Koppelen van de Miura M010 op je iPad (met iZettle betalingsverwerking)

De iZettle Reader is een EMV-geschikte betaalterminal die chip-, pin- en contactloze betalingen met betaalkaarten en creditcards en tevens mobiele betalingen accepteert via Samsung Pay, Apple Pay en Google Pay. De terminal maakt verbinding met de Retail POS-app en uw iPad via Bluetooth.

Het verwerken van betalingen met de iZettle Miura M010 Terminal is alleen beschikbaar voor winkeliers in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Eerste configuratie

De Miura M010 is te koop via iZettle. Als je eenmaal een zakelijke rekening bij iZettle hebt geopend en je kaartlezer hebt ontvangen, kun je de lezer aan Lightspeed Retail toevoegen.

Opmerking: om te kunnen beginnen moet de lezer minimaal twee uur opgeladen zijn.

Stel je locatie en valuta in

Om betalingen met iZettle te kunnen verwerken, moet de locatie van je Retail-account ingesteld staan op het Verenigd Koninkrijk of Nederland en de valuta op GBP £ (pond sterling) of EUR € (euro).

1. Log als beheerder in bij Lightspeed Retail met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Navigeer naar Manager > Instellingen > Algemene opties.
  3. Selecteer onder Locatie-aanpassing het volgende:
    Locatie: 'United Kingdom' of 'Netherlands'
    Valuta: GBP £ or EUR €
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

De iZettle-gateway configureren

1. Log als beheerder in bij Lightspeed Retail met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Tik vanuit het tabblad Manager op Instellingen > Verwerking betalingen.
  3. Klik op + Betalingsgateway toevoegen.
  4. Selecteer iZettle in het vervolgkeuzemenu.
  5. De opties voor de gateway zullen nu worden weergegeven.
  6. Voer in het veld Configuratienaam een naam in voor de gateway.
  7. Als je een multistoreaccount hebt, selecteer dan alle locaties die de gateway zullen gebruiken onder Winkels selecteren.
  8. Tik op Opslaan.
  9. Tik op Klaar en ga terug naar het Managerscherm.

De Miura M010-terminal vanaf je iPad aan Lightspeed Retail toevoegen

Nadat de iZettle-gateway is geconfigureerd, log je in op je iZettle-account en verbind je de Miura M010-terminal in Lightspeed Retail.

De Miura M010-terminal aan je iPad toevoegen

Zet de terminal aan door op de aan-uitknop in de rechterbovenhoek te drukken. Als de terminal opgestart is, verschijnt er een bluetoothpictogram en de batterijstatus en gaat de terminal over op een van de volgende modi:

• KNIPPEREND bluetoothpictogram op het scherm: klaar om te koppelen
  • VAST bluetoothpictogram op het scherm: klaar om te verbinden
  • Deze modus geeft aan dat de terminal aan geen enkel apparaat is gekoppeld. Je kunt een terminal in de modus Ready to pair (Klaar om te koppelen) als volgt met je iPad koppelen:

1. Druk op je iPad op Instellingen Bluetooth.
    2. Zorg ervoor dat de iZettle-terminal aan staat en dat het bluetoothpictogram op het scherm knippert. Als de terminal in de slaapstand staat, druk je op een willekeurige toets om hem uit de slaapstand te halen.
    3. Druk in het bluetoothpaneel op je Miura M010 om te beginnen met koppelen.
    4. Vergelijk het nummer op je iPad met het nummer dat je op het scherm van je iZettle Reader ziet.
    5. Bevestig dat de nummers overeenkomen door op het blauwe vinkje op de Miura M010-terminal te drukken.

Opmerking: Afhankelijk van de versie van je iPad kan het zijn dat je handmatig met een pin moet koppelen. Wordt er tijdens het koppelproces om een bluetoothpincode gevraagd? Voer dan de laatste 6 cijfers van het serienummer van de terminal in. Deze vind je op de achterkant van de terminal.

• Deze modus geeft aan dat de terminal momenteel aan een apparaat is gekoppeld. In deze modus kan de terminal alleen verbinding maken met het apparaat waar het aan gekoppeld is en kan het NIET gezien worden door andere bluetoothapparaten. Om een terminal in de modus Ready to connect (Klaar om te verbinden) met je iPad te koppelen:

1. Houd het blauwe vinkje op de Miura M010-terminal ingedrukt totdat er een bluetoothsymbool op het scherm verschijnt dat begint te knipperen.
    2. Druk op je iPad op Instellingen Bluetooth.
    3. Druk in het bluetoothpaneel op je Miura M010 om te beginnen met koppelen.
    4. Vergelijk het nummer op je iPad met het nummer dat je op het scherm van je iZettle Reader ziet.
    5. Bevestig dat de nummers overeenkomen door op het blauwe vinkje op de Miura M010-terminal te drukken.

Opmerking: Afhankelijk van de versie van je iPad kan het zijn dat je handmatig met een pin moet koppelen. Wordt er tijdens het koppelproces om een bluetoothpincode gevraagd? Voer dan de laatste 6 cijfers van het serienummer van de terminal in. Deze vind je op de achterkant van de terminal.

De Miura M010-terminal aan Lightspeed Retail toevoegen

1. Log als beheerder in bij Lightspeed Retail met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Vanuit het tabblad Profile (profiel), druk je op payment terminal (betaalterminal).
  3. Voer je iZettle-logingegevens in en druk op Log in (Inloggen).
  4. Tik op Kaartlezers.

Op het scherm van je iZettle Reader staat nu insert card (voer kaart in). Je kunt nu het batterijniveau en de versie van je lezer bekijken in de kaartlezersmodal van de Retail POS-app.

Als er een software-update beschikbaar is voor uw iZettle Reader, raden wij u aan om opUpdate kaartlezer te tikken.

Een testtransactie verwerken

Nu uw iZettle Reader is verbonden met de Retail POS-app, is het tijd om een testtransactie te verwerken.

1. Vanuit het profielscherm ga je naar Nieuwe verkoop.
  2. Tik op Diverse kosten.
  3. Voer 1,00 in het veld Price (Prijs) in.
  4. Tik op Toevoegen.
  5. Tik opKaart.
  6. Verwerk de creditcard op de iZettle Reader.
  7. Druk op Allow (Toestaan) bij de volgende melding:
    De Betaalmodal bevestigt dat de betaling goedgekeurd is en sluit automatisch.
  8. Tik op het Creditcard-scherm, op Verkoop voltooien.

U kunt nu creditcardbetalingen van uw klanten accepteren met iZettle!

Wat nu?

Een verkoop doen

Lees hoe je een verkoop met Lightspeed Retail verwerkt

Verkopen verwerken

Terugbetalingen en omruilingen

Lees hoe je terugbetalingen en omruilingen verwerkt met Lightspeed Retail.

Terugbetalingen en omruilingen verwerken

Rapportage

Lees meer over verkooprapportage en hoe je je opbrengst bijhoudt.

Verkoop- en terugbetalingsrapporten