Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Hoi, hoe kunnen we je helpen?

Items met voorraad nul archiveren en het activarapport

Er worden voorraadtellingen gebruikt voor de berekening van vermindering, beschadigde goederen en voor het corrigeren van enige voorraadverschillen. Je kunt alles ineens tellen of een deeltelling uitvoeren met gebruikmaking van categorieën, labels of fabrikanten.

Wij bevelen het volgende aan voordat je begint met je nieuwe voorraadtelling:

• Corrigeer het activarapport.
  • Exporteer het activarapport.

Ga voordat je aan een nieuwe voorraadtelling begint naar Inventarisatie voorraad uitvoeren.

Wij raden aan om na het voltooien van de voorraadtelling de items met voorraad nul te archiveren.

Het activarapport corrigeren

1. Klik in het hoofdmenu op Rapporten > Activa.
  2. Klik bovenaan de kolom Marge om de zoekresultaten te sorteren.
  3. Klik op de Itembeschrijvingen om onderstaande correcties aan te brengen:
    • 100% marges: voer standaard kostprijs in.

• 0% Marges: voer een standaard prijs in.

• Negatieve marges: voer een standaard prijs in die hoger is dan je standaard kostprijs.

Het activarapport exporteren

1. Corrigeer het activarapport.
  2. Klik in het hoofdmenu op Rapporten > Activa.
  3. Klik rechts bovenin de het zoekresultaat op Exporteren.

OPMERKING: Exporteer het activarapport voordat je begint met de voorraadtelling, omdat het moeilijk is om deze gegevens na het afstemmen te verkrijgen.

Items archiveren waarvan de voorraad nul is

1. Corrigeer en exporteer het activarapport.
  2. Ga naar Instellingen Items archiveren.
  3. Archiveer items met voorraad nul door onderstaande stappen te volgen:
    • Afzonderlijke items: klik op het pictogram Archiveren  naast het item.
    • Meerdere items: selecteer de selectievakjes van de items en klik op de knop Archiveren  onderaan de zoekresultaten.
    • Kolommen met items: selecteer het selectievakje onderaan de zoekresultaten en klik op de knop Archiveren .

OPMERKING: Vink het vakje Met voorraad aan en klik op Zoeken om items met voorraad op te nemen.  Klik op # PER PAGINA > voer 100 > in en klik op klik OK om het aantal zoekresultaten per pagina te maximaliseren.