Leveranciers samenvoegen

Als je dubbele records hebt in je lijst met leveranciers, kun je de details samenvoegen tot één record. Als je leverancierrecords samenvoegt, zijn er verschillende regels van toepassing:

• Als je leverancierrecords samenvoegt, blijven de details van het record die je als primaire record kiest, bewaard. De secundaire leverancierrecord wordt verwijderd.
  • Als de primaire record een veld bevat zonder gegevens waarvoor in de secundaire record wel gegevens staan, worden de gegevens van de secondaire record gekopieerd naar de primaire record.
  • Als er conflicterende gegevens zijn, bijvoorbeeld als beide records een verschillend mobiel telefoonnummer hebben, blijft de informatie in de primaire record bewaard.

OPMERKING: Samenvoeging kan niet ongedaan worden gemaakt.

Leveranciersrecords samenvoegen

1. Klik voor toegang tot je leveranciersrecords in het hoofdmenu op Voorraad > Leveranciers.
  2. Als je een leverancierrecords zoekt om te bewerken, geef je de naam van de leverancier op in het zoekveld Naam en klik je op Zoeken.
  3. Als je twee records voor dezelfde leverancier wilt samenvoegen, open je de leverancierrecord die je als primaire record wilt behouden.
  4. Klik in het menu links op Samenvoegen.
  5. Schakel het selectievakje in voor de secundaire leveranciersrecord die je wilt opnemen in de primaire leverancierrecord.
  6. Klik op Samenvoegen OK.

De leverancierdetails van de secondaire leverancierrecord zijn nu samengevoegd in de primaire record.