Productgegevens exporteren

Exporteer je productgegevens naar een CSV-bestand en zorg zo voor een back-up van je product- en voorraadgegevens. We adviseren je dit te doen voordat je producten importeert.

1. Klik op Voorraad > Item zoeken.

OPMERKING: Je kunt filters toepassen zodat alleen bepaalde items in de export worden meegenomen.

2. Klik bovenaan de zoekresultaten op de knop Exporteren. Dan wordt automatisch een CSV-export gemaakt en gedownload.

CSV-bestand openen in Excel

Wanneer je dit CSV-bestand in Excel wilt openen, dien je rekening te houden met de volgende instellingen.

1. Open een leeg Excel-bestand.
  2. Kies bovenin voor Gegevens.
  3. Kies Van tekst en zoek in de pop-up naar de export. Het is belangrijk dat er nog geen wijzigingen in dit bestand zijn gemaakt en het dus ook nog niet eerder is geopend.
  4. Kies voor Gescheiden en zoek bij Bestandsformaat naar 65001: Unicode (UTF-8). Kies Volgende.
  5. Zorg er voor dat bij Gescheiden enkel Komma aan is gevinkt: al het andere vink je uit. Je ziet nu al een voorbeeld van je kolommen.
  6. Kies Voltooien en je gegevens staan nu in kolommen.