, dan gaat de geldlade niet open.

Mac

Bij een Mac wordt de geldladefunctie door de browser bediend. Zorg er na het goed aansluiten van de kabels voor dat de printer papier heeft en dat stroom naar de printer voor ontvangstbewijzen aan staat. Open dan een afgeronde transactie door te gaan naar Rapporten > Totalen en op enig Verkoop-ID te klikken. Klik op Ontvangstbewijs afdrukken om een vorige verkoop te openen.

Zorg ervoor dat zodra de transactie in een nieuw tabblad is geopend, dat het dialoogvak afdrukken van Firefox precies overeenkomt met de volgende afbeelding

1. Selecteer de Star printer ontvangstbewijzen die je gebruikt.
  2. Selecteer het papierformaat 72 mm x 2000 mm of 2,83 x 78,72 inch.
  3. Zorg ervoor dat alles in de uitklapmenu's Paginakoptekst en Paginavoettekst is ingesteld op --blank--.
  4. Wijzig het in het uitklapmenu met Firefox geselecteerd naar Printer Features.
  5. Er bevindt zich onder Printereigenschappen een nieuw uitklapmenu dat Functiesets heet. Wijzig dit naar Cut Options.
  6. Wijzig zowel 1. Type paginasnede als 2. Type documentsnede naar Partial Cut.

7. Wijzig het uitklapmenu Functiesets naar Cash Drawer Controls. Wijzig het uitklapmenu Geldlade  naar Open Drawer 1.

Aanbeveling

Wij bevelen adviseren om al deze instellingen op te slaan als voorinstelling. Selecteer onder het uitklapmenu Voorinstellingen Save Current Settings as Preset... Geef de voorinstelling gewoon de naam Ontvangstbewijzen, klik op OK en klik dan op de knop Print in het dialoogvenster van de printer.