Afbeeldingen aan items toevoegen

Door afbeeldingen toe te voegen kunnen je klanten zien hoe jouw producten eruitziet. De afbeeldingen worden weergegeven in de Retail POS-app (R), in eCom en in de details van het item in Lightspeed Retail.

Afbeeldingsbestanden voorbereiden

Om ervoor te zorgen dat je afbeeldingen op de juiste manier worden geüpload, raden we de volgende parameters aan.

• Afbeeldingsgrootte: 650 x 650 pixels, omdat alle andere resoluties naar dit formaat worden aangepast.
  • Bestandstype: .jpeg of .jpg omdat ze het snelst geüpload en geladen kunnen worden.
  • Maximaal bestandsformaat: 8 MB, grotere afbeeldingen kunnen niet worden geüpload.
  • Bestandsnaam: gebruik alleen letters en cijfers, geen speciale tekens.
  • Browser: gebruik Firefox of Chrome voor het beste resultaat.

Afbeeldingen aan een item toevoegen

1. Ga naar Voorraad > Item zoeken.

De pagina "Voorraad" met de optie "Item zoeken" uitgelicht.

2. Klik op het item.

De pagina "Item zoeken" met de naam van een item uitgelicht.

3. Als er geen afbeelding voor het item is geladen, klik je op + Afbeeldingen toevoegen.

De pagina van het item met de optie "+ Afbeeldingen toevoegen" uitgelicht.

Als er al een afbeelding geladen is, klik je op Afbeelding(en) weergeven & beheren.

Itempagina met een afbeelding geüpload.

4. Klik op Door bestanden bladeren en selecteer de afbeelding(en) die je wilt uploaden.

Je kunt je afbeelding(en) ook naar het vak slepen om te uploaden.

De pagina van het item met een groot vak om afbeeldingen naartoe te slepen en de optie "Door bestanden bladeren".

Afbeeldingen beheren

1. Klik op Afbeelding(en) weergeven & beheren om alle afbeeldingen van het item te bekijken.

2. Klik op Raster of Presentatie om de weergave te veranderen.

• De rasterweergave toont miniaturen van je afbeeldingen. Je kunt meer afbeeldingen toevoegen of op een afbeelding klikken om de presentatieweergave ervan te bekijken.
      • Selecteer en versleep de afbeeldingen om de volgorde te veranderen. De eerste afbeelding is de uitgelichte afbeelding.

De rasterweergave van de afbeeldingen.

• De presentatieweergave toont telkens één grote afbeelding. Je kunt de pijlen gebruiken om te wisselen tussen de afbeeldingen.
      • Klik op Afbeelding verwijderen om een afbeelding te verwijderen.
      • Klik op Markeren als uitgelicht om de afbeelding in te stellen als de uitgelichte afbeelding.
      • Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en klik op Afbeelding opslaan als... om de afbeelding op te slaan.
      • Klik op Sluiten om terug te gaan naar de pagina van het item.

De presentatieweergave van een afbeelding.

Uploadlimiet van afbeeldingen

Je kunt maximaal twaalf afbeeldingen per item uploaden. In je account kun je in totaal 25.000 afbeeldingen of het aantal afbeeldingen dat gelijkstaat aan 100 GB uploaden. Zodra je 75% van een van deze twee limieten hebt bereikt, krijg je een melding in het onderdeel van de itempagina waar je afbeeldingen uploadt.

Je kunt het toegestane totale aantal afbeeldingen of totale aantal GB voor jouw account verhogen. Je kunt dan nog steeds per item maximaal twaalf afbeeldingen uploaden. Neem contact op met ons supportteam om het uploadlimiet van je afbeeldingen te verhogen.

Wat nu?

Items bewerken

Bewerk, dupliceer en archiveer je items, voeg ze samen en verander het itemtype.

Meer informatie

Items verwijderen voor gebruik in de winkel

Zorg dat je voorraad blijft kloppen door items die je in de winkel gebruikt te verwijderen.