Installatie betalingsterminals Yomani en Yoximo van Worldline op je iPad

Installeer een Yoximo- (mobiel) of een Yomani-betaalterminal (niet mobiel) via LAN voor gebruik met betalingsverwerking van Worldline in Lightspeed Retail.

Houd rekening met het volgende wanneer u Worldline gebruikt met Lightspeed Retail POS:

• De Yomani-/Yoximo-betaalterminals worden alleen ondersteund op een iPad met Lightspeed Retail POS.
  • De betaalterminal dient te draaien op app-versie 14.06.00 of later.
  • Neem rechtstreeks contact op met Atos Worldline Support voor alle zaken gerelateerd aan de betaalterminal zelf.

De installatie bestaat uit de volgende stappen:

1. Worldline instellen als de gateway in Retail POS
  2. De Worldline-terminal aansluiten op je LAN of WLAN
  3. Het apparaat opnemen in de ECR-instellingen
  4. De Worldline-terminal toewijzen aan je iPad

Worldline instellen als de gateway in Retail POS

1. Meld je aan in de Manager-modus in de Retail POS app.
  2. Open het hoofdmenu en tik op Manager.
  3. Tik op Instellingen > Verwerking betalingen.
  4. Tik op + Betalingsgateway toevoegen.
  5. Selecteer Worldline in het uitklapmenu Selecteer een gateway.
  6. Configureer het volgende van de subsecties die verschijnen:
    • Wijs een naam toe: Voer een unieke naam in voor de gatewayconfiguratie, die makkelijk te onthouden is voor jou (bij voorkeur maak je één gateway per locatie aan).
    • Selecteer winkels: Selecteer de winkel(s) die deze gateway gebruiken om betalingen te verwerken.
    • Toewijzing creditcardbetaling: Map alle merken kaarten naar hun overeenkomstige betaalmethoden om in te stellen hoe ze in je rapportage verschijnen.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Om te zorgen dat de wijzigingen worden doorgevoerd moet je je afmelden en bij Retail POS en opnieuw aanmelden.

De Yomani-terminal aansluiten op je LAN (aanbevolen).

• Verbind de Yomani-terminal met een internetkabel met de router.
  • Schakel de Yomani-terminal in door deze op de stroomvoorziening aan te sluiten.

De Yoximo of Yomani-terminal aansluiten op je WLAN.

• Schakel de Yoximo-terminal in door op de gele toets Corr/ON te drukken. Druk op Menu om het terminalmenu te openen.
  • Schakel de Yomani-terminal in door deze op de stroomvoorziening aan te sluiten. Druk op Stop > OK > Menu om het terminalmenu te openen.
    OPMERKING: het is enkel in België mogelijk om de Yomani-terminal op WLAN aan te sluiten.
  1. Druk in het menu op 3. Terminal Setup > 5. Wireless settings.
  2. Voer het wachtwoord van de handelaar in. Het wachtwoord van de handelaar zijn de laatste vier cijfers van het Terminal ID. Druk op OK.
  3. Druk op 1. WLAN instellingen > 2. Voeg WLAN toe > 2. Scan. Op de terminal wordt een overzicht van de beschikbare netwerken weergegeven. Selecteer je WLAN. Voer een naam in voor je netwerk.
  4. Druk op OK en nogmaals op OK
  5. Voer het wachtwoord in voor je WLAN.
  6. Voer de prioriteit in voor het netwerk. Tijdens het opstarten selecteert de terminal automatisch het netwerk met de hoogste prioriteit (0).
  7. Druk op OK. Op de terminal wordt een bevestiging weergegeven dat het WLAN is toegevoegd.

De iPad opnemen in de ECR-instellingen

Voorafgaand controleren we of het ECR-protocol is ingesteld op CTEP.

1. Druk op StopOK > Menu om het terminalmenu te openen.
  2. Druk op 3. Terminal Setup > 10. Volgende (0 op het toetsenpaneel).
  3. Druk op 9. Enkel technieker.
  4. Het Enkel Technieker paswoord is 1235789, druk hierna op OK.
  5. Druk op 4. Hardware setting.
  6. Druk op 2. ECR Protocol.
  7. Check het ECR Protocol. Staat dit nog niet op CTEP, kies dan voor Wijzigen rechtsboven. Druk op 9. CTEP.
  8. Druk tweemaal op OK.
  9. Je bent nu terug in het menu dat start met Communications.
  10. Vanuit dit menu, kies 9. ECR Physical Conf. .
  11. Check de ECR Physical Configuration. Staat dit nog niet op TCP/IP, kies dan voor Wijzigen rechtsboven. Druk op 2. TCP/IP.
  12. Druk op OK bij TCP Configuration Client.
  13. Voer de hostnaam (het IP-adres) van je iPad in. Om dit op te zoeken, ga op de iPad naar Instellingen > Wi-fi > tik vervolgens op het blauwe "i"-pictogram om de netwerkinformatie weer te geven.
    Je vult elke keer een "gedeelte" van het IP-adres in. In plaats van een punt te typen, druk je na elk gedeelte waaruit het IP-adres bestaat op OK.
    Bijvoorbeeld: 192 > OK > 168 > OK > 0 > OK > 123 > OK
  14. Druk bij het volgende lege scherm Hostname op OK.
  15. Druk bij het Poortnummer 9000 op OK.
  16. Je komt terug in het menu. Klik meerdere malen op stop, de terminal zal vanzelf opnieuw opstarten.

De Worldline-terminal toewijzen aan je iPad.

1. Tik in het hoofdmenu op het pictogram Betaalkaart.

2. De Apparaatinstellingen van de app worden geopend. Tik op Betalingsterminal.

3. Selecteer Yomani/Yoximo om binnenkomende verbindingen vanaf de betalingsterminal toe te staan. De terminal krijgt vervolgens de status "Klaar".

Je bent nu klaar om betalingen via Worldline te verwerken.