Assemblages maken en opsplitsen

Assemblages zijn een geweldige manier om in Lightspeed Retail automatisch een item te maken dat is samengesteld uit individuele items. Assemblages zijn vooral handig als je aparte onderdelen ontvangt van leveranciers en deze als een volledig geassembleerd item wilt verkopen, zoals een fiets, als je een cadeaumand wilt samenstellen, of een aantal bollen wol wilt aanbieden bij een breipatroon voor een trui of sjaal.

Een assemblage maken

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Nieuw item. Het nieuwe item wordt het samengestelde item.
  2. Geef een beschrijving op voor het samengestelde item, zoals Gift Basket.
  3. Selecteer Assemblage als het Type.
  4. Geef desgewenst andere details op voor het item en klik op Wijzigingen opslaan.
  5. Klik in het menu links op Assemblage.
  6. Je kunt nieuwe items maken en die toevoegen aan de assemblages, of items uit je voorraad toevoegen.
    • Items selecteren uit je bestaande voorraad: Geef onder Bestaand assemblageonderdeel zoeken de beschrijving van het item op in het veld Item zoeken en klik vervolgens op Item zoeken. Als er maar één item wordt gevonden dat aan de zoekopdracht voldoet, wordt dit automatisch toegevoegd. Bij meerdere items wordt er een lijst weergeven waaruit je het item selecteert dat je wilt toevoegen.

TIP: Als je op Item zoeken klikt en het zoekveld leeg laat, worden alle items in je voorraad weergegeven.

• Een nieuw items maken Geef onder Create New Assembly Part de beschrijving van het item op, geef de standaard kostprijs voor het item op, hoeveel exemplaren van het item je wilt gebruiken in elke assemblage en klik op + Onderdeel maken.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan als je alle items voor de assemblage hebt toegevoegd.
  8. Geef onder Build Assembly op hoeveel samengestelde items je wilt maken en klik op Bouwen.

Assemblages opsplitsen

Als je een assemblage opsplitst, wordt de voorraad van het samengestelde item met 1 verminderd en worden de individuele items waaruit de assemblage bestaat weer geretourneerd naar de voorraad.

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Item zoeken.
  2. Zoek de assemblage in de lijst en klik erop.
  3. Geef onder Assemblage opsplitsen in individuele items op hoeveel assemblages je wilt opsplitsen en klik op Opsplitsen.