Installatie betalingsverwerking met iZettle op je iPad

Installeer een iZettle-terminal met EMV en Bluetooth voor gebruik met iZettle betalingsverwerking in Lightspeed Retail.

Merk het volgende op bij gebruik van iZettle met Lightspeed Retail POS:

• Je moet voordat je doorgaat een account voor je bedrijf registreren bij iZettle (https://www.izettle.com/nl/register).
  • Om te verzekeren dat betalingen via iZettle worden uitgevoerd in dezelfde valuta als in jouw winkel, moeten de valuta die je voor je winkel hebt gespecificeerd en de valuta die je bij je account met iZettle hebt ingesteld hetzelfde zijn.
  • Terugbetalingen via de iZettle-terminal worden momenteel niet ondersteund. Je dient bij het verwerken van een terugbetaling een andere terugbetalingswijze te specificeren.

De installatie omvat het volgende:

1. Koppel de iZettle-lezer via Bluetooth met je iPad.
  2. Stel in Retail POS iZettle in als de Gateway
  3. Wijs de iZettle-terminal toe aan je iPad

Koppel de iZettle-lezer via Bluetooth met je iPad

BELANGRIJK: Als je de Miura M010-terminal hebt, merk dan op dat de koppelingsprocedure voor Bluetooth enigszins afwijkt. klik hier voor meer informatie.

1. Schakel de iZettle-terminal in door te drukken op de aan-/uitknop in de rechter bovenhoek van het apparaat.
    OPMERKING: Wanneer het scherm van de iZettle niet wordt opgeladen, schakelt het zichzelf na enkele minuten automatisch uit om de levensduur van de batterij te besparen. Het schakelt weer in door op een willekeurige toets te drukken. De terminal wordt na 20 minuten volledig uitgeschakeld.
  2. Start de koppelmodus:
    • Wanneer je de terminal de eerste keer inschakelt, opent deze de koppelmodus automatisch.
    • Als de terminal eerder met een ander apparaat was gekoppeld, start dan de koppelmodus door de toets met het blauwe vinkje op het toetsenbord gedurende ongeveer 5 seconden ingedrukt te houden totdat het symbool voor de koppelmodus voor Bluetooth verschijnt.
  3. Open de app Instellingen op je iPad.
  4. Tik op Bluetooth.
  5. Tik aan de rechterkant op de Bluetooth schuifknop om hem in te schakelen (als hij uit is).
  6. Wacht ongeveer twee minuten om je iPad de iZettle-terminal te laten ontdekken. Tik dan onder ANDERE APPARATEN (in het scherm Bluetooth van je iPad) op de post iZettle (die hier verschijnt) om het koppelen te starten.
  7. Zowel je iPad als de iZettle-terminal geven een willekeurig koppelnummer weer. Verzeker dat de nummers op beide apparaten overeen komen; tik dan op KOPPELEN op je iPad en druk op de toets met het blauwe vinkje op het toetsenpaneel van de terminal om het koppelen te voltooien.

OPMERKING: Afhankelijk van de versie van je iPad kan handmatige pin-koppeling worden vereist. Als er tijdens het koppelproces om een Bluetooth-pin wordt gevraagd, voer dan de laatste 6 cijfers van het serienummer van de terminal in (wat je aantreft op de achterkant van de terminal).

Stel in Retail POS iZettle in als de Gateway

1. Meld je aan bij de Retail POS app in de modus Retail Manager.
  2. Open het hoofdmenu en tik op Retail Manager.
  3. Tik op Instellingen > Betalingsverwerking.
  4. Tik op +Voeg een betalingsgateway toe.
  5. Selecteer in het uitklapmenu Selecteer gateway iZettle.
  6. Configureer in de subsecties die verschijnen het volgende:
    • Wijs een naam toe: Voer een unieke naam van voor de gatewayconfiguratie in die meer intuïtief is voor jou (optioneel).
    • Selecteer winkels: Selecteer de winkels die deze gateway gebruiken om betalingen te verwerken.
    • Toewijzing creditcardbetaling: Map alle merken kaarten naar hun overeenkomstige betalingswijzes om te configureren hoe ze in je rapportages verschijnen.
  7. Tik op de blauwe knop Opslaan.

Wijs de iZettle-terminal toe aan je iPad

1. Tik in het hoofdmenu op het pictogram Kaartlezer.

2. Tik op Betalingsterminal.

3. Het iZettle-pictogram en de knop iZettle-instellingen worden weergegeven. Je dient je aan te melden bij je iZettle-account om de betalingsverwerking via iZettle in te schakelen. Klik op de knop iZettle-instellingen.
    4. Ga wanneer hierom wordt gevraagd naar je accountinformatie en klik op Aanmelden.

Je bent nu gereed om betalingen via iZettle te verwerken.