Werkorderstatussen maken

Werkorders hebben vier standaard statussen: openen, offerte, wachtend en afgerond. Je kunt aangepaste statussen maken die relevant zijn voor jouw werkorders. Als je bijvoorbeeld een kledingwinkel hebt, wil je misschien statussen gebruiken zoals Naar atelier verzonden en Ontvangen van atelier wanneer je kleding laat vermaken buiten je winkel, of door iemand buiten je bedrijf. Een ander voorbeeld is Naar fabrikant verstuurd en Van fabrikant ontvangen voor werk dat wordt uitgevoerd door de fabriek die het artikel heeft gemaakt.

Een werkorderstatus maken

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Aangepaste statussen.
  2. Klik op + Nieuwe status en geeft de status een naam.
  3. Je kunt de weergavevolgorde wijzigen. Hoe lager het nummer in de volgorde, hoe meer bovenaan in de vervolgkeuzelijst de status wordt weergegeven.
  4. Geef een achtergrondkleur op zodat de status makkelijk herkenbaar is en klik op Wijzigingen opslaan.