Een Honeywell-scanner configureren

De Honeywell Voyager-barcodescanner komt in een bekabelde (1200g en 1250g) en draadloze (1202g) variant. Bij zowel de bekabelde als draadloze modellen hoef je geen extra software te installeren of zaken te configureren om met Lightspeed Retail te gebruiken. Sluit de barcodescanner aan op een beschikbare USB-poort op je computer en Lightspeed Retail werkt met de fabrieksinstellingen.

De Honeywell Voyager is niet compatibel met QR-code- en 2D-barcodescannen.

Configuratie voor bekabelde scanner (modellen 1200g en 1250g)

Je configureert de bekabelde Honeywell Voyager-scanner als volgt. Sluit deze simpelweg aan op een beschikbare USB-poort op je computer en Lightspeed Retail werkt met de fabrieksinstellingen.

Installatie draadloos model (model 1202g)

We raden aan je barcodescanner 4 uur op te laden voordat je deze in gebruik neemt.

Bij de configuratie van je draadloze scanner fungeert het voetstuk als de koppeling tussen je barcodescanner en computer. Om deze koppeling tot stand te brengen sluit je simpelweg het voetstuk aan op een beschikbare USB-poort op je computer en daarna plaats je je scanner op het voetstuk. Je hoort een tweetonige pieptoon als het koppelen is gelukt.

Scan een barcode, luister naar de pieptonen en kijk naar de ledlampjes om beter te begrijpen of de scanner en het voetstuk werken.

Voetstuk

Rode ledlampje: het voetstuk is ingeschakeld.

Groen ledlampje (knipperend): de scanner wordt opgeladen.

Scanner

Groen ledlampje en enkele pieptoon: het scannen van de barcode is gelukt. De scanner is met het voetstuk gekoppeld.

Foutpieptoon: het scannen van de barcode is mislukt. De scanner is niet met het voetstuk gekoppeld.

Probleemoplossing

Aangezien de Honeywell Voyager-scanners geen software-installatie of herconfiguratie nodig hebben, zouden ze naar behoren moeten en hebben ze maar een paar opties voor het oplossen van problemen.

Als de scanner de barcodes niet juist scant, moet je mogelijk de scanner herstellen naar de standaard fabrieksinstellingen. Om dit te doen kan je de barcodes in de Honeywell Configuration Guide scannen.

Als het herstellen naar de fabrieksinstellingen niet werkt, zijn hier enkele andere aanbevelingen:

• Ontkoppel de scanner en sluit hem weer aan op de USB-poort.
  • Ontkoppel de scanner en sluit hem aan op een andere USB-poort.
  • Ontkoppel de scanner, herstart de computer een sluit de scanner aan op een andere USB-poort.
  • Sluit de scanner direct aan op een USB-poort van de computer (geen USB-hub).
  • Probeer te scannen naar een programma zoals Notepad of Word, in plaats van Lightspeed Retail. Dit maakt duidelijk of het een probleem met de scanner of de computer is.

Mac-gebruikers

Voer geen toetsenbordidentificatie uit wanneer je de barcodelezer aansluit. Annuleer het proces als er na het aansluiten van de barcodescanner wordt gevraagd een toetsenbord te identificeren.

Als je het toetsenbord per ongeluk toch identificeert:

1. Ga naar Instellingen en identificeer de toetsenborden opnieuw.
  2. Druk op de Tab-toets.
  3. Als er wordt gevraagd om op de toets naast de Shift-toets te drukken, druk dan opnieuw op Tab.
  4. Probeer opnieuw in Lightspeed Retail een barcode te scannen.

Als dat niet werkt:

1. Ontkoppel de scanner.
  2. Open Terminal.
  3. Typ sudo rm /Library/Preferences/com.apple.keyboardtype.plist en druk op Enter.
  4. Voer wanneer hierom wordt gevraagd het wachtwoord van de computer inop en druk op Enter.
  5. Sluit de scanner aan.
  6. Als het venster toetsenbordidentificatie verschijnt, sluit dit dan onmiddellijk zonder wijzigingen aan te brengen.
  7. Probeer opnieuw in Lightspeed Retail een barcode te scannen.