Samenstellingen maken en opsplitsen

Samenstellingen zijn een geweldige manier om in Lightspeed Retail automatisch een artikel te maken dat is samengesteld uit individuele artikelen. Samenstellingen zijn vooral handig als je aparte onderdelen ontvangt van leveranciers en deze als een volledig geassembleerd artikel wilt verkopen, zoals een fiets, als je een cadeaumand wilt samenstellen, of een aantal bollen wol wilt aanbieden bij een breipatroon voor een trui of sjaal.

Een samenstelling maken

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Nieuw item. Het nieuwe artikel wordt het samengestelde artikel.
  2. Geef een beschrijving op voor het samengestelde artikel, zoals Gift Basket.
  3. Selecteer Assemblage als het Type.
  4. Geef desgewenst andere details op voor het artikel en klik op Wijzigingen opslaan.
  5. Klik in het menu links op Assemblage.
  6. Je kunt nieuwe artikelen maken en die toevoegen aan de samenstelling, of artikelen uit je voorraad toevoegen.
    • Artikelen selecteren uit je bestaande voorraad: Geef onder Bestaand assemblageonderdeel zoeken de beschrijving van het artikel op in het veld Item zoeken en klik vervolgens op Item zoeken. Als er maar één artikel wordt gevonden dat aan de zoekopdracht voldoet, wordt dit automatisch toegevoegd. Bij meerdere artikelen wordt er een lijst weergeven waaruit je het artikel selecteert dat je wilt toevoegen.

TIP: Als je op Item zoeken klikt en het zoekveld leeg laat, worden alle artikelen in je voorraad weergegeven.

• Een nieuw artikel maken Geef onder Create New Assembly Part de beschrijving van het artikel op, geef de standaard kostprijs voor het artikel op, hoeveel exemplaren van het artikel je wilt gebruiken in elke samenstelling en klik op + Onderdeel maken.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan als je alle artikelen voor de samenstelling hebt toegevoegd.
  8. Geef onder Build Assembly op hoeveel samengestelde artikelen je wilt maken en klik op Bouwen.

Samenstellingen opsplitsen

Als je een samenstelling opsplitst, wordt de voorraad van het samengestelde artikel met 1 verminderd en worden de individuele artikelen waaruit de samenstelling bestaat weer geretourneerd naar de voorraad.

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Item zoeken.
  2. Zoek de samenstelling in de lijst en klik erop.
  3. Geef onder Assemblage opsplitsen in individuele items op hoeveel samenstellingen je wilt opsplitsen en klik op Opsplitsen.