Multi-store-prijzen configureren

Multistoreprijsstelling is beschikbaar als je account meerdere locaties heeft. Met multistoreprijsstelling kun je prijsniveaus gebruiken om items automatisch te verkopen tegen een andere prijs per locatie of klanttype. Om je multistoreprijsstelling te configureren, kun je het volgende doen:

1. Een prijsniveau aanmaken voor elke locatie
  2. Itemprijzen instellen voor elk prijsniveau
  3. Een prijsniveau toewijzen aan elke locatie
  4. Een prijsniveau toewijzen aan een klanttype
  5. Een prijsniveau resetten

Een prijsniveau aanmaken

Je Lightspeed Retail-account bevat standaard twee prijsniveaus: Standard en Adviesprijs. We adviseren je om nieuwe prijsniveaus te maken voor je multi-store-locaties. Als je bijvoorbeeld een winkel in Brooklyn hebt, en een andere winkel in Manhattan, maak je voor elke locatie een prijsniveau aan.

1. Klik in hoofdmenu op Instellingen > Prijsniveaus > + Nieuw prijsniveau.
  2. Geef een beschrijvende naam op voor het prijsniveau in het veld Naam prijsniveau. Om de locatie makkelijk te kunnen identificeren, kun je het prijsniveau de naam van de winkellocatie geven, bijvoorbeeld Brooklyn.
  3. Selecteer een bestaand prijsniveau in Bestaand prijsniveau om de prijzen van dat niveau te kopiëren. Als je bijvoorbeeld het prijsniveau Default selecteert, komen de individuele artikelprijzen van het nieuwe prijsniveau overeen met standaardprijs van het artikel. Je kunt de individuele artikelprijzen van het nieuwe prijsniveau later wijzigen via de het detailvenster van het artikel.
  4. Klik op Prijsniveau aanmaken.

De itemprijs instellen voor een prijsniveau

Je kunt voor elk prijsniveau van de locatie een andere artikelprijs instellen.

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Item zoeken.
  2. Zoek naar het artikel waaraan je het nieuwe prijsniveau wilt toewijzen.
  3. Klik in het gedeelte Prijzen in de kolom Prijs op het veld dat overeenkomt met het prijsniveau dat je wilt bewerken en geef een prijs op.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een prijsniveau toewijzen aan een locatie

Wanneer een prijsniveau is toegewezen aan een locatie, is de prijs van een artikel dat wordt verkocht in die winkel gebaseerd op de artikelprijs voor dat prijsniveau.

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Locaties.
  2. Klik op Aanpassen naast de locatie waaraan je een prijsniveau wilt toewijzen.
  3. Klik op het submenu Instellingen.
  4. Selecteer in het submenu Prijsniveau een prijsniveau.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een prijsniveau toewijzen aan een klanttype

Je kunt prijsregels gebruiken om prijsniveaus toe te wijzen aan een klantsoort.

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Prijsregels en klik op Nieuwe prijsregel.
  2. Geef een naam op voor de prijsregel en selecteer de betreffende klantsoort in klanttype.
  3. Selecteer het prijsniveau in het menu Type voor deze klanten.
  4. Stel eventueel andere filters in en klik op Wijzigingen opslaan.

Een prijsniveau resetten

Je kunt een prijsniveau opnieuw instellen. Je hebt bijvoorbeeld een multi-store-account en in de zomer heb je een pop-up-winkel die handgemaakte producten op ambachtsmarkten verkoopt. Je gebruikt een prijsniveau Craft Show voor de pop-up-winkel. Als het zomerseizoen afgelopen is, zet je de prijzen van de pop-up-winkel terug naar het prijsniveau van je fysieke winkel, in dit voorbeeld het prijsniveau Default. Zo kun je de prijzen van alle betreffende producten snel aanpassen.

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Prijsniveaus en selecteer het prijsniveau waar je mee wilt werken.
  2. Klik op Prijsniveau resetten en selecteer het prijsniveau dat de prijzen bevat die je wilt gebruiken.