Items verkopen die niet op voorraad zijn en de functie automatisch toevoegen en automatisch controleren

Wanneer er wordt geprobeerd om een item te verkopen dat niet op voorraad is, dan toont Lightspeed Retail onderaan een waarschuwing en doet een van de twee volgende dingen wanneer de verkoop is voltooid:

• Items automatisch toevoegen.
  • Items automatisch ontvangen.

Opmerking: Wanneer je Negatieve voorraad hebt ingesteld of wanneer je account na 26 juni 2019 is aangemaakt, is de informatie in dit artikel niet meer op jou van toepassing.

Automatisch toevoegen

Als er geen stuks beschikbaar zijn, voegt Lightspeed Retail automatisch een stuk van het item toe aan de beschikbare voorraad. Dat item wordt direct weer verwijderd zodra de verkoop is voltooid.

Automatisch ontvangen

Als je probeert om een item te verkopen waarvan geen stuks in voorraad zijn, maar waarvan wel stuks zijn besteld, dan ontvangt Lightspeed Retail die stuks automatisch van een inkooporder of transfer, zodat je de voorraad kunt verkopen.

Het rapport Logboeken legt ieder voorval van automatisch toegevoegde voorraad vast. Klik om dit te openen op Rapporten en klik in de sectie Voorraadwijzigingen op Logboeken.

Opmerking: Selecteer in de zoekfilters Geavanceerd het aankruisvakje Alleen automatisch. Dit filter toont alle automatische voorraadwijzigingen door Ja in de kolom AUTO te markeren.