Items toevoegen aan een inkooporder

Inkooporders worden gebruikt om items (opnieuw) te bestellen bij meerdere winkels van een externe leverancier. Daarmee kunnen inkoopworkflows gecentraliseerd worden en wordt een overzicht bijgehouden van de producten die bij verschillende leveranciers zijn besteld, zodat je voorraadnummers blijven kloppen.

Om producten te bestellen voeg je de gewenste items toe aan de inkooporder. Je kunt handmatig naar items zoeken, items op basis van herbestellingspunten toevoegen, speciale order-items toevoegen of items importeren.

Handmatig items toevoegen

1. Navigeer naar het vak Items toevoegen op je inkooporderpagina.

De hoofdpagina van een inkooporder, waarbij het onderdeel Items toevoegen uitgelicht is.

2. Typ een trefwoord om in al je winkels te zoeken naar relevante items.

3. Als je in alle beschikbare catalogi wilt zoeken, zet je een vinkje in het selectievakje voor In alle catalogi zoeken. Zet hier geen vinkje als je alleen bij de geselecteerde leverancier naar items wilt zoeken.

4. Klik op Items toevoegen.

Als je op Item toevoegenklikt terwijl het zoekveld leeg is, worden alle items in alle winkels weergegeven.

5. Als er maar één item aan je zoekopdracht voldoet, wordt het item automatisch toegevoegd aan je inkooporder.

Als er meerdere items aan je zoekopdracht voldoen, kun je op Selecteren klikken om een bepaald item toe te voegen. Als je meerdere items wilt toevoegen, zet je een vinkje in het selectievakje voor elk item en klik je vervolgens op + Geselecteerde toevoegen.

De pagina toont meerdere opties op basis van het ingevulde trefwoord.

Items op basis van herbestellingspunten toevoegen

Als je vooraf herbestellingspunten en -niveaus voor items hebt ingesteld voor de geselecteerde winkel kun je, voor de geselecteerde leveranciers, de items toevoegen die dit punt hebben bereikt. Zie hiervoor Items toevoegen. Items toevoegen doe je als volgt:

1. Navigeer naar het vak Items opnieuw bestellen op je inkooporderpagina.

De hoofdpagina van een inkooporder, waarbij het onderdeel Items opnieuw bestellen uitgelicht is.

2. Om alleen items te bestellen uit een bepaalde categorie, klik je op +Alles onder Categorie.

Er verschijnt een pop-upvenster. Klik op Selecteren voor de gewenste categorie.

Een pop-upvenster toont de verschillende categorieën die geselecteerd kunnen worden.

3. Om alleen items te selecteren van een bepaald merk, klik je op het vervolgkeuzemenu Merken en kies je het gewenste merk.
  4. Klik op +Alles automatisch toevoegen. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je deze keuze moet bevestigen. Klik op OK.

Je items moeten aan de volgende voorwaarden voldoen om met deze methode toegevoegd te kunnen worden:

• Items moeten hun herbestellingspunt hebben bereikt in de winkel die momenteel geselecteerd is.
  • Items moeten een Artikelnummer leverancier van de leverancier van de inkooporder hebben OF de standaardleverancier van het item moet zijn ingesteld op de leverancier van de inkooporder.
  • De hoeveelheid van de items die op voorraad is en de nabestelde hoeveelheid moeten minder dan of gelijk aan het herbestellingspunt voor het item zijn.

Speciale order-items toevoegen

Als een speciale order-item al bestaat voor de op dat moment geselecteerde winkel, kun je het toevoegen aan de inkooporder door het volgende te doen:

1. Klik op Speciale orders.

De hoofdpagina van een inkooporder, waarbij het tabblad Speciale orders uitgelicht is.

2. Klik op + Toevoegen aan inkooporder. De status van het speciale order-item verandert automatisch in Besteld.

Om meerdere speciale order-items te selecteren, zet je een vinkje in de selectievakjes naast elk item en klik je op +Selectie aan inkooporder toevoegen.

De pagina Speciale orders, met één order onder Toe te voegen speciale orders.

3. Een of meer geselecteerde speciale orders worden nu weergegeven onder Speciale orders in aankoop.

De pagina Speciale orders, met één order onder Speciale orders op inkooporder.

4. Keer terug naar het hoofdscherm van je inkooporder door aan de linkerzijde op Order te klikken.

Items importeren in een inkooporder

Om tegelijk items aan een inkooporder toe te voegen en items in Lightspeed Retail aan te maken, kun je items importeren in een inkooporder.

Itemhoeveelheden aanpassen

1. Navigeer op het hoofdscherm van de inkooporder naar het onderdeel Items onderaan het scherm.

Het onderdeel Items van de hoofdpagina van een inkooporder.

2. Klik op het vak ORDER-AANTAL voor het item waarvoor je de hoeveelheid wilt aanpassen en typ de gewenste hoeveelheid.

• In de kolom AANTAL OP VOORRAAD is te zien hoeveel van de items je momenteel in de winkel hebt.
    • Bekijk de kolom AANTAL ORDER om erachter te komen hoeveel van een item er al besteld of nabesteld is in bestaande inkooporders voor dezelfde winkellocatie. De status van de bestaande inkooporders moet zijn ingesteld op Besteld of Check-In om te worden opgenomen in deze kolom.

Als je QuickBooks gebruikt, worden de bedragen voor Shipping (Verzending) en Overig onder Kosten geëxporteerd naar QuickBooks. Het bedrag voor Korting % wordt toegepast op de inkoopprijs per stuk van het item en meegenomen in de totale kosten van de inkooporder.

Wat nu?

Items importeren in een inkooporder

Importeer itembatches in een inkooporder.

Meer informatie

Items van je inkooporders ontvangen

Ontvang items van je inkooporders.