Consignaties accepteren

Consignaties accepteren in je winkel omvat:

1. Toevoegen van artikelen in consignatie
  2. Weten wat je aan je consignanten verschuldigd bent

Een artikel in consignatie toevoegen

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Nieuw item en geef de volgende informatie op:
    • beschrijving
    • verkoopprijs
    • standaard kostprijs die je aan de consignant verschuldigd bent bij verkoop van het artikel.
  2. Geef de naam van de consignant op als leverancier en merk.
  3. Geef de tag consignatie op.
  4. En de hoeveelheid die je in voorraad hebt voor het artikel. Je kunt handmatig voorraad toevoegen in het venster voor nieuwe artikelen, of via een inkooporder als je meerdere artikelen ontvangt van dezelfde consignant.

Weten wat je aan je consignanten verschuldigd bent

1. Klik in het hoofdmenu op Rapporten > Totalen gegroepeerde verkoop: Merk.
  2. Geef een datumbereik op waarvoor je het rapport wilt opmaken. Veel winkeliers maken aan het einde van de maand een consignatierapport op.
  3. Klik op de pijl Geavanceerd voor het rapport en typ Consignatie in het veld Tag. Klik op Zoeken. Het rapport bevat de samengevatte totalen voor al je consignanten. In de kolom Kostprijs zie je hoeveel je aan elk van hen verschuldigd bent.
  4. Als je wilt weten hoeveel artikelen in consignatie er per consignant zijn verkocht, klik je op het pictogram met het oog naast hun naam om een regelrapport over de consignant weer te geven.