Aanmeldingsreferenties instellen

Er zijn twee typen medewerkersaanmelding beschikbaar in Lightspeed Retail.

Extern aanmelden
  • aanmelden met gebruikersnaam en wachtwoord
  • mag alleen worden gegeven aan vertrouwde medewerkers
  • toegang tot Lightspeed Retail vanaf elk apparaat met een internetverbinding wanneer de Lightspeed Retail-sessie is gesloten.
Aanmelden met toegangspincode
  • aanmelden met een persoonlijk identificatienummer (PIN)
  • lokale toegang tot het account vanuit een Lightspeed Retail-sessie die is geopend door een gebruiker met een machtiging voor externe aanmelding.

OPMERKING: Het is van belang dat er een medewerker beschikbaar is met machtiging voor externe aanmelding, voor als een medewerker per ongeluk de Lightspeed Retail-sessie sluit. Klik hier om te zien hoe je van gebruiker kunt wisselen in het hoofdmenu van Lightspeed Retail. Er zijn ook instellingen onder General Options die verhinderen dat gebruikers taken verrichten onder een andere gebruikersnaam door een pincode te vragen na een bepaalde tijdsduur of voor het uitvoeren van bepaalde taken, zoals het voltooien van een verkooptransactie.

De aanmeldingsreferenties van een medewerker instellen

Je hebt Employee Setup-beheerdersrechten nodig om de aanmeldingsreferenties van een medewerker in te stellen.

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Configuratie van werknemers
  2. klik op de werknemer die je wilt bewerken.
  3. Klik in het menu links op Aanmelden.
  4. Geef bij Aanmeldnaam een geldig e-mailadres op als aanmeldingsnaam voor de medewerker. Als de medewerker een machtiging heeft voor externe toegang, is dit de gebruikersnaam voor aanmelding. Voor alle medewerkers is een geldige aanmeldingsnaam (e-mailadres) vereist, ook voor degenen zonder machtiging voor externe aanmelding.
  5. Geef bij Nieuw wachtwoord het wachtwoord op dat is gekoppeld aan de aanmeldingsnaam van de medewerker bij externe aanmelding bij het Lightspeed Retail-account.
  6. Geef bij Toegangspincode de pincode voor toegang van de medewerker op die wordt gebruikt voor het in- en uitklokken van de medewerker en voor het wisselen van gebruikers in het systeem.
  7. Klik op Inlognaam maken en Wijzigingen opslaan.