Afbeeldingen aan items toevoegen

In Lightspeed Retail, Lightspeed Retail iPad POS en eCom worden de afbeeldingen weergegeven in de details van het item.

Klik hier voor meer informatie over het beheren van de zichtbaarheid van afbeeldingen die gekoppeld zijn aan producten in je eCom-winkel.

Vereisten en optimale keuzes voor afbeeldingsbestanden

• Afbeeldingshoeveelheid: maximaal 12 afbeeldingen.
  • Afbeeldingsgrootte: 650x650 pixels omdat andere resoluties passend worden gemaakt.
  • Bestandstype: .jpeg of .jpg omdat ze het snelste uploaden en laden.
  • Bestandsformaat: max. 8mb omdat alles wat groter is niet zal lukken.
  • Bestandsnaam: gebruik alleen letters en cijfers, geen speciale tekens.
  • Browser: gebruik Firefox of Chrome.

Afbeeldingen aan een item toevoegen

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Item zoeken.
  2. Selecteer een item in de lijst en open het.
  3.  Klik in het menu links op Details.
    • Als er geen afbeelding geladen is voor het item, klik je op + Afbeeldingen toevoegen.

"

• Als er al een afbeelding geladen is, klik je op Afbeeldingen weergeven & beheren.

4. Afhankelijk van stap 3 kun je om een afbeelding te uploaden:
    • De bestanden slepen en plaatsen.

• Klik Bestanden verkennen en selecteer een afbeelding (of een reeks afbeeldingen) die je wilt uploaden.

5. Om alle afbeeldingen te bekijken, klik je op Afbeeldingen weergeven & beheren als je dat nog niet hebt gedaan in stap 3.

6. Je kunt links bovenaan klikken op Raster of Diavoorstelling afhankelijk van de weergave die je nodig hebt:

• Rasterweergave: zoals hierboven wordt getoond, kun je de miniaturen van al je items bekijken, meer afbeeldingsbestanden verkennen of slepen en neerzetten, of op een specifieke afbeelding klikken om de weergave Presentatie ervan te opnen. Je kunt ook op afbeeldingen klikken en ze slepen om ze te herschikken.
    • Presentatie: je kunt links en rechts navigeren tussen afbeeldingen door de pijltjes te gebruiken. Je kunt ook klikken op de knop Afbeelding verwijderen om een afbeelding te verwijderen of klikken op Markeren als Uitgelicht om het de uitgelichte afbeelding te maken.

OPMERKING: Je kunt rechts klikken of de afbeeldingen slepen en plaatsen om ze op je computer op te slaan.

7. Klik links bovenaan op het pictogram Sluiten om terug te gaan naar het item.

8. Klik op Wijzigingen opslaan.

Limiet voor het uploaden van afbeeldingen

Je kunt per item maximaal 12 items uploaden met een totaal van 25.000 afbeeldingen of 100 GB afbeeldingsdata in je account, welke limiet maar het eerste wordt bereikt. Nadat je 75% van een van deze twee beperkingen hebt bereikt, krijg je een melding in het uploadgedeelte van je item.

OPMERKING: Om de limiet voor het uploaden van afbeeldingen aan te passen kun je contact opnemen met ons Support-team om de benodigde module toe te voegen.