Wijzigingen in bulkprijzen aanbrengen

Stel verkoopprijzen in voor een groep artikelen of pas ze aan. Je kunt bijvoorbeeld een markup-percentage toepassen op de prijzen van groepen artikelen.

Het maken van een bulkprijswijziging houdt in dat je een prijsaanpassing instelt en artikelen toevoegt waarop op deze aanpassing van toepassing is. De aanpassing wordt pas doorgevoerd als je deze handmatig toepast.

BELANGRIJK: Als je een Multi-Store-account hebt en je verschillende artikelprijzen per winkel hebt ingesteld met de functie Multi-Store-prijzen configureren, worden de prijsaanpassingen toegepast op de winkel waarbij je momenteel bent aangemeld.

• De artikelinstellingen in de nieuwere Lightspeed Retail-accounts hebben geen bewerkbare velden voor seizoen, afdeling en modeljaar in de artikelinstellingen.
  • Als je nieuwe artikelen maakt na het toepassen van een bulkprijswijziging, worden de prijzen voor de nieuwe artikelen niet automatisch aangepast op basis van de bulkprijswijziging. Je moet de nieuwe artikelen aan de bulkprijswijziging toevoegen en vervolgens de prijsaanpassing opnieuw toepassen.
  • Je kunt een bulkprijswijziging op elk moment aanpassen. De wijziging moet echter handmatig worden toegepast om de aanpassing door te voeren.

Een bulkprijswijziging maken

1. Klik in het Hoofdmenu op Instellingen > Bulk prijswijzigingen > + Nieuwe bulkprijswijziging.

2. Geef een beschrijvende naam op.

3. Selecteer het type prijsaanpassing en klik op Save Changes zodat de bijbehorende opties voor prijsaanpassing worden weergegeven.

4. Geef een waarde op voor Markering, Marge of Vaste prijs.

5. Stel de afrondingsprecisie in die je wilt toepassen.
    Maximumwijziging: Geef een waarde op van 0% als je geen afronding wilt. Geef anders het maximale percentage op dat gebruikt kan worden om de oorspronkelijke artikelprijs aan te passen zodat de afgeronde waarde wordt bereikt.
    Afronden op: Geef de decimale waarde op voor het afronden van de artikelprijs. Als je de artikelprijs bijvoorbeeld aanpast naar een vast bedrag van €200.00 en je een afrondingswaarde opgeeft van €999.01, wordt de nieuwe artikelprijs afgerond op €199.01. Als je de afrondingswaarde wijzigt in €999.95, wordt de nieuwe artikelprijs €199.95. Deze optie wordt gebruikt in combinatie met de waarde Maximum Change om te bepalen wat de prijs zal zijn na afronding.
    Altijd naar boven afronden: Schakel dit selectievakje in om altijd af te ronden naar de volgende beschikbare waarde bij Round To.
  6. Gebruik Items toevoegen en Meerdere items toevoegen om de artikelen toe te voegen waarop de prijsaanpassing van toepassing zal zijn. Je kunt artikelen afzonderlijk toevoegen, of als groep. Met Add Multiple Items kun je elk artikel in je voorraad toevoegen, of artikelen filteren op seizoenen, categorieën, afdelingen, fabrikanten of modeljaren.

7. Klik op Wijzigingen opslaan.

8. Klik op Alle itemprijzen instellen om de bulkprijswijziging toe te passen op de geselecteerde artikelen.

OPMERKING: Je kunt een prijswijziging terugdraaien en de oorspronkelijke artikelprijzen herstellen door op de knop Itemprijzen herstellen te drukken.