Sneltoetsen

Bespaar tijd door de vele sneltoetsen in Lightspeed Retail te gebruiken, zodat je snel en gemakkelijk door je verkooppunt kunt navigeren.

Sneltoetsen

Je kunt op elk moment een sneltoets gebruiken voor toegang tot het systeem. Sneltoetsen gebruik je door de Alt-toets ingedrukt te houden en vervolgens op de betreffende sneltoets te drukken.

Alt + 1

Huidige verkooptransactie. Hiermee ga je naar de huidige verkooptransactie in het kassasysteem.

Alt + 2 Nieuwe verkooptransactie. Een nieuwe verkooptransactie starten in het kassasysteem.
Alt + 3 Artikel zoeken
Alt + 4 Werkorders. Werkorders weergeven en zoeken.
Alt + 5 Klant zoeken
Alt + 7 Inkooporders. Inkooporders weergeven en zoeken.
Alt + 8 Speciale orders. Speciale klantorders weergeven en zoeken.
Alt + 9 Etiketten. Etiketten in je etikettenlijst weergeven en afdrukken.
Alt + 0 Saldo cadeaubon. Het saldo van een cadeaubon controleren.
Alt + X Waarschuwingen, fouten en andere pop-upberichten verwijderen.

Functietoetsen

Met de functietoetsen op je toetsenbord kun je naar de navigatietabbladen gaan.

F2

Functies voor het kassasysteem of het verkooppunt.

F3 Artikelen en voorraad, inkooporders, etiketten, speciale orders.
F4 Werkorders
F5 Klanten zoeken, nieuwe klanten maken, cadeaubonnen en kredietrekeningen zoeken.
F11 Dialoogvenster weergeven waarin medewerkers in- en uitklokken. Je kunt je pincode invoeren om in en uit te klokken.
F12 Het systeem vergrendelen, zodat er een pincode moet worden ingevoerd. Dit wordt ook gebruikt om snel van de ene medewerker naar de andere te gaan.

Lijsten en weergaven

Met deze sneltoetsen kun je binnen lijsten navigeren en veel voorkomende taken uitvoeren.

Alt + F

De knop voor zoeklijsten starten.

Alt + M Schakelen tussen geavanceerde zoeklijstopties.
Alt + Page Up De volgende pagina met resultaten of records weergeven.
Alt + Page Down De vorige pagina met resultaten of records weergeven.
Alt + End De laatste pagina met resultaten of records weergeven.
Alt + Home De eerste pagina met resultaten of records weergeven.
Alt + S Opslaan
Alt + C Sluiten
Alt + R Vernieuwen
Alt + D Verwijderen
Alt + A Archiveren

Kassasysteem - kosten toevoegen

Met deze sneltoetsen kun je in het eerste kassasysteemscherm artikelen, kosten, terugbetalingen, reserveringen, enz. toevoegen. Andere sneltoetsen zijn op het scherm gemarkeerd met vetgedrukte en onderstreepte tekens.

Alt + C De cursor naar het klantzoekvak verplaatsen.
Alt + D Naar het betalingenscherm gaan en de transactie voltooien.
Alt + A Een reservering voor de klant starten of voortzetten.
Alt + O Een speciale order voor de klant starten of voortzetten.
Alt + W De werkorders van de klant weergeven.
Alt + K Een werkorder starten of bewerken.
Alt + R Een terugbetaling starten of voortzetten.
Alt + S Terug naar het tabblad Sale.
Alt + I De cursor verplaatsen naar het vak Add Item om een zoekactie te scannen of te typen.

Kassasysteem - betalingen

Deze sneltoetsen zijn voor het betalingenscherm waar je betalingen en terugbetalingen toevoegt. Andere sneltoetsen zijn op het scherm gemarkeerd met vetgedrukte, onderstreepte tekens.

Alt + S De verkooptransactie voltooien en doorgaan naar het scherm voor de bon.
Alt + B Teruggaan naar de verkooptransactie om meer kosten toe te voegen.
Alt + C De cursor verplaatsen naar het vak Cash om een bedrag voor contante betaling toe te voegen.