Logingegevens instellen

Om de logingegevens van een werknemer in je Retail-account in te stellen, voer je onder Instellingen Configuratie van werknemers de volgende gegevens in:

• Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Persoonlijk identificatienummer (pincode)

Nadat je de bovenstaande logingegevens voor al je werknemers hebt ingevoerd, kun je hun toegangsniveau bepalen door al dan niet een machtiging voor Extern aanmelden in hun werknemersrol in te schakelen:

Toegang via extern aanmelden

• Voor de werknemer is wel een machtiging voor Extern aanmelden in zijn of haar werknemersrol ingeschakeld.
  • De werknemer kan bij jouw Retail-account inloggen met zijn of haar gebruikersnaam en wachtwoord vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Met andere woorden, de werknemer kan een Lightspeed Retail-sessie starten.
  • Als er al een Lightspeed Retail-sessie loopt, kan de werknemer ook zijn of haar pincode in het vergrendelscherm invoeren om toegang tot je Retail-account te krijgen.
  • Geef alleen werknemers die je vertrouwt de mogelijkheid om extern in te loggen.

Toegang via pincode

• Voor de werknemer is geen machtiging voor Externe aanmelden in zijn of haar werknemersrol ingeschakeld.
  • De werknemer kan niet bij jouw Retail-account inloggen met zijn of haar gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Als er al een Lightspeed Retail-sessie is gestart door een werknemer met toegang via extern aanmelden, kan de werknemer ook zijn of haar pincode in het vergrendelscherm invoeren om toegang te krijgen tot je Retail-account.
  • We raden je aan voor de meeste werknemers de loginmethode met een pincode te gebruiken. Zo beveilig je je Retail-account en beperk je het aantal mensen met toegang.

Voor het geval dat een werknemer per ongeluk de Lightspeed Retail-sessie afsluit, raden we aan om tijdens kantooruren een werknemer met toegang via extern aanmelden paraat te hebben staan, hetzij op de werkplek, hetzij op afstand (bijvoorbeeld via TeamViewer). Zo hebben werknemers met alleen toegang via pincode altijd toegang tot je Retail-account en kunnen ze klanten van dienst zijn gedurende de openingstijden van je winkel.

De inloggegevens van een werknemer instellen

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Instellingen > Configuratie van werknemers.
  2. Klik op de werknemer voor wie je de inloggegevens wilt instellen.
  3. Klik in het linkermenu op Inloggen.
  4. Voer in het veld Loginnaam een geldig e-mailadres in. Als de toegang via extern aanmelden is ingeschakeld, is dit de gebruikersnaam waarmee de werknemer bij je Retail-account kan inloggen. Een e-mailadres moet uniek zijn en mag niet aan andere werknemers in een Lightspeed Retail POS-account zijn gekoppeld.
  5. Voer in het veld Nieuw wachtwoord een wachtwoord in. Als de werknemer extern kan inloggen, is dit het wachtwoord dat hij of zij gebruikt om in je Retail-account in te loggen. Het wachtwoord moet uit minimaal tien tekens bestaan.
  6. Voer in het veld Voer het wachtwoord opnieuw in opnieuw hetzelfde wachtwoord in.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan.
  8. Schakel het selectievakje Pincode actief in.
  9. Voer in het veld Nieuwe pincode instellen de pincode voor de werknemer in. Dit is de pincode waarmee de werknemer kan in- en uitklokken en via het vergrendelscherm bij je Retail-account kan inloggen.
  10. Klik op Wijzigingen opslaan.

Wat nu?

1. Configureer de instellingen onder Toegang in Instellingen > Algemene opties om automatisch te vereisen dat je werknemers na een bepaalde tijdsperiode moeten inloggen en/of hun pincode moeten invoeren. Zie voor meer informatie ons artikel Toegangsinstellingen configureren.
  2. Als je werknemers een commissie krijgen, zie dan ons artikel Verkoopcommissies voor werknemers vastleggen.
  3. Raadpleeg ons artikel Tussen werknemers wisselen voor meer informatie over hoe je in je Retail-account tussen werknemers kunt wisselen.