Over inkooporders

Een inkooporder is een document dat wordt gebruikt bij de aankoop van artikelen van een externe leverancier. Elke inkooporder is gekoppeld aan één leverancier en kan zoveel artikelen van die leverancier bevatten als nodig is. In Lightspeed Retail kun ook je inkooporders voor meerdere winkels maken. Dit maakt het een ideaal hulpmiddel voor gecentraliseerde inkoopworkflows. Voor informatie over het gebruik van de Lightspeed Retail-inkoopfuncties voor gecentraliseerd inkopen ga je naar Over gecentraliseerd Multi-Store-inkoopbeheer.

OPMERKING: Je kunt aangepaste velden maken voor aanvullende informatie op inkooporders. Klik hier om meer te weten te komen over aangepaste velden.

Over statussen van inkooporders

De statussen in Lightspeed Retail hebben kleurcodes, zodat je in één oogopslag de status van een order kunt herkennen in de lijst met inkooporders.

Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Inkooporders om de lijst met inkooporders te openen.

Kleur Status
Lichtgrijs Open
Geel Besteld
Rood Check-in (ontvangen, in afwachting).
De bestelde artikelen of hoeveelheden zijn nog niet ingecheckt of aan de voorraad toegevoegd.
Groen Check-in
De bestelde artikelen of hoeveelheden zijn ingecheckt en aan de voorraad toegevoegd.
Donkergrijs Voltooid